Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,733,899 Members 49,398 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Bootloop after CM install. Won't restore backup, mount /data, flash stock

Tip us?
 
guismo
Old
(Last edited by guismo; 8th May 2014 at 11:13 PM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Oct 2013
Default Bootloop after CM install. Won't restore backup, mount /data, flash stock

Hi developers. I am sorry for posting this. I spent the last week trying to solve it by myself with no hope. This is my second time installing something on a phone, but it is my only phone, so I beg anyone for a help...

-What I did:

Some days ago I downgraded to this ROM C5503_10.1.1.A.1.310_GLOBAL-LTE.ftf to use DoomLord rooting script. I did it with flashtool for linux and I applied his .bat step by step in the terminal since windows would not detect my phone.
It worked. I had root for some days, but I was still annoyed by sony default android. So I decided to install Cyanogenmod.

I unlocked the device with sony official system and wen't straight to this instructions, before the first reboot
wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_yuga

I booted succesfully in CWM, followed everything as it says there. But that's where weird things happened:
-The problems:
-The backup
I tried, it wouldn't mount /sdcard. Since I don't understand much about this, I thought it was normal. The next choice was sdcard1, I backed up there. Or so I thought...

-The factory reset
I factory reset, again, not mounting sdcard. Here is the message that shows when I try this now:
can't mount /data!
Error mounting /sdcard.android_secure
Skipping format...
Data wipe complete.

Since it said it is complete, I went on installing the zip file from my sdcard1. Both CM 10.2.1 (dogo, the right one for my phone) and the appropriate GAPPS.

Now it loops on the CM loop animation and I have to remove the battery...

-The restore problem
It still boots on the recovery mode. So I tried recovering my backup from sdcard1. But the image name is 1970.01.01.00.03.16. And it says "md5 mismatch"


I tried flashing again the stock rom with flashtool. The proccess goes on but nothing happens. I still have CWM and the boot loop.

I read elsewhere someone with a similar problem who solved using sony "emma" software. I installed it, it won't even recocnize my phone.
It recocnizes that there is a phone, but don't know which one.

But that has alway been the case with windows. I haven't been able to do anything in windows other then accessing the sdcard (when the phone worked).


Is there something I can do? I imagine that somehow, for some reason, the /data and /sdcard partitions got corrupted. I imagine I would need to repartition this and install again, but I have no idea how this happens on phones...

I can mount /system /cache and /storage/sdcard1. just /data I canīt. Says "error mounting /data"

This is my only phone and a vey recent $400 thing. I was very stupid to do that withouth a replacement and really need this phone. I greatly appreciate any help...
 
guismo
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Oct 2013
I found this post forum.cyanogenmod.com/topic/6433-solved-messed-up-partitions-on-internal-storage/ searching the internet. Is it possible that this would solve my problem? or would it finish bricking the phone?

Quote:
Here's what you'll need:

Working recovery, basic knowledge of adb & the shell
Parted (download here)
stock PB31IMG.zip


Note also that I had run unrevoked forever (so my phone was S-OFF) ... I'm not sure if that's required or not.

So, grab parted from the link above. Now you need to extract the individual binaries from the .zip (the 6 files in the sdparted folder within the zip), ideally to your android-sdk\tools directory. Now push all 6 files (adb push [file] /sbin/). Next, we need to make them useable, so go into the shell (adb shell). Change to your /sbin/ directory, and run: chmod 0755 <file> on each of the 6 files.

Now, we need to fix the partitions. This is assuming that the partitions are there, just the wrong format (which is what happened to me .. I accidentally made them FAT32 instead of ext). So, run the following: parted /dev/block/mmcblk0 mkfs ext2. It will ask if you want to continue, hit yes. When it asks for the partition number, enter 1. Next, when it asks for the format, enter ext2. Let it do its thing. Now, once it's done, run parted again. This time, enter partition 2 (everything else is the same).
Thread Tools
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

TWRP Now Available for the LG G Watch and Samsung Gear Live

Over the past week or so, we’ve talkedquite a bit about the first … more

Slate Calendar Helps You Organize Your Life

Without calendars in some form or another, most of our lives would be utter chaos. Unless you are … more

Shane Francis to Talk Android, Robotics, and Vision at XDA:DevCon 2014

Our international xda:devcon 14in Manchester, UK on the weekend of … more

LG G Watch Tool is a Toolkit all Owners Need

The LG G Watch is one of the first two devices hitting the market rocking the highly anticipated … more