Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Exclamation [Q] NTT Docomo Xperia x10 Upgrading firmware to android 2.1

OP xperianepal

4th November 2010, 03:48 AM   |  #1  
xperianepal's Avatar
OP Junior Member
Flag Kathmandu
Thanks Meter: 1
 
14 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
I am currently using NTT Docmo Xperia x10 on android 1.6. Its model is SO-01b and i want to upgarde to android 2.1 and unlock the phone as well. But i am not clear which version to use , nordic or global. I am not sure but on according to wikipedia nTT docomo so-01b is based on x10a.

Please someone help me if anyone could give me suggestion.
4th November 2010, 03:57 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
My Docomo X10 is flashed to global generic 2.1 and running just fine.

Just don't forget to write down your APNs so you can put them back.
You want the "bizho" one, since that's the network where your internet fees are capped.
4th November 2010, 04:38 AM   |  #3  
xperianepal's Avatar
OP Junior Member
Flag Kathmandu
Thanks Meter: 1
 
14 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Thanks for the response gtkashi.I am now in Nepal and want to make the phone work here in Nepal by upgrading to android 2.1. Could u please clarify me whether flashing would make the phone sim free.
4th November 2010, 06:00 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 9
 
147 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
it won't. You're just updating the software, not unlocking the phone.
Get in contact with nttdocomo to see what their policies/costs for unlocking your phone are or try to see whether there's some shady services for unlock codes by now.
9th November 2010, 03:35 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Global to Docomo firmware 2.1
With this upcoming update for Docomo, if you currently have global 2.1, how would we "instruct" SEUS to flash the Docomo firmware? Would we need to edit some *.prop ?

Personally I'm hoping someone would extract the firmware itself so that the flasher tool can be used to overwrite the existing one.

Either way, 30 min til Nov 10!
16th September 2013, 07:02 PM   |  #6  
Member
Flag bangalore
Thanks Meter: 9
 
71 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
SE so-01B Gingerbread
Downlaod flashtool in flashtool.net
downlaod 2.3.3 ROM at http://www.mediafire.com/?jdf3988lv6wbe47
place it to firmware folder and flash it

Your SE SO-01B will be with GINGER BREAD enjoy
7th May 2014, 04:16 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Unhappy X10 ntt so-01b
Quote:
Originally Posted by senthilpgv

Downlaod flashtool in flashtool.net
downlaod 2.3.3 ROM at http://www.mediafire.com/?jdf3988lv6wbe47
place it to firmware folder and flash it

Your SE SO-01B will be with GINGER BREAD enjoy

Good am sir,i know this is a common question but i just know if i flash my x10 to file that you.then it openline now.its posible that after flashing i need to openline it again?

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
japan, ntt docomo, so-01b, unlocking xperia, xperia x10
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes