Post Reply

Thumbs up FLIRC + Fire TV

OP div3rg3nt

26th April 2014, 04:30 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 9
 
79 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Picked up a FLIRC IR receiver and it works great with the Fire TV. FLIRC will work with *any* IR remote - universal remote, Tivo, Dish, Comcast, etc. Use the media keys layout to setup play, FF, stop, etc. Use the full keyboard to setup the arrows and everything else the Fire TV remote does.

http://www.amazon.com/FLIRC-Dongle-M.../dp/B00BB0ETW8

XBMC Guide to help you set it up:
http://wiki.xbmc.org/index.php?title..._Fire_TV#Flirc

Software you will need to configure the FLIRC:
http://flirc.tv/downloads/

Upgrade it's firmware:
https://flirc.zendesk.com/hc/en-us/a...e-My-Firmware-
The Following User Says Thank You to div3rg3nt For This Useful Post: [ View ]
27th April 2014, 12:01 AM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 13
 
59 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by div3rg3nt

Picked up a FLIRC IR receiver and it works great with the Fire TV. FLIRC will work with *any* IR remote - universal remote, Tivo, Dish, Comcast, etc. Use the media keys layout to setup play, FF, stop, etc. Use the full keyboard to setup the arrows and everything else the Fire TV remote does.

http://www.amazon.com/FLIRC-Dongle-M.../dp/B00BB0ETW8

XBMC Guide to help you set it up:
http://wiki.xbmc.org/index.php?title..._Fire_TV#Flirc

Software you will need to configure the FLIRC:
http://flirc.tv/downloads/

Upgrade it's firmware:
https://flirc.zendesk.com/hc/en-us/a...e-My-Firmware-

1. Voice search too?

2. Can I pair the fire tv with my macbook so I can use my keyboard too? So this means I can also program a key on my macbook that will trigger voice search?

---------- Post added 27th April 2014 at 12:01 AM ---------- Previous post was 26th April 2014 at 11:59 PM ----------

Just realize for voice, wouldn't your remote need a mic like the fire tv remote?
20th May 2014, 08:53 AM   |  #3  
roligov's Avatar
Senior Member
Flag Durban
Thanks Meter: 70
 
188 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
@div3rg3nt Any chance you could please backup your Flirc config and post it?
31st May 2014, 07:36 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 16
 
190 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Quote:
Originally Posted by roligov

@div3rg3nt Any chance you could please backup your Flirc config and post it?

I second this it would be really nice to have the config file
3rd June 2014, 07:26 AM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 385
 
468 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
Sleep
So I was just playing around with Flirc and I noticed that the "wake/suspend" key in the "Media Keys" controller puts the Fire TV to sleep and can wake it up.
The Following 2 Users Say Thank You to rbox For This Useful Post: [ View ]
16th June 2014, 10:07 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
25 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Mine stopped working after enabling usb storage. I'll try reprogramming
17th June 2014, 01:11 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
25 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Got the flirc workin again by hooking it up to the PC and upgrading the firmware
19th June 2014, 04:52 PM   |  #8  
Senior Member
Flag Fullerton
Thanks Meter: 31
 
166 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
I am pondering about buying a FTV and wanted to link it with my Harmony One remote.

Is FLIRC still the best choice for my remote or is this option easier to link it?
19th June 2014, 08:26 PM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 385
 
468 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
You have a lot more freedom with the FLIRC. I don't know if any is "easier" though. I have a netflix debug button on my harmony that does ctrl alt shift d that you can't do with the ortek, if that matters. I also have power off tied to a sleep button on my FLIRC. Not sure if the Ortek has that.
The Following User Says Thank You to rbox For This Useful Post: [ View ]
19th June 2014, 08:46 PM   |  #10  
Senior Member
Flag Fullerton
Thanks Meter: 31
 
166 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by rbox

You have a lot more freedom with the FLIRC. I don't know if any is "easier" though. I have a netflix debug button on my harmony that does ctrl alt shift d that you can't do with the ortek, if that matters. I also have power off tied to a sleep button on my FLIRC. Not sure if the Ortek has that.

Thanks!

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Fire TV General by ThreadRank