Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,266 Members 41,897 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Flashing 4.4.2 FTF.

Tip us?
 
EarlShannons
Old
(Last edited by EarlShannons; 27th March 2014 at 07:16 PM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 24
Join Date: Feb 2014
Default Flashing 4.4.2 FTF.

Hey guys, I'm pretty dumb about the installing new software and other things similar to this so here is my deal. Today I got my Z1 back from warranty but it is still on 4.3 phone is branded by ORANGE PL. I've downloaded C6903 14.3.A.0.681 Global 1277-2880_R5C version of software, and there we go I need help with flashing it without any issue.
Questions:

- Should I make a backup of software am using now?
- I've got flashtool 0.9.14.0 version, is that good one?
- Will global software fit my phone, or I have to download branded version?
- How do I set up flashtool to update my phone photo below, what do I exclude/wipe (got nothing important on my device)/etc


Looking forward to fast response,
Thanks in advance Earl!
 
gregbradley
Old
#2  
gregbradley's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3683
Posts: 8,727
Join Date: Mar 2011
Location: Manchester

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by EarlShannons View Post
Hey guys, I'm pretty dumb about the installing new software and other things similar to this so here is my deal. Today I got my Z1 back from warranty but it is still on 4.3 phone is branded by ORANGE PL. I've downloaded C6903 14.3.A.0.681 Global 1277-2880_R5C version of software, and there we go I need help with flashing it without any issue.
Questions:

- Should I make a backup of software am using now?
If you want follow this guide.http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia...TF/td-p/228703 but it is not essential. Backup your apps etc with sony or googles tool
Quote:
- I've got flashtool 0.9.14.0 version, is that good one?
Yes, but the latest one in 0.9.15.0, better to use that one
Quote:
- Will global software fit my phone, or I have to download branded version?
Yes global will be fine
Quote:
- How do I set up flashtool to update my phone photo below, what do I exclude/wipe/etc
Just like you image is fine, with the default settings
Quote:
Looking forward to fast response,
Thanks in advance Earl!

How to get root on Xperia Z1 with KitKat 4.4.2, 4.4.3 & 4.4.4

If you are unsure, then read this.
If you are still unsure, watch this.

 

My contributions.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants. Sir Isaac Newton


[X10] | [NEO] | [Xperia T/TX] |
[Xperia Z1]
You are free to share my work, but please provide the correct credits and a link to my original thread.
<<DO NOT MIRROR MY FILES>>

Follow me on twitter
The Following User Says Thank You to gregbradley For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
EarlShannons
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 24
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by gregbradley View Post
If you want follow this guide.http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia...TF/td-p/228703 but it is not essential. Backup your apps etc with sony or googles toolYes, but the latest one in 0.9.15.0, better to use that one Yes global will be fineJust like you image is fine, with the default settings
Shouldn't I exclude TA and BASEBAND? Sorry just ensuring
 
gregbradley
Old
#4  
gregbradley's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3683
Posts: 8,727
Join Date: Mar 2011
Location: Manchester

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by EarlShannons View Post
Shouldn't I exclude TA and BASEBAND? Sorry just ensuring
If you want, but there is no need

How to get root on Xperia Z1 with KitKat 4.4.2, 4.4.3 & 4.4.4

If you are unsure, then read this.
If you are still unsure, watch this.

 

My contributions.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants. Sir Isaac Newton


[X10] | [NEO] | [Xperia T/TX] |
[Xperia Z1]
You are free to share my work, but please provide the correct credits and a link to my original thread.
<<DO NOT MIRROR MY FILES>>

Follow me on twitter
The Following User Says Thank You to gregbradley For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
EarlShannons
Old
(Last edited by EarlShannons; 27th March 2014 at 07:44 PM.)
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 24
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by gregbradley View Post
If you want, but there is no need
Okay, I just left it as default, nothing excluded, flashing it now with 9.15 version of flashtool.
Once again thanks!
__________________________
Flashed w/o problems, thanks
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes