Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Exclamation [Q] No Task Manager?

OP deeznuts

27th March 2014, 10:01 PM   |  #1  
deeznuts's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 188
 
3,349 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Maybe i'm blind but can't find any type of HTC task manager on this device? Had it on stock ATT HTC One X+ device. I'm new to Verizon, switched specifically for this device and better deal with service so this is all new to me here.

Just seems odd zero task manager installed at all. Never had to use a third party, any recommendations? Thanks

I see in Settings, App manager, you can scroll right to Running apps and manually tap and stop. Anyway to have these apps NOT become active after a reboot? I'm spoiled and use to root and greenify and what not. Never use apps like Verizon Cloud, Verizon messages, NFL, etc.
Last edited by deeznuts; 27th March 2014 at 10:05 PM.
27th March 2014, 10:08 PM   |  #2  
deeznuts's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 188
 
3,349 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Unhappy
Facebook app uses 48mb just for push services? Already have half the ram used up and only using mandatory apps running except Facebook, Messenger, GSam Battery Monitor, AppLock, Dropbox (all except Facebook and Messenger only use maybe 5-10mb each).
27th March 2014, 10:12 PM   |  #3  
wtoj34's Avatar
Senior Member
Flag San Antonio, TX
Thanks Meter: 156
 
636 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Closest I can find is by pressing the recent apps button and clicking the four square icon in the top right. That's typically the most we'll get w/o root apps

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
27th March 2014, 11:10 PM   |  #4  
deeznuts's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 188
 
3,349 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Quote:
Originally Posted by wtoj34

Closest I can find is by pressing the recent apps button and clicking the four square icon in the top right. That's typically the most we'll get w/o root apps

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk

Yeah that's a shortcut to what I described. So no matter how many times I turn off, force close, etc the Verizon and Amazon apps they seem to still run on their own. Awesome
27th March 2014, 11:11 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 252
 
1,281 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Quote:
Originally Posted by deeznuts

Yeah that's a shortcut to what I described. So no matter how many times I turn off, force close, etc the Verizon and Amazon apps they seem to still run on their own. Awesome

So disable them
27th March 2014, 11:17 PM   |  #6  
wtoj34's Avatar
Senior Member
Flag San Antonio, TX
Thanks Meter: 156
 
636 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by deeznuts

Yeah that's a shortcut to what I described. So no matter how many times I turn off, force close, etc the Verizon and Amazon apps they seem to still run on their own. Awesome

Go into settings, apps, all, click on some of the bloat ware and click disable. Removes it from the task manager for me. Also do you have this at the bottom of your apps list? I'm referring to the one with the foreign characters. Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1395954997814.jpg
Views:	348
Size:	41.4 KB
ID:	2654162

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
27th March 2014, 11:19 PM   |  #7  
deeznuts's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 188
 
3,349 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Quote:
Originally Posted by wtoj34

Go into settings, apps, all, click on some of the bloat ware and click disable. Removes it from the task manager for me. Also do you have this at the bottom of your apps list? I'm referring to the one with the foreign characters. Attachment 2654162

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk

I just did that. Basically unchecked notifications and disabled all Verizon, Amazon apps. Going to reboot now and see if they still start up on their own and if there any issues disabling all these? New to this stuff.

Yes I noticed that too just now. Not sure what it is for?
27th March 2014, 11:22 PM   |  #8  
wtoj34's Avatar
Senior Member
Flag San Antonio, TX
Thanks Meter: 156
 
636 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by deeznuts

I just did that. Basically unchecked notifications and disabled all Verizon, Amazon apps. Going to reboot now and see if they still start up on their own and if there any issues disabling all these? New to this stuff.

Yes I noticed that too just now. Not sure what it is for?

Rebooted and they aren't there. Good one less reason for me to want root.

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
27th March 2014, 11:27 PM   |  #9  
deeznuts's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 188
 
3,349 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Quote:
Originally Posted by wtoj34

Rebooted and they aren't there. Good one less reason for me to want root.

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk

Same here, not running now after disable and reboot. Whew.

No offense but I can't think of any reason to not want root?
27th March 2014, 11:30 PM   |  #10  
wtoj34's Avatar
Senior Member
Flag San Antonio, TX
Thanks Meter: 156
 
636 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by deeznuts

Same here, not running now after disable and reboot. Whew.

No offense but I can't think of any reason to not want root?

True. I mainly like to hold off as long as I can until I have to root. As much as I like tinkering with Android stuff I always have that time period where I'm not willing to mess with my new$600 phone. After that period I just go flash happy.

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes