Android 5.0 Favorite Features, Release November 3rd? – XDA TV

Google Confirms Android 5.0 Lollipop for November 3rd! That and much more … more

Prepare Your Build Machines: Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn Now Official

Today is an important day for any and all Linux enthusiasts. One of the … more

Track the Time You Waste on Social Media with Socials Addict

When you use your phone, you often don’t even realize how much time you … more

Document the Story of Your Social Life with 8tory

The different forms of social media are growing every day. It’s hard to imagine a day … more
Post Reply

Drive [Q] [4.3]How to swap internal with external memory?

OP josh4vi

30th March 2014, 03:22 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
More
Hi guys,
I have rooted xperia m 15.4.A.0.23 with unlocked bootloader. How to swap internal memory with external sdcard (32GB)? I have tried all methods that I found, but nothing worked...
31st March 2014, 04:57 PM   |  #2  
echo juned's Avatar
Senior Member
Flag Surabaya
Thanks Meter: 40
 
175 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Wink
Quote:
Originally Posted by josh4vi

Hi guys,
I have rooted xperia m 15.4.A.0.23 with unlocked bootloader. How to swap internal memory with external sdcard (32GB)? I have tried all methods that I found, but nothing worked...

sorry...
i'm forgot about this..
i have some tutorial with using some cm11 script...
and working perfect for me...
31st March 2014, 07:19 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
More
Drive 11extsd2internalsd doesn't work
Quote:
Originally Posted by echo juned

sorry...
i'm forgot about this..
i have some tutorial with using some cm11 script...
and working perfect for me...

I tried to use 11extsd2internalsd file with unit.d but I think I'm doing something wrong or it doesn't work for me. Sdcard0 folder is empty and and size of it is 2GB. My sdcard(32GB) is still under sdcard1 folder. I can't attach any screenshots because when I'm trying to take one it says that screenshot cannot be taken. I think it's because of this failed swap, because when I turn of init.d screenshots are working.
Last edited by josh4vi; 31st March 2014 at 07:26 PM. Reason: little changes
31st March 2014, 10:00 PM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 3
 
49 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
First of all, I am speaking from first hand experience. Second, DON'T SWAP THE MEMORIES. I have barely lived through 3 weeks of swapped memory and it. is. horrible. There is way too much lag that remains even after reversing the switch. For example, when pushing the notification bar it really lags. Also, when you wake up your phone after it has gone to sleep, it will have to read memory and it will lag a lot. Just use foldermount or link2sd. Sure, bothering to link is really bad, but having a stutter-less phone is way better.
Last edited by Trppmdm; 31st March 2014 at 10:10 PM.
1st April 2014, 08:40 AM   |  #5  
Antrikos48's Avatar
Senior Member
Flag Nicosia
Thanks Meter: 81
 
220 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
Quote:
Originally Posted by Trppmdm

First of all, I am speaking from first hand experience. Second, DON'T SWAP THE MEMORIES. I have barely lived through 3 weeks of swapped memory and it. is. horrible. There is way too much lag that remains even after reversing the switch. For example, when pushing the notification bar it really lags. Also, when you wake up your phone after it has gone to sleep, it will have to read memory and it will lag a lot. Just use foldermount or link2sd. Sure, bothering to link is really bad, but having a stutter-less phone is way better.

What SD did you use? My Class 10 worked fine

This message was brought to you from my Sony Xperia M C1905 using Tapatalk.
1st April 2014, 05:33 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
More
10
Quote:
Originally Posted by Antrikos48

What SD did you use? My Class 10 worked fine

This message was brought to you from my Sony Xperia M C1905 using Tapatalk.

I've got class 10 too, but it doesn't work. internal sdcard0 and external sdcard1 are still in the same places. Maybe I'm doing something wrong...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-01-15-00-05[1].png
Views:	90
Size:	121.3 KB
ID:	2662786   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-01-14-59-51[1].png
Views:	63
Size:	112.3 KB
ID:	2662787  
3rd April 2014, 10:32 AM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 3
 
49 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by josh4vi

I've got class 10 too, but it doesn't work. internal sdcard0 and external sdcard1 are still in the same places. Maybe I'm doing something wrong...

From what I see, you're running 4.3 on your phone. I honestly never did it on 4.3. Perhaps, it's beacuse you're not doing this by this method? That one worked for me, the terminal emulator method just sucks(1 typo and you're dead).

If you ARE doing it by that method, then probably it is because the apps aren't updated for this firmware?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia M Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank