Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,778,438 Members 44,617 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

FM Radio

Tip us?
 
Modding.MyMind
Old
#1  
Modding.MyMind's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1440
Posts: 1,637
Join Date: Nov 2013
Location: Richmond, Virginia

 
DONATE TO ME
Default FM Radio

FM Radio won't let you play music from your device to an FM station unless you have headsets plugged in to be used as an antenna.

I have already begun sorting through all the smali files to fix this.

While I am doing this, I am posting here in case someone has already gained knowledge on how to take care of it.

Need this fixed so I can listen to music while in my work truck.

If any of you know anything let me know.

-- Happy Hunting!!

Sent from my C525c using Tapatalk
The Following User Says Thank You to Modding.MyMind For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
xpirt
Old
#2  
xpirt's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2499
Posts: 2,431
Join Date: Feb 2013
Location: 69 6e 20 6d 79 20 68 6f 75 73 65

 
DONATE TO ME
I'll look into as soon as I have some time.

xpirt
The Following User Says Thank You to xpirt For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Krsmqn
Old
#3  
Krsmqn's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 191
Posts: 836
Join Date: Jan 2012
Why not use the headphones as antenna, and just push the speaker button.

... Unless yours doesn't come with one. (?)


HTC ONE SV K2_PLC_CL
Do you own a ZTE Source? If so, visit the ZTE Source thread!

Is your Kindle bricked? Visit the Kindle Fire First Aide thread. Get a SkOrPn Factory Cable.
The Following User Says Thank You to Krsmqn For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Modding.MyMind
Old
#4  
Modding.MyMind's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1440
Posts: 1,637
Join Date: Nov 2013
Location: Richmond, Virginia

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Krsmqn View Post
Why not use the headphones as antenna, and just push the speaker button.

... Unless yours doesn't come with one. (?)


HTC ONE SV K2_PLC_CL
I don't have headphones, and even if I did it would just be one more thing to keep track of in my work truck lol. I would rather limit my things. So, I would prefer to bypass the headset so Radio FM will just play regardless. My phone sits literally right by the stereo so transmitting and receiving won't be an issue when not using a headset as a antenna.

I believe I have narrowed it down to FMRadioMain.smali

But still digging. (i am focusing on any and all syntax similiar to - (if-eqz v? :cond?)

Sent from my C525c using Tapatalk
 
Modding.MyMind
Old
#5  
Modding.MyMind's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1440
Posts: 1,637
Join Date: Nov 2013
Location: Richmond, Virginia

 
DONATE TO ME
@rollon76

You willing to take on this challenge? Haha :P

Sent from my C525c using Tapatalk
 
rollon76
Old
#6  
Member
Thanks Meter 122
Posts: 90
Join Date: Apr 2011
Location: Moscow
Quote:
Originally Posted by Modding.MyMind View Post
@rollon76

You willing to take on this challenge? Haha :P

Sent from my C525c using Tapatalk
http://www.xda-developers.com/androi...th-smali-edit/
May be this will help you
The Following User Says Thank You to rollon76 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Modding.MyMind
Old
#7  
Modding.MyMind's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1440
Posts: 1,637
Join Date: Nov 2013
Location: Richmond, Virginia

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by rollon76 View Post
Yea, using that guide as a base to figure this out. Ours is different from theirs so I am sorting through the smali files trying to trace where it is being called from so I can disable it lol.

Sent from my C525c using Tapatalk
 
Modding.MyMind
Old
#8  
Modding.MyMind's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1440
Posts: 1,637
Join Date: Nov 2013
Location: Richmond, Virginia

 
DONATE TO ME
My logcats are pointing to FMRadioMain.smali

Sent from my C525c using Tapatalk
 
Modding.MyMind
Old
#9  
Modding.MyMind's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1440
Posts: 1,637
Join Date: Nov 2013
Location: Richmond, Virginia

 
DONATE TO ME
Getting closer lol. Its now trying to turn on FM but then turns back off. There is probably one or two more lines of code I must delete and then it will be up and running the way I want it to. More logcats I guess haha.

Sent from my C525c using Tapatalk
 
Modding.MyMind
Old
#10  
Modding.MyMind's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 1440
Posts: 1,637
Join Date: Nov 2013
Location: Richmond, Virginia

 
DONATE TO ME
Very VERY close to getting this to work lol



Sent from my C525c using Tapatalk

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes