Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[SOLVED] I can't enter into recovery mode. Please help

OP devrruti

3rd April 2014, 08:00 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 122
 
466 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
I broke the digitizer, so I replaced it (I think successfully). I was able to boot it once and everything worked fine. Now all I get is a bootloop with the htc logo on white background.

I wanted to install a newer rom, but I'm unable to enter recovery
If I try to enter recovery pressing vol down and power, and then select recovery and press power, I get the htc logo bootloop again

I was in rom CM 10.2 by Sultan. With S-off. I can't remember which recovery I had installed (4ext or twrp?)

What could I do?
Are there any pc tools like flashtool for Sony devices or Odin/Heimdall for Samsung ones? (preferably for ubuntu)
Last edited by devrruti; 6th April 2014 at 08:03 PM.
3rd April 2014, 08:56 PM   |  #2  
Mile_zdr's Avatar
Senior Member
Flag Bitola
Thanks Meter: 276
 
850 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
First eject your battery than reinsert and try again volume and power button

Sent from my HTCSensation using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to Mile_zdr For This Useful Post: [ View ]
3rd April 2014, 10:52 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 122
 
466 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by Mile_zdr

First eject your battery than reinsert and try again volume and power button

Sent from my HTCSensation using xda app-developers app

I've done so many times, that's the first thing I've tried.

I was thinking about using adb and fastboot commands to see if I can get to the recovery that way or at least they prompt some errors that tell me what's wrong.

But I don't know what should I do, I've always used some gui (like flashtool or heimdall or odin for other devices, no idea if there's anything like that for htc devices)
4th April 2014, 12:05 AM   |  #4  
rzr86's Avatar
Senior Member
Flag Nafpaktos
Thanks Meter: 2,196
 
7,271 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by devrruti

I've done so many times, that's the first thing I've tried.

I was thinking about using adb and fastboot commands to see if I can get to the recovery that way or at least they prompt some errors that tell me what's wrong.

But I don't know what should I do, I've always used some gui (like flashtool or heimdall or odin for other devices, no idea if there's anything like that for htc devices)

from fastboot try the command
fastboot reboot recovery

otherwise reflash the recovery again
see only step 2 from here
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1631861

for tool see here
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1668276
The Following User Says Thank You to rzr86 For This Useful Post: [ View ]
5th April 2014, 03:31 AM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 122
 
466 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
k
Quote:
Originally Posted by rzr86

from fastboot try the command
fastboot reboot recovery

otherwise reflash the recovery again
see only step 2 from here
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1631861

for tool see here
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1668276

ok I've tried everything i could on ubuntu, windows 7 and windows 8.1. Please more ideas?

on Ubuntu
I've installed adb and fastboot and added the file 51-android. rules. I enter fastboot mode on phone and it is recognised by pc.
sudo fastboot reboot recovery does nothing

I've downloaded 4ext recovery and uncompressed
sudo fastboot flash recovery recovery.img
sending 'recovery'
okay
writing 'recovery'
FAILED (remote: not allowed)

I've also placed the 4ext recovery zip file on the sd renamed as PG58IMG.zip, no luck either. it just says parsing, but doesn't do anything else

on windows 7 and 8 I've tried with kgs utility with the option 3 to install a recovery. however this tool didn't work. Sometimes it just closed. other times it complained about md5. I think this tool tries to download Juopunutbear windows version and fails because it is no longer available a link for the windows version

phone was rooted, bootloader unlocked, supercid... using Juopunutbear
it had a recovery installed (i think it was 4ext, but i don't remember)
it had CM 10.2 by sultanxda
i replaced the digitizer. first boot everything was working.
I rebooted to enter the recovery to install a new rom but i can't
i can't boot to rom or recovery. i just get the htc logo bootloop
fastboot tells me remote not allowed

image attached
the bootloader was unlocked, but the "Locked" word was always there if i remember well, i read this was because of unlocking with Juopunutbear instead of htc dev, but that this didn't matter
Last edited by devrruti; 5th April 2014 at 03:35 AM.
5th April 2014, 03:39 AM   |  #6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 122
 
466 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Click image for larger version

Name:	1396661971588.jpg
Views:	24
Size:	35.3 KB
ID:	2668997
image boot
5th April 2014, 09:13 AM   |  #7  
Mile_zdr's Avatar
Senior Member
Flag Bitola
Thanks Meter: 276
 
850 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
Try to flash 3.33 universal firmware (check md5 sum before flashing important ) that will give you patched hboot (unlocked) after that try to flash recovery

Edit: here is link for firmware , read the steps carefull Firmware

Sent from my HTCSensation using xda app-developers app
Last edited by Mile_zdr; 5th April 2014 at 12:53 PM.
The Following User Says Thank You to Mile_zdr For This Useful Post: [ View ]
5th April 2014, 12:38 PM   |  #8  
rzr86's Avatar
Senior Member
Flag Nafpaktos
Thanks Meter: 2,196
 
7,271 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
yes do as Mile_zdr suggested
with locked bootloader you can't do almost nothing
before flashing 3.33 universal firmware check md5 sums(important)
by the way i thought you still had unlocked bootloader

edit: because of locked bootloader you don't have access to the rom and recovery
Last edited by rzr86; 5th April 2014 at 12:41 PM.
The Following User Says Thank You to rzr86 For This Useful Post: [ View ]
5th April 2014, 02:21 PM   |  #9  
OP Senior Member
Thanks Meter: 122
 
466 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
I had unlocked the bootloader with unlimited.io juopunutbear, this is very strange. As I said, I read somewhere that the locked word is there if you use the juopunutbear method, but it was supposedly unlocked. the only thing I did was change the digitizer.

but yeah it looks like it is locked if i can't use fastboot nor recovery. thank you very much, I'll try that firmware and tell you
5th April 2014, 02:23 PM   |  #10  
rzr86's Avatar
Senior Member
Flag Nafpaktos
Thanks Meter: 2,196
 
7,271 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by devrruti

I had unlocked the bootloader with unlimited.io juopunutbear, this is very strange. As I said, I read somewhere that the locked word is there if you use the juopunutbear method, but it was supposedly unlocked. the only thing I did was change the digitizer.

but yeah it looks like it is locked if i can't use fastboot nor recovery. thank you very much, I'll try that firmware and tell you

also in order to have access in all fastboot commands you need unlocked bootloader or the patched hboot

The Following User Says Thank You to rzr86 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes