Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Crash/Fast Reboot during landscape orientation

OP BklynNetschamps

7th April 2014, 11:36 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
37 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
I'm on AT&T Omega v18 TW 4.3. For some reason lately my phone keeps on rebooting whenever it goes into landscape orientation (facebook, youtube.. etc.) and whenever I uninstall an app. Also crashes and reboots when I close the Camera app or gallery. Anyone have any idea about this? I can't seem to find anything about it... I tried everything, different kernels, governors, taking off apps I don't need, modems, etc..
8th April 2014, 03:37 AM   |  #2  
lolo9393's Avatar
Senior Member
Flag Chau Doc Vietnam
Thanks Meter: 114
 
457 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Quote:
Originally Posted by BklynNetschamps

I'm on AT&T Omega v18 TW 4.3. For some reason lately my phone keeps on rebooting whenever it goes into landscape orientation (facebook, youtube.. etc.) and whenever I uninstall an app. Also crashes and reboots when I close the Camera app or gallery. Anyone have any idea about this? I can't seem to find anything about it... I tried everything, different kernels, governors, taking off apps I don't need, modems, etc..

This seems to be related to a battery issue or poor contact at this level, because the current surge is maximum when orientation is changed (High CPU and GPU load for short time) .
Check your battery it may be defective like many other as reported around.
8th April 2014, 04:05 AM   |  #3  
maxsam4's Avatar
Senior Member
Flag New Delhi
Thanks Meter: 48
 
168 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by BklynNetschamps

I'm on AT&T Omega v18 TW 4.3. For some reason lately my phone keeps on rebooting whenever it goes into landscape orientation (facebook, youtube.. etc.) and whenever I uninstall an app. Also crashes and reboots when I close the Camera app or gallery. Anyone have any idea about this? I can't seem to find anything about it... I tried everything, different kernels, governors, taking off apps I don't need, modems, etc..

wipe data and cache and then flash stock ROM via Odin.
Make a backup first.
Also check if your battery has swollen.

Sent from my GT-I9500 using XDA Premium 4 mobile app
8th April 2014, 05:34 AM   |  #4  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
37 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Hmm I don't think its battery related, I switched from my ZeroLemon 7500 to hyperion 7500 batteries and it was the same results. I factory wiped and reinstalled omega from scratch. Things are being normal for now... I hate to have to keep on resetting all the time when android starts acting dumb like that.l
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes