Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,778,176 Members 51,675 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] WhatsApp Problem

Tip us?
 
GTARaja
Old
#1  
GTARaja's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 50
Posts: 203
Join Date: Nov 2013
Location: Dharwad
Default [Q] WhatsApp Problem

Hello All,Ive purchased Gionee Elife E7 and there is a problem with WhatsApp that there is no push message notification...When I open WhatsApp i can see the messages notification of what all messages ive received..any one facing the same problem and have a solution to it??
 
Grato
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Nov 2013
Location: Chennai
Quote:
Originally Posted by GTARaja View Post
Hello All,Ive purchased Gionee Elife E7 and there is a problem with WhatsApp that there is no push message notification...When I open WhatsApp i can see the messages notification of what all messages ive received..any one facing the same problem and have a solution to it??
Yes Me too facing the same issue. Didn't find a solution either.
 
1995ad
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 10
Join Date: Apr 2013
Smile Here's a fix:

Quote:
Originally Posted by Grato View Post
Yes Me too facing the same issue. Didn't find a solution either.
This is a known issue with the default launcher of Elife E7. Whenever you quit an app (by sliding it away on the homescreen), the launcher force quits the app. So, if you close WhatsApp like this, you automatically turn off the notifications.

There are two ways to solve the problem:
1) Don't ever quit WhatsApp by sliding to clear it in the Navi launcher.
2) Use another launcher, like Nova Prime or so.
 
NHS2008
Old
#4  
NHS2008's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 220
Posts: 905
Join Date: Jul 2010
Location: Mumbai
Quote:
Originally Posted by 1995ad View Post
This is a known issue with the default launcher of Elife E7. Whenever you quit an app (by sliding it away on the homescreen), the launcher force quits the app. So, if you close WhatsApp like this, you automatically turn off the notifications.

There are two ways to solve the problem:
1) Don't ever quit WhatsApp by sliding to clear it in the Navi launcher.
2) Use another launcher, like Nova Prime or so.
It still doesn't do that trick. Unless you keep opening it frequently, It will be killed in the background after a while. Really annoying.

One thing I tried to no avail is to install Xposed and install the 'App Settings' module and make Whatsapp a RESIDENT app. Still it will get killed.
LG Optimus G E970 (AT&T) | CM 10 4.3.1 | CM 3.4.0-CM+

~My phone chronology~
K750i(Drowned) > N70(Broken) > E51(Lost) > N85(Stolen) > Wave S8500!(BACK IN BUSINESS!) > Pilot ZP100(F***** UP!) > ATRIX 2(SOLD!) > Galaxy S3 I9300(SOLD!) > 6303i > XOLO Q800> XOLO Q800> (Both Sold!)Lava IRIS(SOLD!) > Current Device!
 
GTARaja
Old
#5  
GTARaja's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 50
Posts: 203
Join Date: Nov 2013
Location: Dharwad
Quote:
Originally Posted by NHS2008 View Post
It still doesn't do that trick. Unless you keep opening it frequently, It will be killed in the background after a while. Really annoying.

One thing I tried to no avail is to install Xposed and install the 'App Settings' module and make Whatsapp a RESIDENT app. Still it will get killed.
Really Amigo is a fail by GiONEE...either they should improve the OS or discard it..i think i bought a wrong handset..
 
drbothra1
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Mar 2014
Default Whats app on e7

i m also facing the same problem with my whats app on my gionee eife e7.
 
1manshow
Old
#7  
Member
Thanks Meter 22
Posts: 98
Join Date: Jun 2009
I'm not sure if this option could help, but try disabling that "Auto-clean" option under Power saving and it should stop closing processes like Whatsapp and others -
The Following User Says Thank You to 1manshow For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
NHS2008
Old
#8  
NHS2008's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 220
Posts: 905
Join Date: Jul 2010
Location: Mumbai
Quote:
Originally Posted by 1manshow View Post
I'm not sure if this option could help, but try disabling that "Auto-clean" option under Power saving and it should stop closing processes like Whatsapp and others -
I also thought that might be it but It triggers if we enter power saving mode right? Such a confusing app. I never enable power-saving,
but hey! lets try it.
LG Optimus G E970 (AT&T) | CM 10 4.3.1 | CM 3.4.0-CM+

~My phone chronology~
K750i(Drowned) > N70(Broken) > E51(Lost) > N85(Stolen) > Wave S8500!(BACK IN BUSINESS!) > Pilot ZP100(F***** UP!) > ATRIX 2(SOLD!) > Galaxy S3 I9300(SOLD!) > 6303i > XOLO Q800> XOLO Q800> (Both Sold!)Lava IRIS(SOLD!) > Current Device!
 
Evander_F
Old
#9  
Evander_F's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 33
Posts: 159
Join Date: Aug 2010
Location: C:\India\Goa\Margao
Maybe you guys can go to Developer Settings and increase the background process limit. Worth a try I guess.

I was quite interested in this phone but I've no clue about Gionee's service nor do I know if they will ever post OTA updates for the phone.
Moto E (XT1022) - Rooted | TWRP | Xposed

Follow me on Twitter: @Evander_F
 
1manshow
Old
(Last edited by 1manshow; 8th March 2014 at 08:38 PM.)
#10  
Member
Thanks Meter 22
Posts: 98
Join Date: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by NHS2008 View Post
I also thought that might be it but It triggers if we enter power saving mode right? Such a confusing app. I never enable power-saving,
but hey! lets try it.
Sure, I just got my phone delivered, but haven't opened the box yet. Let me know if that option works and WhatsApp works fine after disabling that.

Quote:
Originally Posted by Evander_F View Post
Maybe you guys can go to Developer Settings and increase the background process limit. Worth a try I guess.

I was quite interested in this phone but I've no clue about Gionee's service nor do I know if they will ever post OTA updates for the phone.
I've heard (both internet and local word of mouth) that their service is good and improving day by day. Also you can check their twitter/FB account and I see many past devices getting updates over the air, so I don't think they would miss out any possible updates on their flagship phone

The Following User Says Thank You to 1manshow For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes