Post Reply

back / menu button not responding after rooting?

OP newr

7th May 2014, 08:32 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 5
 
158 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Have a t-mobile note 3. Just rooted with root de la vega with the source firmware from sammobile. AFter rooting, I noticed the back and menu button doens't light up and not respond to touch anymore. I read several threads and found the the generic.kl might be messed up, it did indeed show back and the menu key with nothing instead of "wake_dropped". I've tried reinstalling stock again with odin...no change...re-rooted again, then even modify the generic.kl file in /system...still it's not lightly up to let me use it.

Interestingly, the button do respond if I use the spen to touch it...but it won't light up. but when I use my finger, it's not sensing?

Anyone has any ideas? Really need help with this. Would it be due to the file from Sammobile? Is there another source for the stockfirmware?
The only other possible solution is try to upgrade to 4.4.2 and hope that will be fix?

Please give me some help with this.
Last edited by newr; 7th May 2014 at 08:38 AM.
7th May 2014, 08:34 AM   |  #2  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Flag Heerlen
Thanks Meter: 3,130
 
8,537 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by newr

Have a t-mobile note 3. Just rooted with root de la vega with the source firmware from sammobile. AFter rooting, I noticed the back and menu button doens't light up and not respond to touch anymore. I read several threads and found the the generic.kl might be messed up, it did indeed show back and the menu key with nothing instead of "wake_dropped". I've tried reinstalling stock again with odin...no change...re-rooted again, then even modify the generic.kl file in /system...still it's not lightly up to let me use it.

Anyone has any ideas? Really need help with this. Would it be due to the file from Sammobile? Is there another source for the stockfirmware?
The only other possible solution is try to upgrade to 4.4.2 and hope that will be fix?

Please give me some help with this.

Have you tried a data factory reset after flashing the stock rom? Backup files first Here are all availablle firmwares http://www.sammobile.com/firmwares/1...e=TMB#firmware on Sammobile.
Last edited by gee2012; 7th May 2014 at 08:41 AM.
7th May 2014, 01:09 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 5
 
158 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by gee2012

Have you tried a data factory reset after flashing the stock rom? Backup files first Here are all availablle firmwares http://www.sammobile.com/firmwares/1...e=TMB#firmware on Sammobile.

Yes...did all the flashing and wipe and factory reset.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy Note 3 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank