Unofficial CM12.1 Available for Moto E 2014

While Motorola is yet to release a final 5.0.2 build for the Moto E 2014, XDA Senior … more

Pinsy Brings Social Sketching To Your Watch & Phone

Did you watch Apple’s VP draw on his wrist during the Apple Watch announcement … more

CyanogenMod 12.1 for Samsung Galaxy S5

Android 5.1 is slowly putting its mark in the custom ROM world. CyanogenMod 12.1 is available to … more

Nexus Player 5.1 LMY47D Rooted

We recently featured the Nexus Player, Google’s second attempt at a digital media … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Guid to Wifi tethering on Stock I537 rom without need file explorer to turn on

6th April 2014, 05:31 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 6
 
3 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
What you need is a rooted i-537 with safstrap installed.
  1. make sure phone is rooted and you have safstrap installed.
  2. prevent you phone from updating itself as shown in the root guide in this forum.
  3. get a copy of the tethering provisioning apk from a custom rom. One that worked for me is attached to this thread.
  4. put the custom tetherprovisiong apk on an external sim card for access. boot into safestrap and make sure stock rom is selected.
  5. mount filesystem then open up safestaps file explorer and delete tetherprovisioning apd and tetherprovisioning odex from system/apps folder. Confirm that it is deleted.
  6. Now paste the custom tetherprovisioning.apk into the same system/apps folder. Reboot phone into stock, rooted rom and enjoy wifi tether.
  7. You should now be able to turn off and on with the normal method.

My phone: SGH-i537
Android version 4.3
Baseband I537UCUBML2
Rooted W/ Safestrap 3.71 installed


Thanks
RB8720
Attached Files
File Type: zip TetheringProvision.zip - [Click for QR Code] (202.1 KB, 144 views)
The Following 2 Users Say Thank You to rb8720 For This Useful Post: [ View ]
27th April 2014, 06:45 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Can anyone confirm this method works on 4.4.2? I noticed rb8720 is on 4.3
27th April 2014, 07:39 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
27 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
I'm running rooted 4.4.2 and got it to work from this
post

http://forum.xda-developers.com/show...php?p=52218894



Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using XDA Premium 4 mobile app
27th April 2014, 08:18 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Cool! Guess i am off to try. Backup in progress.
27th April 2014, 10:52 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
That was a no go. Cannot mount system in safestrap recovery.
27th April 2014, 11:29 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
27 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Don't need to. I renamed all the tethering apks/odex files. Moved the apk in the thread I linked to to system/app using root browser. Changed the permissions to 644 and rebooted.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using XDA Premium 4 mobile app
30th April 2014, 10:16 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Could not get it to work. Guess i can wait for a method that works.
30th April 2014, 12:22 PM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
27 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
One thing I did notice was after I renamed all four tethering apks/index files, moved in the exploited apk and rebooted is I got the "upgrading screen" which one can only assume was my phone picking up on the new apk. Let me know if you have any questions,I banged my head on this for days before I found a working method.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using XDA Premium 4 mobile app
27th May 2014, 02:34 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Finaly tried your method and it worked like a charm. Never got the upgrade screen on boot up but it works fine. Thanks!
15th December 2014, 03:17 PM   |  #10  
NGD1's Avatar
Senior Member
Flag Deland
Thanks Meter: 20
 
201 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Replaced provision apk and system still says i need to upgrade my plan removed tether automation and system says no data or incorrect sim, at&t unlocked and running tmo/metro, any ideas?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes