Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,770,105 Members 52,059 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

device keeps disconnecting and rebooting while trying to use flashtool

Tip us?
 
sid3091
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 190
Join Date: Apr 2011
Default device keeps disconnecting and rebooting while trying to use flashtool

Hi, im on the latest .101 FW and im trying to downgrade to .67 so i can root and install a new custom rom. Ive installed a custom ROM before on this phone following the rooting procedure by this guide
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2458268, but now every time i connect to flashtool64, it says device connected in flash mode, but disconnects after a minute or so. What am i doing wrong? I've got USB debugging and unknown sources on.
Thanks, sid.
 
bhavstech
Old
#2  
bhavstech's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 220
Posts: 763
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by sid3091 View Post
hi, im on the latest .101 fw and im trying to downgrade to .67 so i can root and install a new custom rom. Ive installed a custom rom before on this phone following the rooting procedure by this guide
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2458268, but now every time i connect to flashtool64, it says device connected in flash mode, but disconnects after a minute or so. What am i doing wrong? I've got usb debugging and unknown sources on.
Thanks, sid.
actually your have to first select the rom in flash tool then "wait" for tool to prepare files then the tool will prompt then connect your phone
If i helped you ,you know where the Thanks button is!
The Following User Says Thank You to bhavstech For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ATRIXXIRTA
Old
#3  
ATRIXXIRTA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 722
Posts: 2,361
Join Date: Mar 2012
Location: The Shangri-La Motel
My ZL has been acting weird lately, powering off on its own, and requiring a power source to boot back up.

I tried connecting to flashtool last night, and it works, but the green led that supposed to light up, just quickly blinks on then off, and stays off.

Yet flashtool is still telling me my device is connected in flashmode..... weird.

I was too scared to try and flash an FTF because i have a feeling the phone will just randomly power off.
Phones: Motorola Atrix 4G ---> Samsung Galaxy Nexus (temporarily) ---> LG Optimus 3d ---> Samsung Galaxy SII LTE Skyrocket ---> LG Optimus G ---> Sony Xperia ZL ---> Motorola Moto G
My Roms/Ports: CarbonRom/CarbonClash (port): http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2181390
Thanks: XDA and all its members. Without you I'd still be an uneducated bumpkin complaining about my shi**y phone.

 
CokeJunkee
Old
#4  
CokeJunkee's Avatar
Member
Thanks Meter 41
Posts: 85
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by ATRIXXIRTA View Post
My ZL has been acting weird lately, powering off on its own, and requiring a power source to boot back up.

I tried connecting to flashtool last night, and it works, but the green led that supposed to light up, just quickly blinks on then off, and stays off.

Yet flashtool is still telling me my device is connected in flashmode..... weird.

I was too scared to try and flash an FTF because i have a feeling the phone will just randomly power off.
My LED does the same, just blinks on and off when connecting to flashtool.
When I connect in flashmode and wait for a minute or so, the phone boots automatically.
But it always behaved like this since I bought the phone .
Flashing works like it should and it always worked. I think it's normal.
The Following User Says Thank You to CokeJunkee For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
sid3091
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 190
Join Date: Apr 2011
okay, ive got another problem. Im trying to unlock my bootloader via flashtool, and after connecting my phone with the volume down button pressed, it does nothing, just asks me to re connect my phone. Any idea whats wrong?
 
ATRIXXIRTA
Old
#6  
ATRIXXIRTA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 722
Posts: 2,361
Join Date: Mar 2012
Location: The Shangri-La Motel
Quote:
Originally Posted by sid3091 View Post
okay, ive got another problem. Im trying to unlock my bootloader via flashtool, and after connecting my phone with the volume down button pressed, it does nothing, just asks me to re connect my phone. Any idea whats wrong?
Double check that your drivers are installed correctly
Phones: Motorola Atrix 4G ---> Samsung Galaxy Nexus (temporarily) ---> LG Optimus 3d ---> Samsung Galaxy SII LTE Skyrocket ---> LG Optimus G ---> Sony Xperia ZL ---> Motorola Moto G
My Roms/Ports: CarbonRom/CarbonClash (port): http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2181390
Thanks: XDA and all its members. Without you I'd still be an uneducated bumpkin complaining about my shi**y phone.

 
sid3091
Old
#7  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 190
Join Date: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by ATRIXXIRTA View Post
Double check that your drivers are installed correctly
Which particular drivers are you talking about? How to re install them?
 
ATRIXXIRTA
Old
#8  
ATRIXXIRTA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 722
Posts: 2,361
Join Date: Mar 2012
Location: The Shangri-La Motel
Quote:
Originally Posted by sid3091 View Post
Which particular drivers are you talking about? How to re install them?
http://developer.sonymobile.com/downloads/drivers/

Sent from my Xperia ZL using Tapatalk
Phones: Motorola Atrix 4G ---> Samsung Galaxy Nexus (temporarily) ---> LG Optimus 3d ---> Samsung Galaxy SII LTE Skyrocket ---> LG Optimus G ---> Sony Xperia ZL ---> Motorola Moto G
My Roms/Ports: CarbonRom/CarbonClash (port): http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2181390
Thanks: XDA and all its members. Without you I'd still be an uneducated bumpkin complaining about my shi**y phone.

The Following User Says Thank You to ATRIXXIRTA For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
sid3091
Old
#9  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 190
Join Date: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by ATRIXXIRTA View Post
http://developer.sonymobile.com/downloads/drivers/

Sent from my Xperia ZL using Tapatalk
There arent any for the ZL. Should I install the ones for Xperia Z?
 
ATRIXXIRTA
Old
#10  
ATRIXXIRTA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 722
Posts: 2,361
Join Date: Mar 2012
Location: The Shangri-La Motel
Quote:
Originally Posted by sid3091 View Post
There arent any for the ZL. Should I install the ones for Xperia Z?
Ya Z drivers will work

Sent from my Xperia ZL using Tapatalk
Phones: Motorola Atrix 4G ---> Samsung Galaxy Nexus (temporarily) ---> LG Optimus 3d ---> Samsung Galaxy SII LTE Skyrocket ---> LG Optimus G ---> Sony Xperia ZL ---> Motorola Moto G
My Roms/Ports: CarbonRom/CarbonClash (port): http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2181390
Thanks: XDA and all its members. Without you I'd still be an uneducated bumpkin complaining about my shi**y phone.


The Following User Says Thank You to ATRIXXIRTA For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes