Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Unhappy HELP! Phone wont turn on!

OP lazyfool

7th May 2014, 12:27 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: May 2014
When i plug my charger in with no battery, The led turns red for about 15 seconds then turns off when the phone vibrates
when i plug my charger in with the battery, I get a flash screen showing a battery with a "refreshing" circle in it, The phone then starts to boot, Gets to the Samsung galaxy s3 screen and then dies.
When i go to download mode, It runs for a few seconds then dies
when i go to recovery mode, It runs for a few seconds and then dies.

I have no idea what to do, I do not have a warrenty.
If anyone knows of any fix to this please let me know.
Im completely comfortable with taking phones apart and im not scared to solder.

Please help. Im lost.
7th May 2014, 04:57 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 328
 
1,283 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Tell us what did you do to your phone then it should help us out.

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk
7th May 2014, 07:15 AM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Same problem happened to my phone. Recovered after leaving it in a cool place for 24h. Probably caused by over heat.
7th May 2014, 08:00 AM   |  #4  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Flag HuntsVegas!!!
Thanks Meter: 6,488
 
9,195 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Or you let the battery die and have the power button stuck. A common issue. Open it up and see if you can play with the button a little.
Go to a tmobile store and borrow a battery with a charge and see how it acts.

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk
9th May 2014, 02:58 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: May 2014
Last mod i did was booped kernel, was using fastcharge app... It charged fine... After it died however, its now in its currwnt state.

Sent from my C5170 using Tapatalk
9th May 2014, 06:11 AM   |  #6  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Flag HuntsVegas!!!
Thanks Meter: 6,488
 
9,195 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
The fact it turns off after a few seconds sounds just like the power button issue I mentioned. If you go to a T-Mobile store and borrow a good battery and it still happens you can be pretty sure its that button.

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk
9th May 2014, 11:41 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: May 2014
Ok so after playing with the power button ive got all the way to the cyanogen boot screen, not much... But its progress, gonna take the phone apart and try to fix this issue... Wish me luck.

Sent from my C5170 using Tapatalk
10th May 2014, 01:56 AM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: May 2014
Took phone apart, had to remove the power button... Problem kind of solved.

Sent from my C5170 using Tapatalk
10th May 2014, 02:36 AM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by lazyfool

Took phone apart, had to remove the power button... Problem kind of solved.

Sent from my C5170 using Tapatalk



Update: problem solved, reattached power button after cleaning the port around the button. Works like a charm, thanks for the help.

Sent from my C5170 using Tapatalk
10th May 2014, 07:04 AM   |  #10  
DocHoliday77's Avatar
Recognized Contributor
Flag HuntsVegas!!!
Thanks Meter: 6,488
 
9,195 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Anytime! Glad to hear you got it sorted out!

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk

The Following User Says Thank You to DocHoliday77 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes