Google Invites Selected Devs to Buy Project Tango Development Kit

Just about a month ago, the curious Project Tango development kit was … more

Micromax Yureka: Indian Handset with CyanogenMod

Thesoap opera involving Cyanogen Inc., OnePlus, and Micromax is one of the most talked about … more

Chainfire Turns Your Bootanimation into a Logging Center

Having a nice boot animation certainly adds a little bit of aesthetic polish to your … more

Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Battery decreasing even when plugged in

OP tyw7

5th April 2014, 05:44 PM   |  #1  
tyw7's Avatar
OP Senior Member
Flag Truro, UK
Thanks Meter: 0
 
100 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
I have a problem where if my mobile Internet is switched on, the battery is slowly decreasing even while charging.
5th April 2014, 07:51 PM   |  #2  
gallardo5's Avatar
Senior Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 253
 
1,019 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Quote:
Originally Posted by tyw7

I have a problem where if my mobile Internet is switched on, the battery is slowly decreasing even while charging.

Did you try switching it off and on again? And what charger are you using?

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app
5th April 2014, 07:52 PM   |  #3  
tyw7's Avatar
OP Senior Member
Flag Truro, UK
Thanks Meter: 0
 
100 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by gallardo5

Did you try switching it off and on again? And what charger are you using?

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app

Their own Sony charger.
6th April 2014, 12:49 AM   |  #4  
gallardo5's Avatar
Senior Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 253
 
1,019 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Quote:
Originally Posted by tyw7

Their own Sony charger.

Have you switched it off? And if yes, post a screenshots of your running apps, maybe youve got to much of them

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app
6th April 2014, 12:53 AM   |  #5  
tyw7's Avatar
OP Senior Member
Flag Truro, UK
Thanks Meter: 0
 
100 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by gallardo5

Have you switched it off? And if yes, post a screenshots of your running apps, maybe youve got to much of them

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app

Yes I have. No difference.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-05-23-51-14.jpg
Views:	55
Size:	170.7 KB
ID:	2670579   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-05-23-51-09.jpg
Views:	50
Size:	171.3 KB
ID:	2670580   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-05-23-50-59.jpg
Views:	51
Size:	172.7 KB
ID:	2670581   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-05-23-50-53.jpg
Views:	47
Size:	165.3 KB
ID:	2670582  
6th April 2014, 02:41 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 7
 
129 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by tyw7

Yes I have. No difference.

Sorry, I just have to ask...Did you reboot by pressing power and volume up until it turned off?

Install gsam battery app. It'll show you what's using up your Bart and even how much charge you are getting
6th April 2014, 02:46 PM   |  #7  
tyw7's Avatar
OP Senior Member
Flag Truro, UK
Thanks Meter: 0
 
100 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by koppee1

Sorry, I just have to ask...Did you reboot by pressing power and volume up until it turned off?

Install gsam battery app. It'll show you what's using up your Bart and even how much charge you are getting

No. I turned it off the regular way. But I just tested with the method mentioned and nada.

Edit: Native battery charger is showing -483 mA. Only a third party one is showing a better charge of -102 mA.
Last edited by tyw7; 6th April 2014 at 02:57 PM.
6th April 2014, 06:14 PM   |  #8  
Senior Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 26
 
146 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Photo Analyzer App
Quote:
Originally Posted by koppee1

Sorry, I just have to ask...Did you reboot by pressing power and volume up until it turned off?

Install gsam battery app. It'll show you what's using up your Bart and even how much charge you are getting

I am seeing the Photo Analyzer running in the back. Could be the culprit? Are you running any faces (in the "my albums" section of Album app ) or something similar to that?
6th April 2014, 06:19 PM   |  #9  
tyw7's Avatar
OP Senior Member
Flag Truro, UK
Thanks Meter: 0
 
100 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by Beautyspin

I am seeing the Photo Analyzer running in the back. Could be the culprit? Are you running any faces (in the "my albums" section of Album app ) or something similar to that?

I've turned it off but nothing.

Is this a known problem with Xperia products as I'm seeing similar results with the SP but not Galaxy Music
Music.
Last edited by tyw7; 6th April 2014 at 06:22 PM.
6th April 2014, 06:31 PM   |  #10  
Senior Member
Flag Wrocław PL/Nurnberg DE
Thanks Meter: 56
 
193 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
slowly decreasing while plugged in happens under heavy use while low power charging like 2.0 USB port or a low mah charger.
Try a more powerfull charger, turn fast charge on if you are on custom kernel and try not to use your phone to heavy.

-You should even get a notification message that your battery is draining faster then charging. Thats what happens to me while heavy usage on my AkkuCase
Last edited by LLars_PL; 6th April 2014 at 06:33 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes