Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[MOD]{CM10.1}{CM10.2}{CM11}{AOSP}Working Int2Ext for Xperia 2011 [ART-compatible]

OP nos1609

26th March 2014, 07:49 AM   |  #1  
nos1609's Avatar
OP Senior Member
Flag Moscow
Thanks Meter: 96
 
102 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
After days of looking for a solution to the problem of every 2011 device I've finally managed to do it!

Many of you wanna enable ART functionnality in 4.4.2 because the device start "flying" with such a pill. So I've managed to modify the Int2Ext v2 script to run it lagless and conserving initial performance.

Prerequesites:
1. You have to make an EXT partition (I've got an EXT4 1 GB partition)
2. Flash the script BEFORE the first boot (like any other package such as gapps).
3. (Optionnal) Reboot once, and enable ART in developement menu.
4. Enjoy!

What it does exactly?
1. Increase the readahead cache for your sd to 4096 kb
2. Transfers /data/app & /data/app-private to the ext partition of the SD
3. Everything that a CronMod-INT2EXT script does

Screenshots



All credits goes to the creator of the original script. Ive simply deleted a line inside


You're welcome for testing.

Small FAQ & corrected verision to avoid signal loss:
Quote:
Originally Posted by nos1609

1. Tested in couple with Vanir/Carbon - unstable under ART, Dalvik recommanded
Tested on PAC working like a charm on both ART & Dalvik

2. To avoid reboots / FCs try flashing ART compatible gapps

3. About the "internal memory waste" Guys, please check the description of what the script is doing and what folders are moved onto EXT-partition. If everything would so simle as that, even ART mode couldn't overcome the laggynes and the lack of performance after moving everything to sdcard. The script is moving ONLY APKs to the EXT-partition. Dalvik, libs etc remains on the 470 Mb NAND to conserve initial performance. But enen that amount of free space is not enough to run ART experience at it full potential. because of very large dalvik-cache size.

4. EXT partition. Just google, XDA contains tons of manuals and tools to create one. If you'd like to simply try ART 512 MB one will be enough, you'll reach the internal NAND limitation. If you want using it in normal mode you can make the partition as large as you like.

5. Concerning the loss of signal, I think there are some lack of time for the device itself to get the new location of the files, so try this new package.

Last edited by nos1609; 26th March 2014 at 08:47 AM.
The Following 24 Users Say Thank You to nos1609 For This Useful Post: [ View ]
26th March 2014, 09:57 AM   |  #2  
metaljoker's Avatar
Senior Member
Flag Jeddah
Thanks Meter: 24
 
209 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Quote:
Originally Posted by nos1609

After days of looking for a solution to the problem of every 2011 device I've finally managed to do it!

Many of you wanna enable ART functionnality in 4.4.2 because the device start "flying" with such a pill. So I've managed to modify the Int2Ext v2 script to run it lagless and conserving initial performance.

Prerequesites:
1. You have to make an EXT partition (I've got an EXT4 1 GB partition)
2. Flash the script BEFORE the first boot (like any other package such as gapps).
3. (Optionnal) Reboot once, and enable ART in developement menu.
4. Enjoy!

What it does exactly?
1. Increase the readahead cache for your sd to 4096 kb
2. Transfers /data/app & /data/app-private to the ext partition of the SD
3. Everything that a CronMod-INT2EXT script does

Screenshots




All credits goes to the creator of the original script. Ive simply deleted a line inside


You're welcome for testing.

Small FAQ & corrected verision to avoid signal loss:

Correct me if Im wrong... DOES THAT MEAN WE CAN INCREASE THE INTERNAL MEMORY AFTER FLASHING A KITKAT ROM?!!!!!!!!!!!!!!!
IF IT DOES...... WWWWWWWWWOOOOOOOOWWWWWWWW AND THANKSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!
26th March 2014, 10:13 AM   |  #3  
arc_n_krizt's Avatar
Senior Member
Flag Bekasi
Thanks Meter: 91
 
321 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Hahaha....
Its a good idea...
Well, for increase ram u just partion your sd card and link app in there...

Sent from my LT18i using xda app-developers app
26th March 2014, 01:00 PM   |  #4  
Mr.RainBurn's Avatar
Senior Member
Flag Fiore
Thanks Meter: 445
 
156 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
So can i flash it with a rom installed, and continue using the rom with no trouble?
The Following 3 Users Say Thank You to Mr.RainBurn For This Useful Post: [ View ]
26th March 2014, 06:46 PM   |  #5  
Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 10
 
34 posts
Join Date:Joined: May 2012
network lost
ok first.. if I flash the script(2.0 and 2.1) before first boot dosent work, phone goes into bootloop.

and secondly. i tried to flash the script after first boot(after completing setup guide and rebooting), worked fine but no network signal at all.
Also the 2.1 version does not work...i waited for 1hour and then rebooted my phone for 2-3 times but no success, still no signal.

Please make it work, coz this mod does exactly what i have been wanting for long, only the network signal is an issue.

Im using Arc, JellyVanilla EX 6.1 CM10.1
I have a 1.5 GB EXT4 partition.
The Following User Says Thank You to Abhayk722 For This Useful Post: [ View ]
26th March 2014, 07:20 PM   |  #6  
metaljoker's Avatar
Senior Member
Flag Jeddah
Thanks Meter: 24
 
209 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
E V E R T H I N G WORKS LIKE A CHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARM!!!!!!
Finally someone found the solution I've been waiting for for a looooong time.
You may see my last coment on the XtremeSilencer's thread where I begged & cursed for a solution or closing the thread for good!

As for you Mr. nos1609, be careful & do not make whatever mistake XtremeSilencer did.

GOOD JOB, buddy

---------- Post added at 08:20 PM ---------- Previous post was at 08:06 PM ----------

Quote:
Originally Posted by arc_n_krizt

Hahaha....
Its a good idea...
Well, for increase ram u just partion your sd card and link app in there...

Sent from my LT18i using xda app-developers app

mmmm! Are you trying to say that there already is a solution before this thread?!
If so, why didn't you mentioned that before & how the hell you link an app to the partitioned part?!
Be kind enough & explain, if you don't mind that is.
The Following User Says Thank You to metaljoker For This Useful Post: [ View ]
27th March 2014, 05:05 AM   |  #7  
afah_me's Avatar
Senior Member
Here
Thanks Meter: 75
 
240 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
Confirmed working on LX 20140319 and carbon 20140325
thank's....
27th March 2014, 08:00 AM   |  #8  
arc_n_krizt's Avatar
Senior Member
Flag Bekasi
Thanks Meter: 91
 
321 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Quote:
Originally Posted by metaljoker

E V E R T H I N G WORKS LIKE A CHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARM!!!!!!
Finally someone found the solution I've been waiting for for a looooong time.
You may see my last coment on the XtremeSilencer's thread where I begged & cursed for a solution or closing the thread for good!

As for you Mr. nos1609, be careful & do not make whatever mistake XtremeSilencer did.

GOOD JOB, buddy

---------- Post added at 08:20 PM ---------- Previous post was at 08:06 PM ----------



mmmm! Are you trying to say that there already is a solution before this thread?!
If so, why didn't you mentioned that before & how the hell you link an app to the partitioned part?!
Be kind enough & explain, if you don't mind that is.


nope!! the answer is im so lazy and have limitation english languange and i just so sometimes i just read....try....fall.....try again.......fall again....be a moron......brick my arc....fixing on service center....do it again....
The Following User Says Thank You to arc_n_krizt For This Useful Post: [ View ]
27th March 2014, 10:08 AM   |  #9  
Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 209
 
526 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
I got the same problem as @Abhayk722 pointed out. No network signal for me even with v2.1.

I'm using Carbon Rom on my Arc
27th March 2014, 11:22 AM   |  #10  
metaljoker's Avatar
Senior Member
Flag Jeddah
Thanks Meter: 24
 
209 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Quote:
Originally Posted by arc_n_krizt

nope!! the answer is im so lazy and have limitation english languange and i just so sometimes i just read....try....fall.....try again.......fall again....be a moron......brick my arc....fixing on service center....do it again....

i see

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes