Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] usb wifi adater for tablet drivers already inside

OP monz7

4th May 2014, 07:29 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: May 2014
hi to everyone, ihope someone could help me solving my wifi problem. i own a pipo max m9 wifi +3g fw 4.2.2, the module wifi/bt is gone (impossible to activate), so i started to look for an external wifi adapter with compatible drivers. i found sitecom wla 2103 that seems to use 8192cu driver the same i have on my tablet sistem\lib\modules\8192cu.ko.
host usb controller shows to the adapter connected by otg cable but how to connect?
i've read the guide in this forum but i read about to compile driver too that i own and i'm not exactly a developer as you can see
someone can help me ?

thx
monz7
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-05-04-18-34-17.png
Views:	10
Size:	33.3 KB
ID:	2725459   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-05-04-19-13-28.png
Views:	16
Size:	96.1 KB
ID:	2725460  
4th May 2014, 09:21 PM   |  #2  
LS.xD's Avatar
Senior Member
Lübeck
Thanks Meter: 586
 
1,855 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Donate to Me
More
Question
Quote:
Originally Posted by monz7

hi to everyone, ihope someone could help me solving my wifi problem. i own a pipo max m9 wifi +3g fw 4.2.2, the module wifi/bt is gone (impossible to activate), so i started to look for an external wifi adapter with compatible drivers. i found sitecom wla 2103 that seems to use 8192cu driver the same i have on my tablet sistem\lib\modules\8192cu.ko.
host usb controller shows to the adapter connected by otg cable but how to connect?
i've read the guide in this forum but i read about to compile driver too that i own and i'm not exactly a developer as you can see
someone can help me ?

thx
monz7


What means "gone"? broken hardware? Did you already try flashing the stock firmware?
6th May 2014, 07:13 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by LS.xD

What means "gone"? broken hardware? Did you already try flashing the stock firmware?

Hi ls.xd yes is broken i tried to change fw, kernel,checked wires but i didn't solve i wanted to try the [GUIDE] but i'm not so experienced in developing.
i hoped in a faster solution because i found the driver in the fw but it's not enough to solve. i'll try slowly to follow step by step the guide hoping to understand what i'm doing.
Forgive my bad english.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes