Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] help with galaxy s4 not registered to network

OP nem95

5th April 2014, 02:56 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
gf reported her phone lost because it was cracked, samsung sent her a new one so now i want her old one. I put in my sim card but it says "Not register to network" im thinking maybe t-mobile blocked the phone somehow since it was reported lost but I figured there was a work around. Friend told me unlocking the phone and setting it to international radios may help but i have no idea how to do this since im new to the android community. Switching from iphone to android! So yeah, please help!

White T-mobile Galaxy S4 on jellybean, updating it to kitkat though.
5th April 2014, 03:04 AM   |  #2  
serio22's Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 832
 
2,469 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Yup, T-Mobile blocked it.. There's no legal way around it, maybe your gf calling T-Mobile to unblock it, but they'll probably charge her full price for the one they sent her.. You could try using a different carrier, but it could end up being blocked again.. You could also sell it to someone in another country, blacklist won't go past the US

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk
Last edited by serio22; 5th April 2014 at 03:07 AM.
5th April 2014, 03:10 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by serio22

Yup, T-Mobile blocked it.. There's no legal way around it, maybe your gf calling T-Mobile to unblock it, but they'll probably charge her full price for the one they sent her.. You could try using a different carrier, but it could end up being blocked again.. You could also sell it to someone in another country, blacklist won't go past the US

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk

so even switching it to international wouldnt work?
5th April 2014, 03:37 AM   |  #4  
serio22's Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 832
 
2,469 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Quote:
Originally Posted by nem95

so even switching it to international wouldnt work?

To international what? But either way no.. Your service is denied everytime the phone tries to register to T-Mobile because the imei is what's being blocked

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
5th April 2014, 03:59 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by serio22

To international what? But either way no.. Your service is denied everytime the phone tries to register to T-Mobile because the imei is what's being blocked

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk

international radios, gonna unlock the sim. My gfs mom is probably going out of the country so if i unlocked it, she could use it outside the US right?and if she can i take it as she'd have to use a carrier other than t-mobile to do this though?
Last edited by nem95; 5th April 2014 at 04:03 AM.
5th April 2014, 06:22 AM   |  #6  
serio22's Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 832
 
2,469 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
You can't use international radios.. And I don't know, but I would think so, using a local carrier should be fine

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
9th April 2014, 02:14 AM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 35
 
182 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by nem95

gf reported her phone lost because it was cracked, samsung sent her a new one so now i want her old one. I put in my sim card but it says "Not register to network" im thinking maybe t-mobile blocked the phone somehow since it was reported lost but I figured there was a work around. Friend told me unlocking the phone and setting it to international radios may help but i have no idea how to do this since im new to the android community. Switching from iphone to android! So yeah, please help!

White T-mobile Galaxy S4 on jellybean, updating it to kitkat though.

There are services that will fix this for you. I payed 35$ for my blocked tmobile s4 to be repaired.
9th April 2014, 02:59 AM   |  #8  
Kriptik210's Avatar
Senior Member
Crystal River
Thanks Meter: 155
 
579 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
I did this with an HTC EVO 3D. It was locked for 2 years so I flashed the phone to a different carrier and it worked. You might have problems with different features but it is posibble to still use the phone. Find a cellular store that will flash it. They normally charge around 50 dollars, give or take.

Sent from my GT-I9505G using XDA Premium 4 mobile app

---------- Post added at 08:59 PM ---------- Previous post was at 08:57 PM ----------

Quote:
Originally Posted by Kriptik210

I did this with an HTC EVO 3D. It was locked for 2 years so I flashed the phone to a different carrier and it worked. You might have problems with different features but it is posibble to still use the phone. Find a cellular store that will flash it. They normally charge around 50 dollars, give or take.

Sent from my GT-I9505G using XDA Premium 4 mobile app

Do NOT mail the phone to be flashed! 4 out 5 of those d-bags will keep your phone

Sent from my GT-I9505G using XDA Premium 4 mobile app
9th April 2014, 03:06 AM   |  #9  
serio22's Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 832
 
2,469 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Quote:
Originally Posted by Kriptik210

I did this with an HTC EVO 3D. It was locked for 2 years so I flashed the phone to a different carrier and it worked. You might have problems with different features but it is posibble to still use the phone. Find a cellular store that will flash it. They normally charge around 50 dollars, give or take.

Sent from my GT-I9505G using XDA Premium 4 mobile app

This is not a CDMA phone, you can't flash it like that.. And like I said, you can unlock it and it may work with another carrier but it can end up being blocked again, I've seen it happen

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
9th April 2014, 04:26 AM   |  #10  
Kriptik210's Avatar
Senior Member
Crystal River
Thanks Meter: 155
 
579 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by serio22

This is not a CDMA phone, you can't flash it like that.. And like I said, you can unlock it and it may work with another carrier but it can end up being blocked again, I've seen it happen

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk

I didn't even think of that lol sorry

Sent from my GT-I9505G using XDA Premium 4 mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes