Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,386 Members 38,620 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Sent a new phone with 4.3....what would you do?

Tip us?
 
scojosmac
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 21
Posts: 54
Join Date: Mar 2012
Default Sent a new phone with 4.3....what would you do?

So I was having issue with my note 3 ( bluetooth issues ) I upgraded to 4.4.2

AT&T sent me a new / refurb phone and it has 4.3 on it.

So Im curious on what you guys would do?

Upgrade to 4.4.2 and stick with all this stupid bloatware

or

Root, and rom it?

If that latter, does anyone have any links to do that ( I used to do it with my S2, S3 and S4 )

thank s
 
tpierce89
Old
#2  
tpierce89's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 167
Posts: 289
Join Date: Oct 2008
Location: Alabama

 
DONATE TO ME
Root it. It's not worth the grief to upgrade it to 4.4.2.

You can root it and use safestrap to install custom ROMs, or just enjoy the stock setup with root.

Sent from my locked down Note 3 via the tapatalk app
One Plus One 64GB

 
TeldenW
Old
#3  
TeldenW's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 12
Posts: 308
Join Date: Jul 2010
Location: Provo, UTAH
ROOT AND ROM it!

I was ROOTED and ROM'd, but I got bit by the OTA Upgrade bug... I went through all the hassle of downgrading, unrooting, resetting, then upgrading.
Now I've got the fresh new bloated OTA official 4.4.2 and NO ROOT.
 
scojosmac
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 21
Posts: 54
Join Date: Mar 2012
Should I use Kingo? is that still safe for the Note 3 on 4.3?
 
scojosmac
Old
(Last edited by scojosmac; 9th May 2014 at 07:23 PM.)
#5  
Member - OP
Thanks Meter 21
Posts: 54
Join Date: Mar 2012
well I rooted it with Kingo, However I'm having issues with SafeStrap.

Downloaded the APK and Busybox.

Installed SafeStrap and installed the recovery. When I manually reboot or reboot into the recovery via the app, it just boot as normal
 
cputoys
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 7
Join Date: Feb 2013
Location: S. Jersey
Default Root it!

I rooted with Kingo, no problems, the first day I got the Note 3 and took the Nb4 update. I was so lucky to catch the KK update and froze it mid-download with ttb. I am so glad!! I wouldn't be able to use this thing without root. I have installed safestrap and roms without issue. (staying on 4.3 roms mind you)
 
posersk8r
Old
#7  
posersk8r's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 256
Posts: 299
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by scojosmac View Post
well I rooted it with Kingo, However I'm having issues with SafeStrap.

Downloaded the APK and Busybox.

Installed SafeStrap and installed the recovery. When I manually reboot or reboot into the recovery via the app, it just boot as normal
try uninstalling ss then install it again, make sure it is 3.71 not 3.72. 3.71 doesnt need busybox if im not mistaken.
 
Krunk83
Old
#8  
Krunk83's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 307
Posts: 1,188
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by scojosmac View Post
well I rooted it with Kingo, However I'm having issues with SafeStrap.

Downloaded the APK and Busybox.

Installed SafeStrap and installed the recovery. When I manually reboot or reboot into the recovery via the app, it just boot as normal
I am going to use Kingo tomorrow as well I think. How does get root? Will it have superuser on it after it roots or do you have to put it on the phone yourself?

Thanks.
OnePlus One Sandstone Black 64GB
Nexus 7 SlimKAT Franco r13
 
posersk8r
Old
#9  
posersk8r's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 256
Posts: 299
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by Krunk83 View Post
I am going to use Kingo tomorrow as well I think. How does get root? Will it have superuser on it after it roots or do you have to put it on the phone yourself?

Thanks.
kingo installs supersu. when supersu installs, click on it and choose disable knox, presto!
The Following User Says Thank You to posersk8r For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
anuragsodhi1
Old
#10  
anuragsodhi1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 35
Posts: 201
Join Date: May 2009
Location: Durham, NC

 
DONATE TO ME
i upgraded to nc2 and want to downgrade to mj5 now.. any method ?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes