Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,771,646 Members 46,853 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Stock KitKat ROMs can't switch to ART?

Tip us?
 
stszf9124
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Jan 2012
Location: Dalian
Question [Q] Stock KitKat ROMs can't switch to ART?

so as the title,I have flashed the newest fw and flash Sense roms &GPE roms from many teams like ARHD Inscertcoin Ordroid etc.I hope to experience the speed of ART ,so after a new rom is flashed with a full wipe,I changed the runtime into ART and roboot as required,but I've NEVER seen it is booting to the system,it aaways stuck on the bootanimation,I used to wait up to 1.5hours ,but it was still on the bootanimation
Anyone has the same problem?or just me?
 
alray
Old
#2  
alray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1012
Posts: 2,614
Join Date: May 2012
Location: Montreal

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by stszf9124 View Post
so as the title,I have flashed the newest fw and flash Sense roms &GPE roms from many teams like ARHD Inscertcoin Ordroid etc.I hope to experience the speed of ART ,so after a new rom is flashed with a full wipe,I changed the runtime into ART and roboot as required,but I've NEVER seen it is booting to the system,it aaways stuck on the bootanimation,I used to wait up to 1.5hours ,but it was still on the bootanimation
Anyone has the same problem?or just me?
ART is in development and should only be used by devs who want to test their app. Many users are reporting bootloop with ART while using a custom kernel (maybe this is your situation). I dont know if there is a way to switch back to dalvik without booting. So you might want to do a fresh install of your rom again from recovery.
If I've helped you, please hit the ''tanks'' button
If you want a reply, quote or mention me using @alray

Useful links for the HTC One:
nkk71's SuperGUIDE to returning 100% back to stock
Flashing requirements chart by nkk71
HTC1Guru.com by crushalot
 
nukeman239
Old
#3  
nukeman239's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 84
Posts: 530
Join Date: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by stszf9124 View Post
so as the title,I have flashed the newest fw and flash Sense roms &GPE roms from many teams like ARHD Inscertcoin Ordroid etc.I hope to experience the speed of ART ,so after a new rom is flashed with a full wipe,I changed the runtime into ART and roboot as required,but I've NEVER seen it is booting to the system,it aaways stuck on the bootanimation,I used to wait up to 1.5hours ,but it was still on the bootanimation
Anyone has the same problem?or just me?
You waited for 1.5 hrs? LOL!
http://forum.xda-developers.com/signaturepics/sigpic4288060_2.gif
 
bobsie41
Old
#4  
bobsie41's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 299
Posts: 1,702
Join Date: Jan 2010
Location: Hornsea
Quote:
Originally Posted by nukeman239 View Post
You waited for 1.5 hrs? LOL!
Perhaps it needed a bit longer?
 
tmcquake
Old
#5  
tmcquake's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 45
Posts: 206
Join Date: Jul 2010
Location: Thunder Bay, ON
Quote:
Originally Posted by stszf9124 View Post
so as the title,I have flashed the newest fw and flash Sense roms &GPE roms from many teams like ARHD Inscertcoin Ordroid etc.I hope to experience the speed of ART ,so after a new rom is flashed with a full wipe,I changed the runtime into ART and roboot as required,but I've NEVER seen it is booting to the system,it aaways stuck on the bootanimation,I used to wait up to 1.5hours ,but it was still on the bootanimation
Anyone has the same problem?or just me?
I am a bit of a noob, however it is my understanding that ART only works on odexed ROMs. I think all Sense ROMs and most GPE ROMs are all deodexed, so that could be your issue. Try an odexed ROM, if one exists (I prefer Sense ROMs so I am not sure what is available for GPE).
[PHONE] HTC One
[ROM] InsertCoin 2.5.0

[TABLET] Nexus 7 (2013)
[ROM] Stock JB 4.4.2
 
elvisypi
Old
#6  
elvisypi's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1290
Posts: 2,265
Join Date: Nov 2010
Location: Durres

 
DONATE TO ME
Nope ART doesn't work on any sense ROM at all. It only works on GPE odexed

Sent from my HTCONE using Tapatalk
if you like my post
Devices:
HTC One
ROM : InsertCoin 3.0.2

HTC Sensation
ROM : ViperS 5.0.2 Sense 5
 
stszf9124
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Jan 2012
Location: Dalian
Quote:
Originally Posted by alray View Post
ART is in development and should only be used by devs who want to test their app. Many users are reporting bootloop with ART while using a custom kernel (maybe this is your situation). I dont know if there is a way to switch back to dalvik without booting. So you might want to do a fresh install of your rom again from recovery.
yep .i did a full wipe before flash the roms,but still failed to run in ART ,gave up ,there 's the only way to back into dalvik is reboot to recovery and wipe /data
 
stszf9124
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Jan 2012
Location: Dalian
Quote:
Originally Posted by elvisypi View Post
Nope ART doesn't work on any sense ROM at all. It only works on GPE odexed

Sent from my HTCONE using Tapatalk
tried GPE roms with odex.but still failed ,and I preffer Sense roms cuz China's network blocks most of the gapps
 
alray
Old
#9  
alray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1012
Posts: 2,614
Join Date: May 2012
Location: Montreal

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by stszf9124 View Post
tried GPE roms with odex.but still failed ,and I preffer Sense roms cuz China's network blocks most of the gapps
Just don't use ART you will notice no difference in overall performance atm
If I've helped you, please hit the ''tanks'' button
If you want a reply, quote or mention me using @alray

Useful links for the HTC One:
nkk71's SuperGUIDE to returning 100% back to stock
Flashing requirements chart by nkk71
HTC1Guru.com by crushalot
 
Armeniandave
Old
#10  
Armeniandave's Avatar
Member
Thanks Meter 9
Posts: 38
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by alray View Post
Just don't use ART you will notice no difference in overall performance atm
Using ART with SinLessROM GE v5.1.3 currently and I do notice it is smoother and apps open a bit quicker.
You cannot have Xposed installed at all though. Whatsapp requires flashing a file to work though but performs
fine after.

After converting to art you can always convert back easily!

The Following User Says Thank You to Armeniandave For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


MacroDroid Update Brings Android Wear Automation

A few months ago, we talked about MacroDroid. For those who don’t remember, MacroDroid … more

Droid X Receives KitKat Port, Upcoming Google Glass Firmware Improvements – XDA Developer TV

Android 4.4.3 lands on the European HTC … more

Calc+ is a Smart and Beautiful Android Calculator

As we’ve said inthe past, there are quite a few calculators available on Android. … more

Get Better Debug Data with Crash Report SDK

Developing an application is a hard and often times ungratifying task. It also requires quite a … more