How to Root and Unlock the Google Nexus 6 on a Mac – XDA TV

In the past, XDA Developer TV Producer droidmodd3rx has shown you how to … more

Set Up Your MediaTek Device with Comprehensive Beginner’s Guide

As can be seen with the use of MediaTek chips in Android One devices … more

Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Stop Your Screen From Turning Off with KeepItOn

We all know the feeling of reading a news article orrather longdocument, when our screen … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] [HELP] When i use ROEHsoft Ram Expander my phone became slow and laggy

OP ChristianMonteon

14th May 2014, 05:25 AM   |  #1  
ChristianMonteon's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 11
 
98 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
i put it on 512mb and 60 swappiness. My phone became laggy. help. how to use this ram expander.
14th May 2014, 07:32 AM   |  #2  
markjerald's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 58
 
281 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Quote:
Originally Posted by ChristianMonteon

i put it on 512mb and 60 swappiness. My phone became laggy. help. how to use this ram expander.

Just flash tweaks if you want your device become smooth or Use Hyperion 9 REV3

Sorry for my bad english:P
14th May 2014, 01:34 PM   |  #3  
ChristianMonteon's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 11
 
98 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by markjerald

Just flash tweaks if you want your device become smooth or Use Hyperion 9 REV3

Sorry for my bad english:P


i've flashed thunder script which is good but my phone is still laggy because of too many apps. and my rom is hyperion 9. btw. thanks.
14th May 2014, 01:41 PM   |  #4  
Senior Member
Flag Fondi, LT
Thanks Meter: 50
 
185 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Decrease RAM swapfile to 256 MB and swappiness to 20 or 10... It will work because swapfile (which is obviously slower than RAM), must be not very big size and it will not aggressively be written and fulfilled with every app you use this way

Inviato dal mio Nexus 4 con Tapatalk 2
15th May 2014, 02:12 AM   |  #5  
ChristianMonteon's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 11
 
98 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by jacomail95

Decrease RAM swapfile to 256 MB and swappiness to 20 or 10... It will work because swapfile (which is obviously slower than RAM), must be not very big size and it will not aggressively be written and fulfilled with every app you use this way

Inviato dal mio Nexus 4 con Tapatalk 2

okay. thanks. i'll try it later
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes