Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,740,412 Members 45,214 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Root or Flash Phone without cable

Tip us?
 
Dj Ango
Old
(Last edited by Dj Ango; 3rd April 2014 at 10:42 AM.) Reason: Added info about Rom Manager
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 22
Join Date: Feb 2007
Location: Amsterdam
Plug [Q] Root or Flash Phone without cable

Hello everyone,

I tryed multiple time to flash my phone (original ROM) with Odin and other software. Most of the times the connection cannot be established. I have tries with different computers and different cables, including the original one.

I think the Micro USB connector in my phone is broken. I can still recharge but data transfer is not possible.
I have an SD card where i can put a ROM in order to update my phone. But if i'm correct that isn't possible if I don't have ClockworkMod Recovery.

So finaly my question: Is it possible to root and/or flash (CyanogenMod or other) my S3 without a cable?

If i Try to install ClockworkMod Recovery via Rom Manager I get the following error : An error occured while flashing your recovery.




Have a nice day!
 
kidhudi
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 80
Posts: 377
Join Date: Feb 2011
Location: Jackson
Only if your boot loader is unlocked. Then you can use flashify to flash a custom recovery.
 
Dj Ango
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 22
Join Date: Feb 2007
Location: Amsterdam
Quote:
Originally Posted by kidhudi View Post
Only if your boot loader is unlocked. Then you can use flashify to flash a custom recovery.
So in order words. If it's not rooted and i have the Stocked recovery I can't do anything without the usb connector.

Isn't there a place where I can find a signed flashable custom recovery?
 
kidhudi
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 80
Posts: 377
Join Date: Feb 2011
Location: Jackson
The first question is, did you take the 4.3 ota?

If you are running 4.3 you will have to try safestrap.
 
Dj Ango
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 22
Join Date: Feb 2007
Location: Amsterdam
Quote:
Originally Posted by kidhudi View Post
The first question is, did you take the 4.3 ota?

If you are running 4.3 you will have to try safestrap.
Is there an easy way to find out if i have OTA?
This is what i get at Sys Info:

Version out of the box:
Device: GT-I9300
Android version 4.3
Baseband I9300BOUGMK3
Kernel version:
3.0.31.2303192
dpi@DELL338 #1
Build number:
JSS15J.I9300XXUGML2

I tried this aswell, but without luck: http://forum.xda-developers.com/show...postcount=1982
 
SlimSnoopOS
Old
#6  
SlimSnoopOS's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1912
Posts: 5,409
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by Dj Ango View Post
Is there an easy way to find out if i have OTA?
This is what i get at Sys Info:

Version out of the box:
Device: GT-I9300
Android version 4.3
Baseband I9300BOUGMK3
Kernel version:
3.0.31.2303192
dpi@DELL338 #1
Build number:
JSS15J.I9300XXUGML2

I tried this aswell, but without luck: http://forum.xda-developers.com/show...postcount=1982
You need to post your question in the i9300 forums. These are the SCH-i535 forums and we can not help you even if you can root without a cable cuz the files are entirely different and will hard brick your phone.

Good luck!
[VZW] Samsung Galaxy SIII
[last device]
Droid Incroyable
The Following User Says Thank You to SlimSnoopOS For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Dj Ango
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 22
Join Date: Feb 2007
Location: Amsterdam
Quote:
Originally Posted by SlimSnoopOS View Post
You need to post your question in the i9300 forums. These are the SCH-i535 forums and we can not help you even if you can root without a cable cuz the files are entirely different and will hard brick your phone.

Good luck!
Okay, thanks. Sorry for bothering! Ciao

The Following User Says Thank You to Dj Ango For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes