Post Reply

Plug [Q] Root or Flash Phone without cable

OP Dj Ango

3rd April 2014, 09:45 AM   |  #1  
OP Junior Member
Amsterdam
Thanks Meter: 2
 
22 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
More
Hello everyone,

I tryed multiple time to flash my phone (original ROM) with Odin and other software. Most of the times the connection cannot be established. I have tries with different computers and different cables, including the original one.

I think the Micro USB connector in my phone is broken. I can still recharge but data transfer is not possible.
I have an SD card where i can put a ROM in order to update my phone. But if i'm correct that isn't possible if I don't have ClockworkMod Recovery.

So finaly my question: Is it possible to root and/or flash (CyanogenMod or other) my S3 without a cable?

If i Try to install ClockworkMod Recovery via Rom Manager I get the following error : An error occured while flashing your recovery.




Have a nice day!
Last edited by Dj Ango; 3rd April 2014 at 10:42 AM. Reason: Added info about Rom Manager
3rd April 2014, 04:22 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Jackson
Thanks Meter: 82
 
394 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Only if your boot loader is unlocked. Then you can use flashify to flash a custom recovery.
3rd April 2014, 05:01 PM   |  #3  
OP Junior Member
Amsterdam
Thanks Meter: 2
 
22 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
More
Quote:
Originally Posted by kidhudi

Only if your boot loader is unlocked. Then you can use flashify to flash a custom recovery.

So in order words. If it's not rooted and i have the Stocked recovery I can't do anything without the usb connector.

Isn't there a place where I can find a signed flashable custom recovery?
3rd April 2014, 05:33 PM   |  #4  
Senior Member
Flag Jackson
Thanks Meter: 82
 
394 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
The first question is, did you take the 4.3 ota?

If you are running 4.3 you will have to try safestrap.
3rd April 2014, 06:35 PM   |  #5  
OP Junior Member
Amsterdam
Thanks Meter: 2
 
22 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
More
Quote:
Originally Posted by kidhudi

The first question is, did you take the 4.3 ota?

If you are running 4.3 you will have to try safestrap.

Is there an easy way to find out if i have OTA?
This is what i get at Sys Info:

Version out of the box:
Device: GT-I9300
Android version 4.3
Baseband I9300BOUGMK3
Kernel version:
3.0.31.2303192
dpi@DELL338 #1
Build number:
JSS15J.I9300XXUGML2

I tried this aswell, but without luck: http://forum.xda-developers.com/show...postcount=1982
3rd April 2014, 06:45 PM   |  #6  
SlimSnoopOS's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,982
 
5,522 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by Dj Ango

Is there an easy way to find out if i have OTA?
This is what i get at Sys Info:

Version out of the box:
Device: GT-I9300
Android version 4.3
Baseband I9300BOUGMK3
Kernel version:
3.0.31.2303192
dpi@DELL338 #1
Build number:
JSS15J.I9300XXUGML2

I tried this aswell, but without luck: http://forum.xda-developers.com/show...postcount=1982

You need to post your question in the i9300 forums. These are the SCH-i535 forums and we can not help you even if you can root without a cable cuz the files are entirely different and will hard brick your phone.

Good luck!
The Following User Says Thank You to SlimSnoopOS For This Useful Post: [ View ]
3rd April 2014, 06:51 PM   |  #7  
OP Junior Member
Amsterdam
Thanks Meter: 2
 
22 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
More
Quote:
Originally Posted by SlimSnoopOS

You need to post your question in the i9300 forums. These are the SCH-i535 forums and we can not help you even if you can root without a cable cuz the files are entirely different and will hard brick your phone.

Good luck!

Okay, thanks. Sorry for bothering! Ciao

The Following User Says Thank You to Dj Ango For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Verizon Galaxy S III Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank