Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

SGH-i747M Claro Puerto Rico Help!!!

OP daworship

14th December 2013, 07:05 AM   |  #1  
daworship's Avatar
OP Senior Member
Flag Santa Isabel
Thanks Meter: 25
 
396 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Hey guys im having a little bit of trouble with my SGS3 Sgh-i747m From Claro Puerto Rico this model is the 4glte version of the sgs3 we have out here, the thing is that i was searching for the 4.3 update for my phone and the only one that i saw was the one for the Rogers and Bells version. It suppose to be the exact same phone since all of the models this company Claro have are the same as the canadians, ok so i flash the 4.3 update of the rogers version from my model and now i dont have service, i got the bars and maybe i can get like 1 minute of data and that's it, another thing is that if i was using an unlock phone the only thing i need to do to make it work is putting the apn settings and im good to go, but with the update that i did to my phone i can put the apn settings but there is a part that changed on the apn settings field. and i dont know if that's the problem cause normally i have to write default,supl on that part and now all i get is three choices to choose and doesnt let me write anything. I wonder if someone from this forum know how can i go back to a Claro PR firmware or if anyone has one that can send it out to me. Its been two days of my search for this kind of files and still no luck and the only ones available the links are down cause they are from hotfile. I manage to downgrade the version of android to 4.1.2 but it's a rogers firmware rooted i did root the phone and install CWM on it so as of now my phone has root access and CWM ready to go, i dont know if theres a Claro PR recovery file here on this forum i looked and didnt saw one,. another thing is,. Can i use roms from the att sgs3 to use them on my phone or not??? the Att version is the i747 and my Claro Puerto Rico version is i747m
14th December 2013, 09:41 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 33
 
145 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
What version do you have of baseband? If you are not on I747MUMLL1 baseband you will problems with data, you can download the 4.1.1 firmware from sammobile

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk
The Following User Says Thank You to jimchee For This Useful Post: [ View ]
15th December 2013, 05:16 AM   |  #3  
daworship's Avatar
OP Senior Member
Flag Santa Isabel
Thanks Meter: 25
 
396 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Quote:
Originally Posted by jimchee

What version do you have of baseband? If you are not on I747MUMLL1 baseband you will problems with data, you can download the 4.1.1 firmware from sammobile

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk

I do have that firmware but for some reason when i try to flash it via odin it fails to install, i dont know if that has to do with the fact that i manage to update from 4.1.1 to 4.3 and that's not letting me go back to 4.1.1 stock, but every 4.3 firmware i can flash it without a problem or if i root the phone and flash a rom i can and i did but still no stable data, if a boot up the phone i can get a little bit of service for like a minute then it drops.
15th December 2013, 06:54 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 33
 
145 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Sorry for some reason I didn't catch the upgrade, I thought you had downgraded with the Canada rom, so download the MUMLL1 modem and flash it via recovery and it should restore your data

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk

---------- Post added at 01:54 AM ---------- Previous post was at 01:50 AM ----------

Once you are on the 4.3 bootloader you can't downgrade

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk
18th December 2013, 03:49 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 33
 
145 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Did it work for you?

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk
18th December 2013, 06:23 PM   |  #6  
Prufta's Avatar
Senior Member
Flag CAROLINA
Thanks Meter: 135
 
618 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jimchee

What version do you have of baseband? If you are not on I747MUMLL1 baseband you will problems with data, you can download the 4.1.1 firmware from sammobile

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk

I'm currently running Quantum Rom Kitkat 4.4.2 using the baseband i747MVLUEMK5 as today and so far no issue with data, sms and mms. And tested the prior version I747MVLDMF1 too and no issue.
The Following User Says Thank You to Prufta For This Useful Post: [ View ]
18th December 2013, 06:40 PM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 33
 
145 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
You need the MUMLL1 modem in PR to get data you can find all modems in SGS III AT&T thread in development thread, download it and flash from recovery and you will have data

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk
18th December 2013, 07:27 PM   |  #8  
Prufta's Avatar
Senior Member
Flag CAROLINA
Thanks Meter: 135
 
618 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jimchee

You need the MUMLL1 modem in PR to get data you can find all modems in SGS III AT&T thread in development thread, download it and flash from recovery and you will have data

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk

As told on my previous post I'm on Claro with the Basebands above and there is no issue with data. See screensshots.

Here is the thread for the modems

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1387391202740.jpg
Views:	70
Size:	46.0 KB
ID:	2462064   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1387391224049.jpg
Views:	83
Size:	45.8 KB
ID:	2462066  
Last edited by Prufta; 18th December 2013 at 07:30 PM.
18th December 2013, 07:32 PM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 33
 
145 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
That's fine then all I am saying is the modem for PR is MUMLL1

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk
The Following User Says Thank You to jimchee For This Useful Post: [ View ]
18th December 2013, 07:38 PM   |  #10  
Prufta's Avatar
Senior Member
Flag CAROLINA
Thanks Meter: 135
 
618 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jimchee

That's fine then all I am saying is the modem for PR is MUMLL1

Sent from my SGH-I747M using Tapatalk

Thats right but there are other options too that can be used also.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes