FORUMS
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Media server battery drain issue

4th May 2014, 01:06 AM |#1  
OP Member
Flag Petal, MS
Thanks Meter: 6
 
More
I have searched a few times for a resolution to this problem, but have been unable to find one that works. I have noticed that when the media server shows up under my battery stats screen I usually have an update waiting on play store.

Is there any way play store could be the cause?

In other posts I see people complaining of 10-20% battery consumption. Mine has hit up to ~70% battery consumption.

Sent from my SCH-L710 using Tapatalk
 
 
4th May 2014, 12:39 PM |#2  
OP Member
Flag Petal, MS
Thanks Meter: 6
 
More
Sorry, I forgot to mention I'm running 4.3 stock firmware non rooted.

Sent from my SCH-L710 using Tapatalk
4th May 2014, 04:13 PM |#3  
bilgerryan's Avatar
Recognized Developer
Flag Garrett, IN
Thanks Meter: 33,154
 
Donate to Me
More
Turn your data off when you're not using it. But most likely it's an app causing a wakelock.

5th May 2014, 03:57 PM |#4  
OP Member
Flag Petal, MS
Thanks Meter: 6
 
More
Will try it out. Thank you

Sent from my SCH-L710 using Tapatalk
6th May 2014, 12:59 AM |#5  
OP Member
Flag Petal, MS
Thanks Meter: 6
 
More
Turning off data did not help, but the cause you mentioned is probably correct.



Sent from my SCH-L710 using Tapatalk
6th May 2014, 02:57 AM |#6  
Account currently disabled
Thanks Meter: 33
 
More
Try this

https://play.google.com/store/apps/d...iaserverkiller


Use my settings , once you set thise settings , before exiting the app , hit kill server and see that helps

Sent from my SPH-L710 using XDA Premium 4 mobile app
6th May 2014, 02:59 AM |#7  
Account currently disabled
Thanks Meter: 33
 
More
Settings

Sent from my SPH-L710 using XDA Premium 4 mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1399341542082.jpg
Views:	65
Size:	40.1 KB
ID:	2727996  
6th May 2014, 01:47 PM |#8  
OP Member
Flag Petal, MS
Thanks Meter: 6
 
More
It requires root

Sent from my SCH-L710 using Tapatalk
6th May 2014, 02:54 PM |#9  
Account currently disabled
Thanks Meter: 33
 
More
Quote:
Originally Posted by Saiya69

It requires root

Sent from my SCH-L710 using Tapatalk

Ah well I dont think theres away to get rid of that unless you root , thus reason I started rooting way back in og evo days lol

Sent from my SPH-L710 using FREE XDA Premium 4 mobile app
14th May 2014, 02:59 AM |#10  
OP Member
Flag Petal, MS
Thanks Meter: 6
 
More
Ok this may be a dead question, but something I would like to add. For the past two days I have not seen the media server in my battery stats. This is a shot of what I saw this evening. Which this is what I think my battery page should look like. I have not made any changes that would explain why it's not showing up. Any ideas or comments appreciated.




Sent from my SCH-L710 using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes