Post Reply

Flashing 4.4.2 FTF.

OP EarlShannons

27th March 2014, 07:06 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
32 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Hey guys, I'm pretty dumb about the installing new software and other things similar to this so here is my deal. Today I got my Z1 back from warranty but it is still on 4.3 phone is branded by ORANGE PL. I've downloaded C6903 14.3.A.0.681 Global 1277-2880_R5C version of software, and there we go I need help with flashing it without any issue.
Questions:

- Should I make a backup of software am using now?
- I've got flashtool 0.9.14.0 version, is that good one?
- Will global software fit my phone, or I have to download branded version?
- How do I set up flashtool to update my phone photo below, what do I exclude/wipe (got nothing important on my device)/etc


Looking forward to fast response,
Thanks in advance Earl!
Last edited by EarlShannons; 27th March 2014 at 07:16 PM.
27th March 2014, 07:17 PM   |  #2  
gregbradley's Avatar
Forum Moderator
Flag Manchester
Thanks Meter: 4,162
 
9,672 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by EarlShannons

Hey guys, I'm pretty dumb about the installing new software and other things similar to this so here is my deal. Today I got my Z1 back from warranty but it is still on 4.3 phone is branded by ORANGE PL. I've downloaded C6903 14.3.A.0.681 Global 1277-2880_R5C version of software, and there we go I need help with flashing it without any issue.
Questions:

- Should I make a backup of software am using now?

If you want follow this guide.http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia...TF/td-p/228703 but it is not essential. Backup your apps etc with sony or googles tool
Quote:

- I've got flashtool 0.9.14.0 version, is that good one?

Yes, but the latest one in 0.9.15.0, better to use that one
Quote:

- Will global software fit my phone, or I have to download branded version?

Yes global will be fine
Quote:

- How do I set up flashtool to update my phone photo below, what do I exclude/wipe/etc

Just like you image is fine, with the default settings
Quote:

Looking forward to fast response,
Thanks in advance Earl!

The Following User Says Thank You to gregbradley For This Useful Post: [ View ]
27th March 2014, 07:29 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
32 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by gregbradley

If you want follow this guide.http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia...TF/td-p/228703 but it is not essential. Backup your apps etc with sony or googles toolYes, but the latest one in 0.9.15.0, better to use that one Yes global will be fineJust like you image is fine, with the default settings

Shouldn't I exclude TA and BASEBAND? Sorry just ensuring
27th March 2014, 07:29 PM   |  #4  
gregbradley's Avatar
Forum Moderator
Flag Manchester
Thanks Meter: 4,162
 
9,672 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by EarlShannons

Shouldn't I exclude TA and BASEBAND? Sorry just ensuring

If you want, but there is no need
The Following User Says Thank You to gregbradley For This Useful Post: [ View ]
27th March 2014, 07:34 PM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
32 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by gregbradley

If you want, but there is no need

Okay, I just left it as default, nothing excluded, flashing it now with 9.15 version of flashtool.
Once again thanks!
__________________________
Flashed w/o problems, thanks
Last edited by EarlShannons; 27th March 2014 at 07:44 PM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia Z1 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank