Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Device Encryption on 4.4 Beta3

OP o0beaner

3rd April 2014, 11:06 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
23 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
Has device encryption been tested in AOSPA's current iteration?

I attempted to encrypt my device, and after entering my PIN to begin the process, the background just changed to a crypto-themed Android guy, and never did anything else. The device never reboots, and the encryption process never begins.

I am able to home out of the Encryption app, and continue using the phone as usual.
8th April 2014, 05:24 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
23 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
I am seeing this in my logcat output:


E/Cryptfs ( 309): not running with encryption, aborting
I/ActivityManager( 900): Timeline: Activity_windows_visible id: ActivityRecord{41d45e98 u0 com.android.settings/.CryptKeeperConfirm$Blank t7} time:536543
E/Cryptfs ( 309): Cannot get size of block device
3rd September 2014, 09:50 AM   |  #3  
Junior Member
Flag Peterborough
Thanks Meter: 0
 
21 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
Same issue
I'm running 4.4 Beta 6 (Manta) and the encryption is not working for me either.

I plug in charger, get it started, the usually android robot appears, then the tablet reboots. Instead of then encrypting the device, it just reboots.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes