Post Reply

[Q] Phone still encrypted after odin, stuck in bootloop

26th April 2014, 10:19 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Hi all,

I have a soft-bricked GS3 that I can't revive even after using odin 3.09. Hope you guys can help.

My encrypted phone was running CM10.1.3 and I decided to update it to CM10.2 using sideload. That didn't go well and I was stuck with the CM bootloop.

So after several tries with sideloading I decided to use odin to turn it back to stock. I tried both the stock LG1 and LK3 and both went thru the flash without issues but after the phone reboots it asks for the encrypted storage password. After the password entry it's stuck at the samsung logo bootloop. (p.s. LG1 recognized my encryption p/w but LK3 didn't)

I had flashed using odin on an encrypted phone before and I don't think the encryption stays after the odin flash. Am I missing something like flashing the bootloader together with the .tar file? I tried searching and google but can't seem to find an answer.

Any suggestions? Thanks!!!
Last edited by gowenf; 26th April 2014 at 10:44 AM. Reason: info update
26th April 2014, 01:46 PM   |  #2  
Senior Member
Atlanta, GA
Thanks Meter: 74
 
354 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by gowenf

Hi all,

I have a soft-bricked GS3 that I can't revive even after using odin 3.09. Hope you guys can help.

My encrypted phone was running CM10.1.3 and I decided to update it to CM10.2 using sideload. That didn't go well and I was stuck with the CM bootloop.

So after several tries with sideloading I decided to use odin to turn it back to stock. I tried both the stock LG1 and LK3 and both went thru the flash without issues but after the phone reboots it asks for the encrypted storage password. After the password entry it's stuck at the samsung logo bootloop. (p.s. LG1 recognized my encryption p/w but LK3 didn't)

I had flashed using odin on an encrypted phone before and I don't think the encryption stays after the odin flash. Am I missing something like flashing the bootloader together with the .tar file? I tried searching and google but can't seem to find an answer.

Any suggestions? Thanks!!!

Can you try booting into recovery and doing a hard wipe/factory reset? If you flashed a stock *.tar file via Odin, it should deliver a complete stock system with all partitions updated. There shouldn't be need to flash a bootloader separately.
27th April 2014, 08:15 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by Larry2999

Can you try booting into recovery and doing a hard wipe/factory reset? If you flashed a stock *.tar file via Odin, it should deliver a complete stock system with all partitions updated. There shouldn't be need to flash a bootloader separately.

Got it. Thanks!! I kept thinking that I couldn't use the recovery because CWM does not see the encrypted partition and therefore cannot do a hard wipe. I totally forgot that after odin I was back to stock recovery and therefore could do the wipe. Thanks again!!
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
bootloop, encrypted, odin
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes