Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,761 Members 41,649 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

PACMAN 4.4 alpha unstable preview

Tip us?
 
bubor
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1012
Posts: 530
Join Date: Feb 2013

 
DONATE TO ME
Default PACMAN 4.4 alpha unstable preview

Just builded pacman 4.4
http://dualhoki.vim.hu/bubor/dev/pac4.4/
http://rpi.bubor.hu/bubor/dev/pac4.4/
Gapps included, factory reset, and flash.
Dont hesitate to click on thanks button.
The Following 7 Users Say Thank You to bubor For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
GrammarNazi
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 71
Posts: 157
Join Date: Feb 2014
Location: Englishicity
Quote:
Originally Posted by bubor View Post
Just builded pacman 4.4
http://dualhoki.vim.hu/bubor/dev/pac4.4/
http://rpi.bubor.hu/bubor/dev/pac4.4/
Gapps included, factory reset, and flash.
First! Cool mate! I may try it, even though it's not stable.
In this early of a version, should I provide catlogs of everything wrong?

Sent from my dictionary.


"Like everything metaphysical the harmony between thought
and reality is to be found in the grammar of the language."

-Ludwig Wittgenstein
 
GrammarNazi
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 71
Posts: 157
Join Date: Feb 2014
Location: Englishicity
Seems stable enough. The only issue I ran into was the Google play services. Took forever to get ready. Other than that, I've only had one crash so far, and that was due to an unloaded widget.
I'll report again later.

Sent from my SGH-I927 using Tapatalk


"Like everything metaphysical the harmony between thought
and reality is to be found in the grammar of the language."

-Ludwig Wittgenstein
 
stormdude124
Old
#4  
stormdude124's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 82
Posts: 231
Join Date: Nov 2013
Location: Dyersburg,TN

 
DONATE TO ME
Great work bubor! There's so many ROMs to choose from! Something for everyone!
The Following User Says Thank You to stormdude124 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
grtsarav
Old
#5  
grtsarav's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 177
Posts: 186
Join Date: Mar 2011
cool another rom
The Following User Says Thank You to grtsarav For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Makshow
Old
(Last edited by Makshow; 28th March 2014 at 11:25 AM.)
#6  
Makshow's Avatar
Member
Thanks Meter 34
Posts: 95
Join Date: Jun 2013
Location: Kharkov
Tested it for a bit. Yes, it's rather stable and looking good. Bootanimation is awesome! So much settings and customization... RAM usage is fine, 4.3 PAC ROMs eated too much RAM for unnecessary bells and whistles. The phone is very responsive.
But I'm missing very much internalsd-externalsd swap. This is the most awesome feature in newest builds for me, thank for it very much, bubor! Current (alpha) version of change-fstab.zip is not working with my phone (more specifically, flashing this zip makes nothing), so, I'm sticking with cm-11-20140222 with -swap, even if it is laggy sometimes.
The Following User Says Thank You to Makshow For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
bubor
Old
#7  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1012
Posts: 530
Join Date: Feb 2013

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Makshow View Post
Tested it for a bit. Yes, it's rather stable and looking good. Bootanimation is awesome! So much settings and customization... RAM usage is fine, 4.3 PAC ROMs eated too much RAM for unnecessary bells and whistles. The phone is very responsive.
But I'm missing very much internalsd-externalsd swap. This is the most awesome feature in newest builds for me, thank for it very much, bubor! Current (alpha) version of change-fstab.zip is not working with my phone (more specifically, flashing this zip makes nothing), so, I'm sticking with cm-11-20140222 with -swap, even if it is laggy sometimes.
http://dualhoki.vim.hu/bubor/dev/change-fstab.zip works for me.
in storage menu I see 1.97gb internal and 14.83g internal (that is sd card)
Please check fstab.n1 in root ( need to be root)
Original is :
/devices/platform/sdhci-tegra.3/mmc_host/mmc0 /storage/sdcard0
Dont hesitate to click on thanks button.
The Following 2 Users Say Thank You to bubor For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Makshow
Old
#8  
Makshow's Avatar
Member
Thanks Meter 34
Posts: 95
Join Date: Jun 2013
Location: Kharkov
I wiped and flashed again, then looked at fstab.n1 in root. I found the string you quoted: "/devices/platform/sdhci-tegra.3/mmc_host/mmc0 /storage/sdcard0". Then I booted recovery and flashed change-fstab.zip, rebooted to the system. Nothing changed, the string is still here, the fstab.n1 is the same. I have 32 gb SD card, not 16 gb, may be this is the point? As I understand, the only thing this zip has to do is to change a couple of numbers...

From
Code:
# internal sdcard (:4 means 179:4 inode)
/devices/platform/sdhci-tegra.3/mmc_host/mmc0 /storage/sdcard0...

# external sdcard
/devices/platform/sdhci-tegra.2/mmc_host/mmc1 /storage/sdcard1...
To
Code:
# internal sdcard (:4 means 179:4 inode)
/devices/platform/sdhci-tegra.2/mmc_host/mmc1 /storage/sdcard0...

# external sdcard
/devices/platform/sdhci-tegra.3/mmc_host/mmc0 /storage/sdcard1...
Can it be done some another way?

I attached my fstab.n1 in case it's different from yours and if you want to look.
Attached Files
File Type: zip fstab.zip - [Click for QR Code] (747 Bytes, 2 views)
 
bubor
Old
#9  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1012
Posts: 530
Join Date: Feb 2013

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Makshow View Post
I wiped and flashed again, then looked at fstab.n1 in root. I found the string you quoted: "/devices/platform/sdhci-tegra.3/mmc_host/mmc0 /storage/sdcard0". Then I booted recovery and flashed change-fstab.zip, rebooted to the system. Nothing changed, the string is still here, the fstab.n1 is the same. I have 32 gb SD card, not 16 gb, may be this is the point? As I understand, the only thing this zip has to do is to change a couple of numbers...

From
Code:
# internal sdcard (:4 means 179:4 inode)
/devices/platform/sdhci-tegra.3/mmc_host/mmc0 /storage/sdcard0...

# external sdcard
/devices/platform/sdhci-tegra.2/mmc_host/mmc1 /storage/sdcard1...
To
Code:
# internal sdcard (:4 means 179:4 inode)
/devices/platform/sdhci-tegra.2/mmc_host/mmc1 /storage/sdcard0...

# external sdcard
/devices/platform/sdhci-tegra.3/mmc_host/mmc0 /storage/sdcard1...
Can it be done some another way?

I attached my fstab.n1 in case it's different from yours and if you want to look.
strange, I have no clue why this works for me, and doesnt for you.
We have same phone, same recovery, same boot.img.

please go to recovery install zip, and run command from adb:
Code:
dd if=/tmp/newboot.img of=/dev/block/mmcblk0p9
And please backup whole /tmp (in recovery) adb pull /tmp/ .
Dont hesitate to click on thanks button.
 
Makshow
Old
#10  
Makshow's Avatar
Member
Thanks Meter 34
Posts: 95
Join Date: Jun 2013
Location: Kharkov
But it really don't work... Your ROMs with -swap and grtsarav last build with -swap make a job. change_fstab.zip does nothing...
Ok, booted in TWRP, wiped, installed this 4.4 PAC ROM, flashed change_fstab.zip. Run command in recovery terminal, pulled /tmp. Everything without reboot.
Hey, the freshly pulled fstab.n1 is changed!

"# internal sdcard (:4 means 179:4 inode)
/devices/platform/sdhci-tegra.2/mmc_host/mmc1 /storage/sdcard0"
As it should be after swap. Booted to the PAC ROM, looked at fstab.n1 - it's reverted to default, and internal sd is 4 gb. So the trouble is with bootloader?
I attached newboot.img. If you need some other files from /tmp pull, let me know.
Attached Files
File Type: zip newboot.zip - [Click for QR Code] (4.80 MB, 2 views)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes