Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Question [Q] failed to mount /sdcard error

OP xomixxonix

23rd November 2012, 02:13 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
hi guys

this is my first post on this kickass site and i hope that someone can help me with this rather strange error
as the subject of topic says , i get this error whenever i boot my friends sgs into recovery as normal booting goes on loop forever.
this is the error i get in the recovery of stock I9000XXJVU:
----------------------------------------------------------------------------------------
--Copying media files...
E:failed to mount /sdcard (file exists)
E:copy_dbdata_media:can't mount /sdcard
your storage not prepared yet,please use UI menu for format and reboot actions
media files copy failed

# MANUAL MODE #

-- Applying Multi-CSC...
Installing Multi-CSC
Can't access to '/system/csc/TRA/system/'.
Successfully applied multi-CSC
----------------------------------------------------------------------------------------
what happened is this:
my friend had a sgs and i wanted to flash it with cyanogenmod 10 (android 4.1)
the stock firmware was 2.2 iirc.
i just rooted the stock and flashed the 4.1
it went ok but i saw the mounting error back then sometime that i rebooted the device with 4.1 on it but didn't get that error all the time and it would boot just fine.

then the error popuped more and more.
so i decided to flash stock 2.3.6 ,rooting it and finaly go back to 4.1.
after i flashed the device using I9000XXJVU it goes on loop.
recovery and downloading mode works.but the recovery give me that error i said above.

i guess a hardware issue but i don't know for sure

i'm lost here
help me plz

Thanks in advance
23rd November 2012, 02:41 PM   |  #2  
Senior Member
Flag The Hague
Thanks Meter: 58
 
206 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Hi flash this http://db.tt/T8ZpfTPa in pda section in odin

Then see & follow my last post in this thread

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1993937
The Following User Says Thank You to Donovan662 For This Useful Post: [ View ]
23rd November 2012, 09:43 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by Donovan662

Hi flash this http://db.tt/T8ZpfTPa in pda section in odin

Then see & follow my last post in this thread

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1993937

thanks for the reply.
i did what you said and its still in loop and same error in recover.
why my internal sdcard isn't mountable?can it be hardware failure?
23rd November 2012, 11:20 PM   |  #4  
Senior Member
Flag The Hague
Thanks Meter: 58
 
206 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Same errors?
24th November 2012, 09:53 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by Donovan662

Same errors?

yep same error as before.
after flashing is done and it want to install the package,it get stock and give me that mounting error.
i just want to know if this problem is software or hardware
24th November 2012, 12:15 PM   |  #6  
Brahmnoor's Avatar
Senior Member
Flag New Delhi
Thanks Meter: 757
 
449 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Donate to Me
More
Wink
Quote:

I also had this problem. Was on stock JVT with semaphore, partitions converted to ext4.

I decided to reboot my phone for no particular reason (was working reat) and when i powered it on kept boot looping without really getting past the samsung gt-i9000 white letters / black background screen.

CWM recovery said it was unable to mount any partition. External SD mounted fine, just nothing from the internel sd. No system, data, whatever. Got me thinking i may had my internal sd malfunctioning.

I just flashed it with odin and my stock branded operator rom (2.3.3) and done nothing more. No repartition. Working great. Was probably some ext4 error.

Before that i had been using cyanogen stable. Started giving FC like mad, so i flashed that stock JVT. On hindsight it may only had been the data partition that had run out of free space but i had no way of knowing when it happened and needed my phone running.

Reflashing got mine running again. Maybe try with Heimdall if odin's not working for you? Be sure to get a complete rom, with bootloaders and such. I'd suggest your operator's stock one. That way you can also send it back to samsung if it still doesn't work.

Found this post somewhere in the xda forum, it helped many people having the same problem as yours, hope it helps you !!!!
The Following User Says Thank You to Brahmnoor For This Useful Post: [ View ]
24th November 2012, 12:56 PM   |  #7  
Senior Member
Flag The Hague
Thanks Meter: 58
 
206 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1841250

See problem 11 exact same problem described
Last edited by Donovan662; 24th November 2012 at 12:58 PM.
The Following User Says Thank You to Donovan662 For This Useful Post: [ View ]
25th November 2012, 01:51 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
thanks for the help guys
i tried everything that came to my mine and used this topic for my errors but still get errors
problem 11 and 12 are the ones i get flashing different roms
even tried a Rescue kit from here but no go...

why this is happening to me?
27th December 2012, 01:13 PM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 21
 
122 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
the failed to mount as i have come to understand is internal SD card failure you will have to give external SD card a try

Check this thread
http://forum.xda-developers.com/show...2059098&page=2
9th April 2014, 04:36 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
file moved or deleted
hi friend, file link not working file moved or deleted........

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes