Post Reply

[Q][GT-I9500][DNS] Set DNS on Samsung Galaxy S4 GT-I9500

OP KASRU

2nd April 2014, 09:04 AM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Moscow
Thanks Meter: 3
 
15 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Hi,

I have a problem on Android phone Samsung GT-I9500.
Samsumg GT-I9500 sends DNS requests to DNS server address obtained via DHCP. But it ignores setup changes in setprorp 1 and setprorp 2.

do it:
Code:
adb shell
# setprop net.dns1 <ip1>
# setprop net.dns2 <ip2>
How to change DNS server?
How to add DNS server?

Info:
Code:
shell@ja3g:/ # getprop |grep dns
getprop |grep dns
[dhcp.wlan0.dns1]: [192.168.1.1]
[dhcp.wlan0.dns2]: []
[dhcp.wlan0.dns3]: []
[dhcp.wlan0.dns4]: []
[net.change]: [net.dns1]
[net.dns.search]: []
[net.dns1]: [192.168.1.1]

shell@ja3g:/ # setprop net.dns1 8.8.8.8
setprop net.dns1 8.8.8.8

shell@ja3g:/ # setprop net.dns2 4.4.4.4
setprop net.dns2 4.4.4.4

shell@ja3g:/ # setprop dhcp.wlan0.dns1 8.8.8.8
setprop dhcp.wlan0.dns1 8.8.8.8

root@ja3g:/ # getprop |grep dns
getprop |grep dns
[dhcp.wlan0.dns1]: [8.8.8.8]
[dhcp.wlan0.dns2]: []
[dhcp.wlan0.dns3]: []
[dhcp.wlan0.dns4]: []
[net.change]: [net.dns2]
[net.dns.search]: []
[net.dns1]: [8.8.8.8]
[net.dns2]: [4.4.4.4]

shell@ja3g:/ # ping google.com

shell@ja3g:/ # tcpdump -ns0 -i wlan0 'port 53'
tcpdump: verbose output suppressed, use -v or -vv for full protocol decode
listening on br0, link-type EN10MB (Ethernet), capture size 65535 bytes
14:37:40.246226 IP 192.168.1.177.3551 > 192.168.1.1.53: 52272+ A? google.com. (28)

Baseband version
I9509XXUEMK8

Kernel version
3.4.5-2092849
se.infra@R0210-02 #1
Thu Nov 21 12:59:52 KST 2013

Build number
JSS15J.I9509XXUEMK8

--
Alexander
Last edited by KASRU; 2nd April 2014 at 11:55 AM. Reason: Info
2nd April 2014, 02:39 PM   |  #2  
maxsam4's Avatar
Senior Member
Flag New Delhi
Thanks Meter: 48
 
168 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Donate to Me
More
There is an option to set dbs in advanced settings of the wifi networks

Sent from my GT-I9500 using XDA Premium 4 mobile app
2nd April 2014, 02:47 PM   |  #3  
OP Junior Member
Flag Moscow
Thanks Meter: 3
 
15 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Quote:
Originally Posted by maxsam4

There is an option to set dbs in advanced settings of the wifi networks

I have not found DNS.
In advanced options only:
- Proxy settings
- IP setings
2nd April 2014, 02:55 PM   |  #4  
maxsam4's Avatar
Senior Member
Flag New Delhi
Thanks Meter: 48
 
168 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by KASRU

I have not found DNS.
In advanced options only:
- Proxy settings
- IP setings

Choose static ip settings and you will see the option to change dns.
I am attaching a screenshot for you

Feel free to hit the thanks button

Sent from my GT-I9500 using XDA Premium 4 mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1396446923561.jpg
Views:	133
Size:	49.6 KB
ID:	2664369  
The Following User Says Thank You to maxsam4 For This Useful Post: [ View ]
4th April 2014, 01:07 PM   |  #5  
OP Junior Member
Flag Moscow
Thanks Meter: 3
 
15 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
[Resolved]
Change your DNS servers in Android.
You can change the same thing on your rooted Android Device.

With root privileges and a terminal app or (adb shell):
root@:/ # ndc resolver flushif -- flushes old DNS servers
root@:/ # ndc resolver flushdefaultif -- flush resolver
root@:/ # ndc resolver setifdns <iface> <domains> <dns1> <dns2> ... -- Add the new servers
root@:/ # ndc resolver setdefaultif -- Set as the default device
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy S 4 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank