NVIDIA SHIELD Tablet Gets Android 5.0.1, OTA Available

The NVIDIA SHIELD Tablet is the latest Android-powered device released by famed GPU … more

FXP Team Delivers Lollipop to Various Xperia Devices!

From all of us here at XDA-Developers, we’d like to wish you Happy Holidays! If … more

Turn Your Camera Into a Live Puzzle Game

The classic sliding puzzle game hasnt changed much, if at all, over the years. Dating all the way … more

Samsung Begins Production of 8 Gb RAM Chips

With the release of Android 5.0, our favorite mobile operating system has become 64-bit ready. … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

URGENT! Whole lot of mess! Need help!

OP jackzilla241

27th March 2014, 04:45 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
17 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Hi there. I set a homescreen ealier today to use a vpn. I wanted to turn it off but the "none" option was greyed out. I then go to security, and clear all installed credentials. Now when I tried texting, the messenger app would close upon opening. so I went to security and clicked system reset. I left "Erase Personal Data" unchecked. Then my phone rebooted and never moved past the "HTC Quietly Brilliant" screen. I forced it to reboot by holding the power button, and I proceeded to go to the bootloader! Great, it works. Go to recovery... as soon as I open it, my phone goes dark. I turn it back on, boot loop. and now my phone is stuck kinda "bricked". I have access to the bootloader and fastboot. I'm guessing the reset button that I clicked is looking for the stock recovery to restore the phone, but because it is replaced with clockworkmod's recovery, it closes on launch. Any way I can fix this mess without going to the at&t store or getting a new phone?

Specs prior to incident:
CleanRom 7.0R2 and Rooted
Hboot 2.41
S-Off

If I need to respecify anything, please let me know.

I wonder if I should try and reflash Recovery through fastboot. I still have the files backed up from when I rooted a year ago. what command would I type though.
Last edited by jackzilla241; 27th March 2014 at 06:04 AM.
27th March 2014, 05:54 AM   |  #2  
exad's Avatar
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 1,444
 
3,362 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jackzilla241

Hi there. I set a homescreen ealier today to use a vpn. I wanted to turn it off but the "none" option was greyed out. I then go to security, and clear all installed credentials. Now when I tried texting, the messenger app would close upon opening. so I went to security and clicked system reset. I left "Erase Personal Data" unchecked. Then my phone rebooted and never moved past the "HTC Quietly Brilliant" screen. I forced it to reboot by holding the power button, and I proceeded to go to the bootloader! Great, it works. Go to recovery... as soon as I open it, my phone goes dark. I turn it back on, boot loop. and No my phone is stuck kinda "bricked". I have access to the bootloader and fastboot. I'm guessing the reset button that I clicked is looking for the stock recovery to restore the phone, but because it is replaced with clockworkmod's recovery, it closes on launch. Any way I can fix this mess without going to the at&t store or getting a new phone?

Specs prior to incident:
CleanRom 7.0R2 and Rooted
Hboot 2.41
S-Off

If I need to respecify anything, please let me know.

I wonder if I should try and reflash Recovery through fastboot. I still have the files backed up from when I rooted a year ago. what command would I type though.

fastboot flash recovery recoveryfilename.img

you can try wiping everything and then restoring your backup.
27th March 2014, 05:58 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
17 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by exad

fastboot flash recovery recoveryfilename.img

you can try wiping everything and then restoring your backup.

Got a window saying compatibility issues with 64-Bit windows.
Last edited by jackzilla241; 27th March 2014 at 06:05 AM.
27th March 2014, 06:12 AM   |  #4  
exad's Avatar
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 1,444
 
3,362 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jackzilla241

Got a window saying compatibility issues with 64-Bit windows.

I have no idea what you are talking about. Can you be more specific as to when or how you got this message?

IE: Explain what you were doing that brought it up?
27th March 2014, 06:18 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
17 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by exad

I have no idea what you are talking about. Can you be more specific as to when or how you got this message?

IE: Explain what you were doing that brought it up?

In pic 5, I am on my desktop running Windows 7 Ultimate x64

In pic 6, I am on my laptop running Windows 7 Home Premium x86
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	5.jpg
Views:	19
Size:	89.6 KB
ID:	2652593   Click image for larger version

Name:	6.jpg
Views:	17
Size:	88.4 KB
ID:	2652594  
27th March 2014, 06:30 AM   |  #6  
exad's Avatar
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 1,444
 
3,362 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Donate to Me
More
neither of those show you typing fastboot flash recovery recoveryfilename.img

also there should not be a compatibility issue at all.

Try these adb/fastboot files: https://dl.dropboxusercontent.com/u/19685555/fb-adb.zip
27th March 2014, 06:39 AM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
17 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by exad

neither of those show you typing fastboot flash recovery recoveryfilename.img

also there should not be a compatibility issue at all.

Try these adb/fastboot files: https://dl.dropboxusercontent.com/u/19685555/fb-adb.zip

Got new files. Wiped cache, installed new recovery! BOOM! Recovery works now. Thanks for the help Saved me from tons of stress

Oh and also... My storage for my phone is corrupt, so I'll just reformat it. Luckily I backed up everything just an hour ago.
Last edited by jackzilla241; 27th March 2014 at 06:44 AM.
27th March 2014, 07:08 AM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 503
 
841 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by exad

Try these adb/fastboot files: https://dl.dropboxusercontent.com/u/19685555/fb-adb.zip

Why not use Google to download the files? I personally hate dropbox and rapidshare mirrors of often outdated files that would be better got from the original source.

Fastboot/adb
http://dl-ssl.google.com/android/rep...pository-8.xml
That links:
http://dl-ssl.google.com/android/rep....1-windows.zip

Google adb driver:
http://dl-ssl.google.com/android/repository/addon.xml
That links:
http://dl-ssl.google.com/android/rep...09-windows.zip

apktool:
https://code.google.com/p/android-ap...downloads/list


If Google, HTC, Samsung, Sony etc host the original files, just get them from there

The Following User Says Thank You to twistedddx For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes