Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[ROM][P51xx][CM11][ARCHIVED][17 NOV] Codename Lungo

OP TimV_

13th May 2014, 09:21 AM   |  #1  
TimV_'s Avatar
OP Senior Member
Flag Armhem
Thanks Meter: 1,029
 
544 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Overview
Codename Lungo is a customized, aftermarket firmware distribution for several Android devices. Based on CyanogenMod, Codename Lungo is designed to increase battery life and size over Android-based ROMs released by vendors and carriers.

Features
  • Great Base
  • Lightweight & Fast
  • No Bloatware!
  • Longer Battery Life
  • Custom Launcher
  • Add-ons
  • Community Driven
  • And so much more...

Screenshots

Changelog

Credits and Acknowledgments
check the Codename Lungo website

Links & Other info
Facebook & Google+!
Codename Lungo is a Community driven ROM! So we now have a Facebook Group and a Google+ Page & Community
Here you can post mods, new ideas or just chat about the ROM!
Enjoy and JOIN! Facebook Page | Google+

Download ROM!
@ Codename Lungo Website

XDA:DevDB Information
Codename Lungo , ROM for the Samsung Galaxy Tab 2

Contributors
TimV_
ROM OS Version: 4.4.x KitKat
ROM Kernel: Linux 3.4.x
Based On: CyanogenMod

Version Information
Status: Beta
Current Beta Version: CM11
Beta Release Date: 2014-11-17

Created 2014-05-13
Last Updated 2015-01-11
The Following 4 Users Say Thank You to TimV_ For This Useful Post: [ View ]
13th May 2014, 09:36 AM   |  #2  
rail205's Avatar
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 127
 
531 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Will be flashing it asap. Thanks

Sent from my SGH-T889 using XDA Premium 4 mobile app
13th May 2014, 01:36 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 428
 
963 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
Quote:
Originally Posted by rail205

Will be flashing it asap. Thanks

Sent from my SGH-T889 using XDA Premium 4 mobile app

Me too.

freinet
13th May 2014, 05:30 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 428
 
963 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
Quote:
Originally Posted by freinet

Me too.

freinet

Edit: Tried it but setup wizard FC. Can't setup rom.


Gesendet von meinem GT-I8150 mit Tapatalk
Last edited by freinet; 13th May 2014 at 08:13 PM.
13th May 2014, 08:00 PM   |  #5  
Recognized Contributor
Thanks Meter: 13,475
 
5,900 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by TimV_

ROM Kernel: Linux 3.4.x

Hey @TimV_ nice to see CodenameLungo here
But 3.4 Kernel? If you are using CMīs kernel it is 3.0.31 - Batterydrain on some devices.... donīt got it fixed untill now. On CM we are now using a different kernel because of that.
13th May 2014, 08:12 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 428
 
963 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
More
Deleted
13th May 2014, 10:07 PM   |  #7  
rail205's Avatar
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 127
 
531 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Same here FC on setup, it seems to have to do with gapps, I am using the latest minimal gapps. If I flash the rom without gapps it starts up fine and seems to be pretty quick. Is there a gapps in particular we should be using?

Sent from my GT-P5113 using xda premium
13th May 2014, 10:15 PM   |  #8  
Recognized Contributor
Thanks Meter: 13,475
 
5,900 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by rail205

(...) Is there a gapps in particular we should be using?

Lungo GApps http://www.androidfilehost.com/?fid=23329332407593200

If you need some missing Apps:
http://www.androidfilehost.com/?a=sh...iles&flid=9553
The Following 3 Users Say Thank You to Android-Andi For This Useful Post: [ View ]
13th May 2014, 11:32 PM   |  #9  
rail205's Avatar
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 127
 
531 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Tried with that gapps and still same result, FC constantly during setup. Wiped everything, cache, dalvik, system, factory reset. I have 5113 if that matters. Thanks

OK, finally got it working. Flashed the ROM, booted up, shut down, went to recovery, installed latest minimal gapps. Started up perfectly.
Was definatly a little more work than normal, but this is smoking fast.

Sent from my SGH-T889
Last edited by rail205; 14th May 2014 at 12:10 AM.
14th May 2014, 11:15 AM   |  #10  
Member
Thanks Meter: 8
 
55 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Had the same problem when installing, will try it the way you explain.
Do you have a link to the latest minimal gaps please, thx?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes