FORUMS

Material and Material Dark Hit Samsung’s Theme Store

The latest version of Touchwiz, launched alongside the Galaxy S6 and S6 Edge, … more

Swappa’s New App Helps You Value Your Device

There comes a sad time in everyone’s life where you must part ways with your … more

Xiaomi Sold 34.7 Million Phones In 6 Months

2015 has been a phenomenal year for Xiaomi so far. With a stellar rise in 2014, 2015 saw … more

Sprint Reacts To Jab From T-Mobile

America’s cellular network space has always been a battle of the big four: Verizon, AT&T, … more

How to get ROOT For NC5 from NC5 OTA!

86 posts
Thanks Meter: 26
 
By caniswesley, Member on 9th May 2014, 03:35 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I could be entirely wrong, but after some conversation with @klabit87, I think we've found a useful little tidbit for people wanting to have root for NC5 and who have either just purchased a S4 with NC5, or have accidentally or intentionally taken NC5 OTA update and then find they'd like to have root on NC5. You just have to downgrade your bootloader from NC5 to NC2! From there, follow @Surge1223's instructions for downgrading from NC2 to MK2, get MK2 and root with saferoot, and then use @Surge1223's instructions for upgrading to NC5 with Root.

I apologize to the moderators and devs if I'm entirely out of line in posting this, and won't be offended if this thread is locked or deleted.
Last edited by caniswesley; 9th May 2014 at 04:20 AM.
The Following 3 Users Say Thank You to caniswesley For This Useful Post: [ View ]
 
 
9th May 2014, 04:01 AM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 298
 
Donate to Me
More
I think you lost me
It is my impression that NC5 OTA can downgrade to MK2 without needing root access via Odin.
From there root MK2 and move up the process to prerooted NC5.
I'm pretty sure on that. Anybody can downgrade via surge's method, rooted/unrooted.
The Following User Says Thank You to klabit87 For This Useful Post: [ View ]
Techguy2002
9th May 2014, 04:05 AM |#3  
Guest
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by klabit87

I think you lost me
It is my impression that NC5 OTA can downgrade to MK2 without needing root access via Odin.
From there root MK2 and move up the process to prerooted NC5.
I'm pretty sure on that. Anybody can downgrade via surge's method, rooted/unrooted.

You are correct!
9th May 2014, 04:21 PM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 37
 
More
You had me excited there was a new exploit......
9th May 2014, 04:41 PM |#5  
Member
Thanks Meter: 1
 
More
Thumbs up
trying this now on my NC5, thanks again! will report back
9th May 2014, 10:31 PM |#6  
Hashbang173's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 1,227
 
Donate to Me
More
Video please. and i didnt think you could odin back using one of the full tars.

Anyone have sucess, if so please share your steps.
10th May 2014, 12:38 AM |#7  
adamklo's Avatar
Senior Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 64
 
More
Quote:
Originally Posted by joshuabg

Video please. and i didnt think you could odin back using one of the full tars.

Anyone have sucess, if so please share your steps.

If I've read @Surge1223 thread correctly, the tars are modified with different bits removed.
10th May 2014, 05:55 AM |#8  
ExiaGN's Avatar
Junior Member
Flag Ewing
Thanks Meter: 0
 
More
OK I am new to the android world and also to rooting, Ai was thinking about it before I took the update so? Is it possible to still root with the new NC5 build or are we still waiting ? If it's possible can anyone point me I. The right direction, to read up on ?
10th May 2014, 06:51 PM |#9  
voltjap's Avatar
Member
Flag New Orleans
Thanks Meter: 6
 
More
Does this require the wifi fix after reupgrading to rooted nc5? Thanks for sharing!
10th May 2014, 11:25 PM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
How to down grade
How does one go about downgrading, is there a thread somewhere I can look at?
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes