Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,728,429 Members 54,287 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Strange behavior on Data

Tip us?
 
xda_rosh
Old
(Last edited by xda_rosh; 21st April 2014 at 11:07 PM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 21
Join Date: Jun 2011
Unhappy [Q] Strange behavior on Data

I have (purchased 4mo ago) Tmobile Note3 phone on prepaid tmobile unlimited $70 (with 4G LTE) with Kitkat. Sometimes even with 4-5 bars with 4G sign it looses the data connection. Browsers wont load pages, email client just trying to sync. Google play's circle spinning and spinning. Everything works again after few second/minutes and stops again later. I did a factory reset and didnt help. Anybody know whats going on here?
 
slick4mitch
Old
#2  
slick4mitch's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 301
Posts: 899
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by xda_rosh View Post
I have (purchased 4mo ago) Tmobile Note3 phone on prepaid tmobile unlimited $70 (with 4G LTE) with Kitkat. Sometimes even with 4-5 bars with 4G sign it looses the data connection. Browsers wont load pages, email client just trying to sync. Google play's circle spinning and spinning. Everything works again after few second/minutes and stops again later. I did a factory reset and didnt help. Anybody know whats going on here?
+1, same thing is happening to me. Im trying to find out of we can flash a 4.3 JB modem while we are on 4.4 KK bootloader, and maybe it fixes the problem

---------- Post added at 11:18 PM ---------- Previous post was at 11:10 PM ----------

If someone has a flashable .zip file of a JB modem, please post it, thanks.
 
louforgiveno
Old
#3  
louforgiveno's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 433
Posts: 1,366
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by xda_rosh View Post
I have (purchased 4mo ago) Tmobile Note3 phone on prepaid tmobile unlimited $70 (with 4G LTE) with Kitkat. Sometimes even with 4-5 bars with 4G sign it looses the data connection. Browsers wont load pages, email client just trying to sync. Google play's circle spinning and spinning. Everything works again after few second/minutes and stops again later. I did a factory reset and didnt help. Anybody know whats going on here?
It's a problem with the 4.4.2 kitkat update....apparently 4.4.3 is planned to fix that...I don't know the timing of that update though
"Squeal Like a Pig"
 
xda_rosh
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 21
Join Date: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by louforgiveno View Post
It's a problem with the 4.4.2 kitkat update....apparently 4.4.3 is planned to fix that...I don't know the timing of that update though

So is everybody with Kitkat having this problem?. Could you please show where it mentioned that it will be fixed in 4.4.3?
 
Lorettaa
Old
#5  
Lorettaa's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 36
Posts: 400
Join Date: Feb 2014
Location: iloilo
So we will have to wait for 4.4.3 update, anyone knows when will it be available?
 
trim81
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 97
Posts: 613
Join Date: Feb 2006
Yes known problem with kit Kat.

I have it myself
 
louforgiveno
Old
#7  
louforgiveno's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 433
Posts: 1,366
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by xda_rosh View Post
So is everybody with Kitkat having this problem?. Could you please show where it mentioned that it will be fixed in 4.4.3?
This article talks about the fixes in the 4.4.3 update.
http://www.i4u.com/2014/04/71701/spr...id-443-nexus-5
"Squeal Like a Pig"
 
g1-and-only
Old
#8  
g1-and-only's Avatar
Member
Thanks Meter 7
Posts: 41
Join Date: Oct 2009
I have wondered the same thing, I'll have all bars but Web page won't load, can't load the play store. It happens a lot , more then just a hand full of times, but now I'm running with hyper drive rom and so far so good. We'll see.
 
Lorettaa
Old
#9  
Lorettaa's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 36
Posts: 400
Join Date: Feb 2014
Location: iloilo
I hope this issues would be solved next update
 
slick4mitch
Old
#10  
slick4mitch's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 301
Posts: 899
Join Date: Oct 2009
Ok guys, try this, go to your Mobile settings and change your APN's IPv6 to IPv4, its gonna help a lot.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Easily Combine Text and Manage Your Android Clipboard with StuffMerge

Android clipboard management has always been impractical without the … more

Pale Moon Browser Ported to Android

Having a wide choice of third party applications is one of the most beautiful things that Android has to … more

Partial Android Wear Source Uploaded to AOSP

2014 is certainly shaping up to be theyear of the wearables. And thanks to its innovative … more