FORUMS
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] need help: hdc s4 spark (android 4.2.9) will not boot, how can i install new rom

15th November 2013, 10:58 AM |#1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
hello,

first of all: my english is poor, i hope that is the right category for my question. is it not so please move.


i have ordered a hdc galaxy s4 spark (fastcardtech.com/HDC-Galaxy-S4-Spark) with android 4.2.9 for my daughter one moth ago in china.

this week she tryed to install a font type manager. after this the mobile is rebooted and stopped at start screen at the samsung logo. that was all. i tryed to reboot new (with or without battery). all times the same result. the cell stopped at the samsung logo.

i can open the recovery (Android system recovery <3e>). here i have the point: update from sd-card. but from there it opens the internal sd-card (mobile-store) not the external sd-card. but how can i move a rom or update on this internal card? and i have a point with the name apply update from adb? when i open this i can see the mobile in Quick ADB Pusher v0.5. but when i open the mobile in Quick ADB Pusher v0.5, i can not copy files on the phone.

pls help me to give the mobile the live back

at finally: sorry for my poor english. it is possible that it is a solve in this forum. but the forum is too big and i can not translate all specific descriptions here.

thx
marko

ps: can i open the mobile in android secured mode?
 
 
15th November 2013, 01:55 PM |#2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
i have tryed a step by step description to install new rom from needrom.
the result is, that the flashtool stoped at searching.

i have attached a pic.

has someone any ideas??
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	flashtool.jpg
Views:	114
Size:	253.8 KB
ID:	2393573  
15th November 2013, 08:41 PM |#3  
Quote:
Originally Posted by user-85

i have tryed a step by step description to install new rom from needrom.
the result is, that the flashtool stoped at searching.

i have attached a pic.

has someone any ideas??

you could try factory resetting it in the recovery, otherwise the website of the phone might have a stock ROM that you can rename update.zip and use it in recovery
17th November 2013, 11:28 PM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by Trozzul

you could try factory resetting it in the recovery, otherwise the website of the phone might have a stock ROM that you can rename update.zip and use it in recovery

i have tryed all reset options in recovery - no results.

but now we have solved the problem

the rom s4 spark rom from needrom (http://www.needrom.com/mobile/hdc-galaxy-s4-spark/) was the problem.

i have installed this rom (http://forum.xda-developers.com/show...4#post47565024) for my hdc s4 spark . and the first try was successfully.
The Following User Says Thank You to user-85 For This Useful Post: [ View ]
17th November 2013, 11:34 PM |#5  
Quote:
Originally Posted by user-85

i have tryed all reset options in recovery - no results.

but now we have solved the problem

the rom s4 spark rom from needrom (http://www.needrom.com/mobile/hdc-galaxy-s4-spark/) was the problem.

i have installed this rom (http://forum.xda-developers.com/show...4#post47565024) for my hdc s4 spark . and the first try was successfully.

Congratz! I'm glad you got it to work.
31st March 2014, 11:01 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Google Play Services
Quote:
Originally Posted by user-85

i have tryed all reset options in recovery - no results.

but now we have solved the problem

the rom s4 spark rom from needrom (http://www.needrom.com/mobile/hdc-galaxy-s4-spark/) was the problem.

i have installed this rom (http://forum.xda-developers.com/show...4#post47565024) for my hdc s4 spark . and the first try was successfully.

Did get the Google Play Services to work with this rom you instaled?
31st March 2014, 11:18 PM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by jgorgueira

Did get the Google Play Services to work with this rom you instaled?

yes, it works
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes