FORUMS

Camera crashes every time I launch it. (caused by LastPass)

111 posts
Thanks Meter: 7
 
By murf43143, Senior Member on 28th March 2014, 01:45 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
*Edit 2* This is apparenly caused by "LastPass" which I just enabled prior to this crashing. Thank you to EddyOS for helping me out.

Good morning, *crazy realization / edit down below*

I just got my HTC One M8 yesterday and it is really nice, but one problem is that every time I click the camera app button, or launch the camera from the lock screen, I get this crash every single time.

I have reboot my phone, not installed anything weird or crazy, and this is just nonstop happening.

The only way I can actually get to my camera and use it, is if I turn t he phone off, flip the phone 90 degrees so Iím holding it like a camera, and pressing the volume down button to do the quick launch camera.

Everything else I try to get to the camera with crashes.

This is beyond frustrating.

Thank you for your time,
-----------------------
*Edit 1 - I realized that whenever I am holding the camera in "landscape mode" it works fine and doesn't crash / launches fine. As soon as I 'stand the phone up tall" it will crash. I can even launch the camera anytime if I am holding it in landscape mode when I press the camera app and it opens fine. As soon as I stand the phone up the camera crashes! This is the worst bug I have ever had in a phone and is starting to make me regret going with HTC again (going on 7 years straight with HTC but I feel let down).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-03-28-08-30-46.jpg
Views:	75
Size:	133.9 KB
ID:	2655349  
Last edited by murf43143; 28th March 2014 at 03:47 PM.
 
 
28th March 2014, 02:53 PM |#2  
Senior Member
Flag Prague
Thanks Meter: 53
 
More
Quote:
Originally Posted by murf43143

Good morning, *crazy realization / edit down below*

I just got my HTC One M8 yesterday and it is really nice, but one problem is that every time I click the camera app button, or launch the camera from the lock screen, I get this crash every single time.

I have reboot my phone, not installed anything weird or crazy, and this is just nonstop happening.

The only way I can actually get to my camera and use it, is if I turn t he phone off, flip the phone 90 degrees so Iím holding it like a camera, and pressing the volume down button to do the quick launch camera.

Everything else I try to get to the camera with crashes.

This is beyond frustrating.

Thank you for your time,
-----------------------
*Edit 1 - I realized that whenever I am holding the camera in "landscape mode" it works fine and doesn't crash / launches fine. As soon as I 'stand the phone up tall" it will crash. I can even launch the camera anytime if I am holding it in landscape mode when I press the camera app and it opens fine. As soon as I stand the phone up the camera crashes! This is the worst bug I have ever had in a phone and is starting to make me regret going with HTC again (going on 7 years straight with HTC but I feel let down).


Factory reset?
28th March 2014, 02:57 PM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by animaleyes76

Factory reset?

If I had to factory reset this phone less than 12 hours after I received it in order to get the most basic functionality out of it, this sucker is going back and it will be the first time in 6+ years I have not gone with an HTC Flagship.

Nice phone but very disappointed with a few things (this crash is beyond making me mad) and this is coming from an HTC fanboy. I just canít stand to see Samsung be the only ones with no competition thus bringing down quality for everyone which was the main reason I support HTC as well as their innovation. This just sucks though.
28th March 2014, 02:59 PM |#4  
Senior Member
Flag Prague
Thanks Meter: 53
 
More
personally i'd reset it.. if it happened again i'd agree with you.

Tech is tech.. sometimes things go wrong. I've not seen a single other user with the same problem.

good luck
28th March 2014, 03:03 PM |#5  
EddyOS's Avatar
Recognized Contributor
Flag Liverpool, Merseyside
Thanks Meter: 3,771
 
More
It's LastPass causing the issue, there is another thread saying so elsewhere on here
The Following 2 Users Say Thank You to EddyOS For This Useful Post: [ View ]
28th March 2014, 03:45 PM |#6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by EddyOS

It's LastPass causing the issue, there is another thread saying so elsewhere on here

I did just enable lastpass for the system. Holy crap, thank you I will update the main post.
28th March 2014, 03:57 PM |#7  
Member
Thanks Meter: 11
 
More
Quote:
Originally Posted by murf43143

I did just enable lastpass for the system. Holy crap, thank you I will update the main post.

Wow, thanks for pointing this out!
28th March 2014, 03:59 PM |#8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by harrybozack

Wow, thanks for pointing this out!

Make sure to thank Eddy!
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes