Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,583 Members 39,998 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Camera App] Background Defocus - no root needed!

Tip us?
 
Ambroos
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 903
Posts: 1,387
Join Date: Aug 2010
Location: Leuven / Sint-Truiden
Camera [Camera App] Background Defocus - no root needed!

Hello guys!

I modified the deodexed Background Defocus app to make it installable on phones that aren't rooted.

Enjoy!

You might get an occasional UI bug but that's not fixable for now. App should still work fine and I've only encountered it once so far.

Just download and install like any APK:
http://www.ambroosvaes.be/bgdefocus-noroot-signed.apk

Sony Xperia Z2 - D6503, black
Sony Xperia Tablet Z LTE - SGP321, black
Sony Xperia Z1 - C6903, black, backup

Huge Sony (Ericsson) fan.
J210i, K320i, G705, Arc, Elm, Neo, Arc S, Xperia S, Xperia T, Xperia Z, Xperia Z1, Xperia Tablet Z, Xperia Z2
The Following 47 Users Say Thank You to Ambroos For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
X3remes
Old
#2  
X3remes's Avatar
Member
Thanks Meter 39
Posts: 70
Join Date: Feb 2012
Location: Mandeville, Manchester
Awesome! I've been waiting to have a go at this on my Z1. Thanks.
 
josephnero
Old
#3  
josephnero's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 503
Posts: 1,612
Join Date: Mar 2011
Location: Sanford NC
Anyone experiencing failed to blur background? I haven't been able to take a blurred pic also i tried many times.
Ps:good to see you here ambroos

Sent from my LT30p using XDA Premium 4 mobile app
Galaxy S4 9505
 
Ambroos
Old
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 903
Posts: 1,387
Join Date: Aug 2010
Location: Leuven / Sint-Truiden
Quote:
Originally Posted by josephnero View Post
Anyone experiencing failed to blur background? I haven't been able to take a blurred pic also i tried many times.
Ps:good to see you here ambroos

Sent from my LT30p using XDA Premium 4 mobile app
You need to focus on something pretty close to the cam. About 10cm to 20cm. Much more and it gets bad or doesn't work at all.
Sony Xperia Z2 - D6503, black
Sony Xperia Tablet Z LTE - SGP321, black
Sony Xperia Z1 - C6903, black, backup

Huge Sony (Ericsson) fan.
J210i, K320i, G705, Arc, Elm, Neo, Arc S, Xperia S, Xperia T, Xperia Z, Xperia Z1, Xperia Tablet Z, Xperia Z2
The Following 2 Users Say Thank You to Ambroos For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
DooMLoRD
Old
#5  
DooMLoRD's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 38006
Posts: 13,045
Join Date: Jul 2010
Location: Noida
keep getting same error:

Code:
Select Code
Failure [INSTALL_FAILED_UID_CHANGED]
on Xperia Z1 .290 FW
The Following User Says Thank You to DooMLoRD For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Ambroos
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 903
Posts: 1,387
Join Date: Aug 2010
Location: Leuven / Sint-Truiden
Quote:
Originally Posted by DooMLoRD View Post
keep getting same error:

Code:
Select Code
Failure [INSTALL_FAILED_UID_CHANGED]
on Xperia Z1 .290 FW
Sounds like you still have a part of the root-only version installed, no?

I never had any issues, don't have root.
Sony Xperia Z2 - D6503, black
Sony Xperia Tablet Z LTE - SGP321, black
Sony Xperia Z1 - C6903, black, backup

Huge Sony (Ericsson) fan.
J210i, K320i, G705, Arc, Elm, Neo, Arc S, Xperia S, Xperia T, Xperia Z, Xperia Z1, Xperia Tablet Z, Xperia Z2
 
BreakShadow
Old
#7  
BreakShadow's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 50
Posts: 330
Join Date: Mar 2012
Location: Kolkata
Works perfectly, thanks

Sent from my C6902 using xda app-developers app
 
mobde3
Old
#8  
Member
Thanks Meter 9
Posts: 81
Join Date: Jul 2012
Location: Al-madainah
Work perfectly in my Z
Sorry for my Baaad English

Some time google translate is good

 
Ame123
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 55
Posts: 577
Join Date: Dec 2012
Quote:
Originally Posted by DooMLoRD View Post
keep getting same error:

Code:
Select Code
Failure [INSTALL_FAILED_UID_CHANGED]
on Xperia Z1 .290 FW
I also cant install it. It always fails to install

Sent from my C6902 using Tapatalk

---------- Post added at 07:55 AM ---------- Previous post was at 07:54 AM ----------

Quote:
Originally Posted by Ambroos View Post
Sounds like you still have a part of the root-only version installed, no?

I never had any issues, don't have root.
So what should i do now? I tried to install the root only version but it didnt happend

Sent from my C6902 using Tapatalk
 
ChuanHong
Old
#10  
Member
Thanks Meter 3
Posts: 35
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by Ambroos View Post
Sounds like you still have a part of the root-only version installed, no?

I never had any issues, don't have root.
tested.. im cannot install as well.. ZL 4.3

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes