Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Unhappy [Q] Google services does not connect

OP GiuseppeRossi789

21st April 2014, 08:36 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Hi guys, i`m facing a very boring problem.
I have a G300 and today i have installed a Cyanogenmod ROM.
The problem is that none of the google services appaear to be able to connect despite the presence of a working internet connection.
Even the Playstore display the famous "no connection...retry" message.
I have tried to rebbot....factory reset...checking if the time is correct.
The host file in the etc folder display only the line 127.0.0.1 localhost line.
what i have to do??
21st April 2014, 08:52 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 586
 
3,082 posts
Join Date:Joined: May 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by GiuseppeRossi789

Hi guys, i`m facing a very boring problem.
I have a G300 and today i have installed a Cyanogenmod ROM.
The problem is that none of the google services appaear to be able to connect despite the presence of a working internet connection.
Even the Playstore display the famous "no connection...retry" message.
I have tried to rebbot....factory reset...checking if the time is correct.
The host file in the etc folder display only the line 127.0.0.1 localhost line.
what i have to do??

Pretty sure that is what is doing it. Either put a # in front of it, or rename the host file and reboot, see if that doesn't do the trick.
The Following User Says Thank You to es0tericcha0s For This Useful Post: [ View ]
21st April 2014, 08:57 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
bho
Quote:
Originally Posted by es0tericcha0s

Pretty sure that is what is doing it. Either put a # in front of it, or rename the host file and reboot, see if that doesn't do the trick.

in the meantime i have performed the nth reset and added my account again.
the host file is disappeared, the problem is still present.
???
21st April 2014, 09:25 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 586
 
3,082 posts
Join Date:Joined: May 2010
Donate to Me
More
Then you might be using the incorrect Gapps for your version of CM.
The Following User Says Thank You to es0tericcha0s For This Useful Post: [ View ]
21st April 2014, 09:34 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
bho
Quote:
Originally Posted by es0tericcha0s

Then you might be using the incorrect Gapps for your version of CM.

sorry, but i`m a noob, what is a Gapps and the CM?
21st April 2014, 09:43 PM   |  #6  
Member
Flag Vienna
Thanks Meter: 18
 
57 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by GiuseppeRossi789

sorry, but i`m a noob, what is a Gapps and the CM?

Gapps = Google Apps, CM = Cyanogenmod
If you forgot or flashed the wrong Gapps they won't work.

Sent from my GT-I9505 using XDA Premium 4 mobile app

---------- Post added at 07:43 PM ---------- Previous post was at 07:40 PM ----------

Which Cyanogenmod Version did you flash and witch tutorial did you follow?

Sent from my GT-I9505 using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to ikuni123 For This Useful Post: [ View ]
21st April 2014, 09:47 PM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 586
 
3,082 posts
Join Date:Joined: May 2010
Donate to Me
More
Yea, sorry. Thought those would be common knowledge if you had already went through the installation of CyanogenMod.
The Following User Says Thank You to es0tericcha0s For This Useful Post: [ View ]
21st April 2014, 09:51 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
:)
eh eh do not worry...by the way the CM was specific for my model (Ascend G300)...so a possibility are the gaps, how can i know if they are wrong?
21st April 2014, 11:19 PM   |  #9  
Member
Flag Vienna
Thanks Meter: 18
 
57 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by GiuseppeRossi789

eh eh do not worry...by the way the CM was specific for my model (Ascend G300)...so a possibility are the gaps, how can i know if they are wrong?

From where did you download them? File name?

Sent from my GT-I9505 using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to ikuni123 For This Useful Post: [ View ]
22nd April 2014, 12:50 PM   |  #10  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Thumbs down link
Quote:
Originally Posted by ikuni123

From where did you download them? File name?

Sent from my GT-I9505 using XDA Premium 4 mobile app

i have downloaded the ROM from here:
ht t p://w w w.modaco.c o m/topic/360515-jb-422-cyanogenmod-101-rom-last-updated-1602/
it looks like i have installed the wrong gapps but with the correct one the situation is much worse, now every Google app does not event start and a message with "gapps stopped working" flashes continuosly. I' m going to try another ROM, i want to see if any similar problem is still present....

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes