Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Unlocked bootloader of LG L3 II E430

OP x13n0114

8th April 2014, 07:06 PM   |  #1  
OP Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 14
 
49 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
I haven't posted more than 10 posts so couldn't reply to threads in android development.

w w w.androidpit.com.br/pt/android/forum/thread/568275/LG-OPTIMUS-L5-TUTORIAL-DE-DESBLOQUEIO-DO-BOOTLOADER-CWM-E615-E615F-Agora-compativel-com-Jelly-Bean-4-1-2 Cannot post links btw

If you follow this guide in the link above to unlock bootloader, but do not try to flash recovery as this guide was written for other device (L5), you unlock your bootloader. Afterwards type adb shell su reboot bootloader and you end up at the LG logo. Typing fastboot devices reveals the lg phone.
Now you can flash recovery if someone builds cwm or twrp img for our phgone. YAY
The Following User Says Thank You to x13n0114 For This Useful Post: [ View ]
8th April 2014, 07:46 PM   |  #2  
Rektroid's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 113
 
399 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Donate to Me
More
mate but i can flash recovery and without fastboot
8th April 2014, 09:09 PM   |  #3  
IGGYVIP's Avatar
Senior Member
Flag Emerald
Thanks Meter: 296
 
759 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Donate to Me
More
Thumbs up nice one but ehhh i wish
we know how to unlock it
we know all possible ways
we don't have the edited emmc_appsboot.bin for our device E430
if someone has this file cracked for E430 PLEASE COME UP HERE GIVE A LINK
The Following User Says Thank You to IGGYVIP For This Useful Post: [ View ]
8th April 2014, 09:31 PM   |  #4  
OP Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 14
 
49 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
can someone upload a working recovery to let me try and flash it with fastboot?
9th April 2014, 09:21 PM   |  #5  
IGGYVIP's Avatar
Senior Member
Flag Emerald
Thanks Meter: 296
 
759 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Donate to Me
More
Thumbs up Dropbox
Quote:
Originally Posted by x13n0114

can someone upload a working recovery to let me try and flash it with fastboot?

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2654327 all links in this thread
no fastboot on that phone
14th April 2014, 12:42 PM   |  #6  
OP Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 14
 
49 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by IGGYVIP

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2654327 all links in this thread
no fastboot on that phone

Is this stock recovery on this dropbox cloud or custom? I can happily try custom if it is working and won't brick my device.
The Following User Says Thank You to x13n0114 For This Useful Post: [ View ]
14th April 2014, 02:18 PM   |  #7  
IGGYVIP's Avatar
Senior Member
Flag Emerald
Thanks Meter: 296
 
759 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Donate to Me
More
Thumbs up Custom
Quote:
Originally Posted by x13n0114

Is this stock recovery on this dropbox cloud or custom? I can happily try custom if it is working and won't brick my device.

its automated cwm build but some errors occur you can try but do a full "dd" backup of partitions before
if it will not work it will wipe the phone
if you confirm unlocked bootloader (ro.secure=0) could please dump partitions 5 and 9 and upload them somewhere and post a link ?
Last edited by IGGYVIP; 14th April 2014 at 02:21 PM.
14th April 2014, 03:33 PM   |  #8  
OP Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 14
 
49 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
I have done so many dirty kdz flashes that my apps partition seems to be getting smaller. Can someone tell me how to restore my e430 back to a clean pristine factory condition, maybe someone could tell me how to clean kdz flash?
14th April 2014, 03:52 PM   |  #9  
IGGYVIP's Avatar
Senior Member
Flag Emerald
Thanks Meter: 296
 
759 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by x13n0114

I have done so many dirty kdz flashes that my apps partition seems to be getting smaller. Can someone tell me how to restore my e430 back to a clean pristine factory condition, maybe someone could tell me how to clean kdz flash?

emergency flash from recovery mode
14th April 2014, 05:58 PM   |  #10  
OP Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 14
 
49 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by IGGYVIP

emergency flash from recovery mode

Can you explain how to enter this setting (button combo etc) Is it the same as download mode (volume + and power)? I want a clean kdz flash, v10 c from uk uses up lots of space for no reason.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes