Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Rooted my Xperia SP and lost IMEI

OP twostroker

2nd November 2013, 07:23 PM   |  #1  
twostroker's Avatar
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
16 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
So i rooted and flashed custom rom Trinity on my SP, then realized i was getting no network signal and when i checked IMEI status it was blank along with my baseband. I did backup my rom but to internal sd which wiped when i factory reset(i know it should have backed it to external). This is my first sony handset root outside of my usual HTC.

I tried relocking bootloader and installing original firmware but still no luck with getting my imei back.

I do know my original imei so is there any way i can reflash it?? Any assistance would be really appreciated...
2nd November 2013, 07:29 PM   |  #2  
olokos's Avatar
Recognized Contributor
Flag Warsaw
Thanks Meter: 1,650
 
2,534 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
My guess would be to get the phone to Sony and probably pay for it...

Wysyłane z mojego R800i za pomocą Tapatalk 2
The Following User Says Thank You to olokos For This Useful Post: [ View ]
2nd November 2013, 09:06 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 2,158
 
4,301 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Reflash stock ROM via Sony Update Service, see my knowledge database in my sig
To see if it works.
If not then follow the advice of the post above me
The Following User Says Thank You to mrjraider For This Useful Post: [ View ]
3rd November 2013, 08:33 PM   |  #4  
twostroker's Avatar
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
16 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Thanks all, suppose i will end up sending for repair. Tried updating via sony companion but it said that it was up to date already. I was going to try and change update version via build.prop but not sure what numbers to change so the software will update with sony companion.

Sent from my GT-P7510 using Tapatalk 2
3rd November 2013, 08:53 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 2,158
 
4,301 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by twostroker

Thanks all, suppose i will end up sending for repair. Tried updating via sony companion but it said that it was up to date already. I was going to try and change update version via build.prop but not sure what numbers to change so the software will update with sony companion.

Sent from my GT-P7510 using Tapatalk 2

With Sony Update you could select reflash and factory reset it
3rd November 2013, 11:04 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 67
 
506 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by twostroker

Thanks all, suppose i will end up sending for repair. Tried updating via sony companion but it said that it was up to date already. I was going to try and change update version via build.prop but not sure what numbers to change so the software will update with sony companion.

Sent from my GT-P7510 using Tapatalk 2

In pc companion, you can select repair phone...

Sent from my C5303 using xda app-developers app
4th November 2013, 02:30 PM   |  #7  
Member
Flag dombivli
Thanks Meter: 3
 
83 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by twostroker

Thanks all, suppose i will end up sending for repair. Tried updating via sony companion but it said that it was up to date already. I was going to try and change update version via build.prop but not sure what numbers to change so the software will update with sony companion.

Sent from my GT-P7510 using Tapatalk 2

use SONY SUS to repair the handset
try it
4th November 2013, 07:30 PM   |  #8  
twostroker's Avatar
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
16 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Tried Sony update service and pc companion, both say my software is up to date

Edit:will post my fw and software details when I get home from work
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Last edited by twostroker; 4th November 2013 at 08:27 PM.
4th November 2013, 07:31 PM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 2,158
 
4,301 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Via SEUS just continue.. It will reflash the entire phone
4th November 2013, 09:21 PM   |  #10  
twostroker's Avatar
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
16 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by mrjraider

Via SEUS just continue.. It will reflash the entire phone

Yes tried that too, it says something "Sony does not have any software updates for your phone"

even after i flashed generic DE .254 firmware

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes