Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,424 Members 36,128 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Moto G sometimes won't recharge from pc usb port

Tip us?
 
thatnitai
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 65
Join Date: Jul 2013
Default Moto G sometimes won't recharge from pc usb port

My gf bought a moto g and it's working good in general, but weirdly, it has some problems charging off some usb ports or other chargers. I have a generic charger for my htc one for example, which the moto g won't charge off of. I also have a generic USB cable form which I can charge my HTC one or my mom's samsung s2, but with the moto g, something odd happens - it starts charging for a few seconds but then stops charging, just enough time to show the "phone connected as media storage" notification. I tried one time turning the media storage mode off to see if that might be the problem, and it seemed to work, but after a while we saw it stopped charging. The battery also dropped like 40% during the night and that amazing battery should not even drop like 5%, but that seems to be just battery statistics being corrupted or something, not a real problem probably need to let them reset.

Anyone here had a similar experience? Any fixes?
 
lost101
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 889
Posts: 1,316
Join Date: May 2008
The phone will not charge using certain cables. You may also need to install the drivers on the PC.
https://motorola-global-portal.custh...50/action/auth
 
thatnitai
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 65
Join Date: Jul 2013
I see, it might be driver related when charging from the PC does problem, but isn't it still odd that some generic AC chargers don't work for the moto g while they do for other phones (like htc one)? Should we be worried it might be hardware related?
 
padhu1989
Old
#4  
padhu1989's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 75
Posts: 355
Join Date: Jun 2012
Location: Chennai
I got the problem too with some USB data Cable... Samsung data cable is working for me
..

Sent from my XT1033 using XDA Premium 4 mobile app
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes