Post Reply

[Q] Sprint S5 can be used on T-mobile?

OP pdub110

2nd May 2014, 01:13 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 1
 
41 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Just got a Galaxy S5 from a vendor for free but with Sprint. I'm on t-Mobile, is there any way to make it work with t-Mobile by chance? Sorry haven't rooted or ROM'd a phone since my good ole days on the HTC EVO. I tried to search the forums, apologize if this has been asked and answered.
2nd May 2014, 02:10 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Huntsville
Thanks Meter: 27
 
283 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Angry
Quote:
Originally Posted by pdub110

Just got a Galaxy S5 from a vendor for free but with Sprint. I'm on t-Mobile, is there any way to make it work with t-Mobile by chance? Sorry haven't rooted or ROM'd a phone since my good ole days on the HTC EVO. I tried to search the forums, apologize if this has been asked and answered.

I have the same question...I'm not on Tmobile yet but I have a Sim card and was going to try and activate but I think I'll Root and Custom Recovery first...My device is one I got a good price because it has a bad ESN for Sprint so yeah...I hope it can go on Tmobile

* I'm not 100% sure but I think the Sprint S5's are GSM Unlocked.....Can some one confirm?
2nd May 2014, 03:35 AM   |  #3  
CZ Eddie's Avatar
Senior Member
Flag Austin, TX
Thanks Meter: 1,005
 
3,588 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by pdub110

Just got a Galaxy S5 from a vendor for free but with Sprint. I'm on t-Mobile, is there any way to make it work with t-Mobile by chance? Sorry haven't rooted or ROM'd a phone since my good ole days on the HTC EVO. I tried to search the forums, apologize if this has been asked and answered.

If it supports the LTE bands that TMO uses, then go for it.
Check out gsmarena or some other sites to compare which LTE bands it supports and for which bands TMO is using.

But its quite likely it does NOT support all LTE bands, if any.
The Following User Says Thank You to CZ Eddie For This Useful Post: [ View ]
3rd May 2014, 12:07 AM   |  #4  
eyecon82's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,651
 
2,242 posts
Join Date:Joined: May 2010
i dont think it can

unlocking it only lets you use it internationally
The Following User Says Thank You to eyecon82 For This Useful Post: [ View ]
5th May 2014, 08:03 PM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 1
 
41 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by eyecon82

i dont think it can

unlocking it only lets you use it internationally

I tried putting my SIM card in, says Not Valid SIM. I'm guessing i could probably get around that somehow but i don't know if all the LTE bands are supported. I'm busy with work but if i somehow figure it out i will post something. But i guess i should start with the radio's as suggested.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes


Top Threads in Galaxy S 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank