Micromax Takes OnePlus to Court! Android Wear Receives Lollipop – XDA TV

Android 5.0 Lollipop is available officially for the Moto 360! … more

Google Invites Selected Devs to Buy Project Tango Development Kit

Just about a month ago, the curious Project Tango development kit was … more

YU Yureka: Indian Handset with CyanogenMod

Thesoap opera involving Cyanogen Inc., OnePlus, and Micromax is one of the most talked about … more

Chainfire Turns Your Bootanimation into a Logging Center

Having a nice boot animation certainly adds a little bit of aesthetic polish to your … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Bootloader is all I have

OP Maurix-NL

24th April 2014, 05:50 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Hi guys, Noob-alert! Please let me know if I'm in the wrong place here.. I don't want to annoy you guys.
I got a HTC One from a friend that he bricked, at least that's what he thinks. I said I might be able to find out more and I got the phone into the bootloader with the bright light and all that.

Since I have no idea where to start and what kind of ROM's and other stuff the guy has used, I'd like some proper guidance into getting this phone into original condition, if that's still possible. He used this phone with a Canadian Rogers plan.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMAG0531.jpg
Views:	40
Size:	262.4 KB
ID:	2705187  
24th April 2014, 06:28 AM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Oh yeah, Recovery doesn't work. It reboots and gives me the phone icon with the red "!" triangle.

Is factory reset a good start?
24th April 2014, 08:11 AM   |  #3  
Senior Member
Flag Stockport
Thanks Meter: 39
 
320 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by Maurix-NL

Oh yeah, Recovery doesn't work. It reboots and gives me the phone icon with the red "!" triangle.

Is factory reset a good start?

I'm not 100% sure but when entering recovery you select recovery then have to press and hold power and volume up and you should then get yellow text at the bottom of screen about sd card or something similar then it'll open recovery

sorry cant be more help
24th April 2014, 08:14 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by seanicca

I'm not 100% sure but when entering recovery you select recovery then have to press and hold power and volume up and you should then get yellow text at the bottom of screen about sd card or something similar then it'll open recovery

sorry cant be more help

Thanks, but unfortunately I can't select anything. It goes to a black screen right away and then I get the phone icon with red triangle.
24th April 2014, 10:17 AM   |  #5  
bored_stupid's Avatar
Senior Member
Flag Hereford
Thanks Meter: 184
 
668 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by Maurix-NL

Oh yeah, Recovery doesn't work. It reboots and gives me the phone icon with the red "!" triangle.

Is factory reset a good start?

Recovery does work, that's just stock recovery you have on the phone. Once in the red triangle screen press volume + up and or down to enter recovery. You might have to try this a few times..
Your phone is also re locked so you need to unlock it from htcdev. Just follow the instructions. . Can you post a fastboot getvar all please.

Sent from my GT-I9505 using XDA Premium 4 mobile app
24th April 2014, 10:24 AM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by bored_stupid

Recovery does work, that's just stock recovery you have on the phone. Once in the red triangle screen press volume + up and or down to enter recovery. You might have to try this a few times..
Your phone is also re locked so you need to unlock it from htcdev. Just follow the instructions. . Can you post a fastboot getvar all please.

Sent from my GT-I9505 using XDA Premium 4 mobile app

Thanks! Do I need to unlock it before I try the recover procedures? Is this the link and instructions I have to follow? htcdevDOTcom?

(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.56.0000
(bootloader) version-baseband: 4A.22.3263.14
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 4.06.1540.3
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno: HT36AW911785
(bootloader) imei: xxxxxxxxxx
(bootloader) meid: xxxxxxxxxx
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0712000
(bootloader) cidnum: ROGER001
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4311mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-bee46337
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
Last edited by Maurix-NL; 24th April 2014 at 10:28 AM.
24th April 2014, 10:48 AM   |  #7  
bored_stupid's Avatar
Senior Member
Flag Hereford
Thanks Meter: 184
 
668 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by Maurix-NL

Thanks! Do I need to unlock it before I try the recover procedures? Is this the link and instructions I have to follow? htcdevDOTcom?

(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.56.0000
(bootloader) version-baseband: 4A.22.3263.14
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 4.06.1540.3
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno: HT36AW911785
(bootloader) imei: xxxxxxxxxx
(bootloader) meid: xxxxxxxxxx
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0712000
(bootloader) cidnum: ROGER001
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4311mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-bee46337
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0

Your friend seems to have installed the US Google edition rom on the phone..
To get back to stock rogers use this RUU

http://www.htc1guru.com/dld/ruu_m7_u..._signed_2-exe/

If you prefer another rom. Go to htcdev and get an unlock code and follow the instructions. Once unlock you can fastboot a recovery for your phone. I recommend TWRP 2.6.3.3.. but one step at a time.. What would you like to do
24th April 2014, 01:25 PM   |  #8  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Flag Beirut
Thanks Meter: 3,108
 
6,255 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by Maurix-NL

Thanks! Do I need to unlock it before I try the recover procedures? Is this the link and instructions I have to follow? htcdevDOTcom?

(bootloader) version-bootloader: 1.56.0000
(bootloader) version-main: 4.06.1540.3
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) modelid: PN0712000
(bootloader) cidnum: ROGER001

(bootloader) gencheckpt: 0

I'm curious, were you able to unlock using HTCdev.com?
24th April 2014, 08:28 PM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by bored_stupid

Your friend seems to have installed the US Google edition rom on the phone..
To get back to stock rogers use this RUU

If you prefer another rom. Go to htcdev and get an unlock code and follow the instructions. Once unlock you can fastboot a recovery for your phone. I recommend TWRP 2.6.3.3.. but one step at a time.. What would you like to do

You sir, are my HERO! Thank you so much, it's back to stock now and works great.
A new question: It's asking for a SIM network unlock PIN which probably means that i''s SIMlocked. I don't have a Rogers SIM so I need to get that unlocked.
The actual question; how can I get rid of the lock without having to pay for it? (I found some websites that can provide you a code and stuff like that.)

I'm willing to root/flash and stuff like that.. but I need a clear guide so I don't screw up.

Quote:
Originally Posted by nkk71

I'm curious, were you able to unlock using HTCdev.com?

I haven't tried this yet since I first wanted it back to the original state.
Last edited by Maurix-NL; 24th April 2014 at 08:37 PM.
25th April 2014, 02:14 AM   |  #10  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
So I found out that my question was pretty dumb. Apparently I can only get it unlocked with a code. Which created a new question:
Will my phone get any regular HTC One future updates when it's unlocked? Maybe another dumb question, but well..

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes