Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Question [Q] Overriding Buttons without 3Minit

OP beerindex

31st March 2014, 01:51 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
62 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
3Minit was pretty great. But development stopped and it was pulled from the app store. And I have neither the framework nor the corresponding settings app backed up anywhere to re-install. Honestly, cosmetics aren't a big deal to me, so I can perfectly well get by without most of those functions. But the one thing I care about is also the one thing I haven't found a fitting alternative for: changing button behavior.

To be clear, here is what I used to have my device doing:

Menu Long Press - Launch Colornote

Home Long Press - Screenshot
Home Double Tap - Recent Apps

Back Long Press - Kill app

Now, I know that there are xposed modules like wanamp that will let me restore my old settings to the back and home button. But I haven't found a solution that lets me alter what the menu button does too. I want to be able to launch Color Note from anywhere with a long press once again.

Solutions?
1st April 2014, 01:49 PM   |  #2  
T4mpon's Avatar
Member
Thanks Meter: 5
 
91 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
I also just formatted my hdd and have no backup of the framework..
I hope gary is coming back soon.
could anyone deliver a downloadlink in the meantime?
I would like to use the goldeneye 4.3 rom wit my I9505
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2427629
1st April 2014, 01:57 PM   |  #3  
JoeFCaputo113's Avatar
Senior Member
Flag Dutchess County, New York
Thanks Meter: 1,859
 
4,559 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by beerindex

3Minit was pretty great. But development stopped and it was pulled from the app store. And I have neither the framework nor the corresponding settings app backed up anywhere to re-install. Honestly, cosmetics aren't a big deal to me, so I can perfectly well get by without most of those functions. But the one thing I care about is also the one thing I haven't found a fitting alternative for: changing button behavior.

To be clear, here is what I used to have my device doing:

Menu Long Press - Launch Colornote

Home Long Press - Screenshot
Home Double Tap - Recent Apps

Back Long Press - Kill app

Now, I know that there are xposed modules like wanamp that will let me restore my old settings to the back and home button. But I haven't found a solution that lets me alter what the menu button does too. I want to be able to launch Color Note from anywhere with a long press once again.

Solutions?

Gravitybox is A-M-A-Z-I-N-G especially for what you wanna do. Plus it offers TONS of more options. Pleas try it out and lemme know how it goes!
1st April 2014, 04:27 PM   |  #4  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
62 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by Joe0113

Gravitybox is A-M-A-Z-I-N-G especially for what you wanna do. Plus it offers TONS of more options. Pleas try it out and lemme know how it goes!

It is only for those with a stock rom, is it not? Because I am using Stock(ish) v06.
1st April 2014, 06:06 PM   |  #5  
daniel4653's Avatar
Senior Member
Flag Southern California
Thanks Meter: 2,706
 
8,408 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by beerindex

It is only for those with a stock rom, is it not? Because I am using Stock(ish) v06.

No you can also use it on custom Roms.

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk
1st April 2014, 08:05 PM   |  #6  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
62 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by daniel4653

No you can also use it on custom Roms.

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk

Great, thanks. I'll have to give it a try once my phone is charged.
1st April 2014, 09:28 PM   |  #7  
JoeFCaputo113's Avatar
Senior Member
Flag Dutchess County, New York
Thanks Meter: 1,859
 
4,559 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by beerindex

Great, thanks. I'll have to give it a try once my phone is charged.

Lemme know how it goes. BTW it's an Xposed Module, so you need to have Xposed framework installed first.
1st April 2014, 09:37 PM   |  #8  
daniel4653's Avatar
Senior Member
Flag Southern California
Thanks Meter: 2,706
 
8,408 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
True what Joe said. But I have used it on sacs back on 4.3 and blu Kuban ROM.

Sent from my SPH-L720 using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes