Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,401 Members 38,958 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] At&t optimus g e970 network connection issues

Tip us?
 
alimzia
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 41
Join Date: Mar 2013
Location: Karachi
Default [Q] At&t optimus g e970 network connection issues

Okay first of all I am sorry if this is not the correct thread to be posting this question.
I have an At&t optimus g and I have been using it in Pakistan for quite some time now, and it worked flawlessly without any major problems. However, now in Canada the same phone doesnt receive network coverage and the service providor says that the connection fequency is not compatible with the phone.

Also, I rooted and bootloader unlocked my LGOG recently using FreeGee but ended up softbricking it, then later using teenybins I did recover it and flash the stock firmware. But I did not flash a baseband (dont know if i need to).

So, I think its either the baseband or radio (some regional problem) causing this problem but have no clue which one it actually is. Any help would be appreciated. Thankyou.
 
jawad1021
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: May 2013
Default How did you unbrick it?

Quote:
Originally Posted by alimzia View Post
Okay first of all I am sorry if this is not the correct thread to be posting this question.
I have an At&t optimus g and I have been using it in Pakistan for quite some time now, and it worked flawlessly without any major problems. However, now in Canada the same phone doesnt receive network coverage and the service providor says that the connection fequency is not compatible with the phone.

Also, I rooted and bootloader unlocked my LGOG recently using FreeGee but ended up softbricking it, then later using teenybins I did recover it and flash the stock firmware. But I did not flash a baseband (dont know if i need to).

So, I think its either the baseband or radio (some regional problem) causing this problem but have no clue which one it actually is. Any help would be appreciated. Thankyou.
I softbricked it and went through every trick here at xda but could not unbrick it, did not find the compatible lgnpst. Any way had to finally go to karachi mobilr market and get it done. Hope you find a solution , but do keep us updated.
 
luisoman2000
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 145
Posts: 756
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by alimzia View Post
Okay first of all I am sorry if this is not the correct thread to be posting this question.
I have an At&t optimus g and I have been using it in Pakistan for quite some time now, and it worked flawlessly without any major problems. However, now in Canada the same phone doesnt receive network coverage and the service providor says that the connection fequency is not compatible with the phone.

Also, I rooted and bootloader unlocked my LGOG recently using FreeGee but ended up softbricking it, then later using teenybins I did recover it and flash the stock firmware. But I did not flash a baseband (dont know if i need to).

So, I think its either the baseband or radio (some regional problem) causing this problem but have no clue which one it actually is. Any help would be appreciated. Thankyou.
What band does the carrier use? (850, 1900, 2100, etc) it could be a compatibility issue with the carrier.
Pantech Burst
Rooted and Gizmolord 3.0 (sold!)


Xperia Ion
Running Aoba_PureBlack_Ultimate Privacy(sold! Really miss it though)

Lg Optimus G(AT&T) (Sold 2 of em so far, expecting my 3rd)
Running EG8 Rom

Samsung Galaxy S
(loaner from a friend-retured)

BLU Dash 4.0 (JB 4.2 version)
Holding me off till i get my G pro. Loaned it to my bro while he fixes his S3

Lg optimus g Pro(finally!!)
Running Radeonmaya's Kitkat
 
alimzia
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 41
Join Date: Mar 2013
Location: Karachi
Quote:
Originally Posted by luisoman2000 View Post
What band does the carrier use? (850, 1900, 2100, etc) it could be a compatibility issue with the carrier.
This is what I found out
The wind mobile network uses a frequency called AWS, with bands 1700/2100. The LGOG can support both these frequencies, i doubt it is a compatibility issue.
Or is it possible that currently it has no baseband whatsoever, and that i need to flash one? Really confused..
 
luisoman2000
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 145
Posts: 756
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by alimzia View Post
This is what I found out
The wind mobile network uses a frequency called AWS, with bands 1700/2100. The LGOG can support both these frequencies, i doubt it is a compatibility issue.
Or is it possible that currently it has no baseband whatsoever, and that i need to flash one? Really confused..
you could try flashing at&t jellybean radio(it's here in the forum)
Pantech Burst
Rooted and Gizmolord 3.0 (sold!)


Xperia Ion
Running Aoba_PureBlack_Ultimate Privacy(sold! Really miss it though)

Lg Optimus G(AT&T) (Sold 2 of em so far, expecting my 3rd)
Running EG8 Rom

Samsung Galaxy S
(loaner from a friend-retured)

BLU Dash 4.0 (JB 4.2 version)
Holding me off till i get my G pro. Loaned it to my bro while he fixes his S3

Lg optimus g Pro(finally!!)
Running Radeonmaya's Kitkat
 
alimzia
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 41
Join Date: Mar 2013
Location: Karachi
Default TeenyBins!

Quote:
Originally Posted by jawad1021 View Post
I softbricked it and went through every trick here at xda but could not unbrick it, did not find the compatible lgnpst. Any way had to finally go to karachi mobilr market and get it done. Hope you find a solution , but do keep us updated.
I used the e970 teenybin fix with tSilenzio's Automated LGNPST and the ls970 dll. However that did not cut it for me and I had to go ahead and use the "teenybin(AltBin)" which fortunately got me as far as the recovery. From there, obviously, I was able to flash roms.
Hope this helps.
 
DeathmonkeyGTX
Old
#7  
DeathmonkeyGTX's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 516
Posts: 1,876
Join Date: Oct 2007
Location: Little Rock, AR
Op, try flashing the stock att JB radio. If you were using it overseas then it's already unlocked, should work fine for 2g and 3g in Canada.

Sent from my LG Optimus G using XDA Premium 4 mobile app
E970 synergy CodefireX 4.2.2

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Mod Lets You Have Stereo Speakers on Your Sony Xperia Z1 (Sort Of)

The stereo speakers onthe Sony Xperia Z2areprobably a relatively large … more

Give Your Screen Some Color with HexaTime Live Wallpaper

We don’t often cover very many live wallpapers here on the XDA Portal. You may … more

Android Wear App Review: Command Google Now with Commandr – XDA Developer TV

OK Google. Make Me a sandwich. How many times have you … more

Play Your Hits and Learn the Lyrics with NextGen Music Player

There are plenty of music players for Android available in Play Store. They … more