Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,769,951 Members 52,495 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Alcatel One Touch 6010 (STAR) root

Tip us?
 
m4x23
Old
#1  
m4x23's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 42
Join Date: Mar 2012
Location: Milan
Phone [Q] Alcatel One Touch 6010 (STAR) root

Hi guys,
anybody know how to root the newest Alcatel OT-6010 with Android 4.1.2?

I've already tried Adb root and and Root_with_restore without success.

Thank you to all
SGSIII - JellyBam 7.5.0
SK17i - Real ICS r6
Proud to be an Italian pVo user
 
The Solutor
Old
#2  
The Solutor's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 127
Posts: 960
Join Date: Dec 2006
Location: Turin
Here

http://www.androidiani.com/forum/tut...-mondiale.html
The Following User Says Thank You to The Solutor For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
cpojepon24
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jun 2013
Default Help

Sir, i accidently delete stock rom for my alcatel one touch star.my back up too. Do you know whera i can find stock rom my mobile? and how to install it?
 
The Solutor
Old
#4  
The Solutor's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 127
Posts: 960
Join Date: Dec 2006
Location: Turin
Quote:
Originally Posted by cpojepon24 View Post
Sir, i accidently delete stock rom for my alcatel one touch star.my back up too. Do you know whera i can find stock rom my mobile? and how to install it?


You can use "one touch upgrade S"

http://www.alcatelonetouch.com/globa...-8-0-setup.exe
The Following User Says Thank You to The Solutor For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
cpojepon24
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jun 2013
Thanks Sir, it works
 
Piaer
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 123
Join Date: Aug 2011
Location: Pologne - Śląsk
Quote:
Originally Posted by The Solutor View Post
Did I understand well that with this tool I can install stock rom on my branded STAR?
 
jbarros26
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 74
Posts: 397
Join Date: Sep 2011
Location: Oeiras
Quote:
Originally Posted by Piaer View Post
Did I understand well that with this tool I can install stock rom on my branded STAR?
i will gonna search, beacause my wife ave one full of blootware from the carrier... hope thats work!
http://forum.xda-developers.com/signaturepics/sigpic4270001_1.gif
 
Piaer
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 123
Join Date: Aug 2011
Location: Pologne - Śląsk
Quote:
Originally Posted by jbarros26 View Post
i will gonna search, beacause my wife ave one full of blootware from the carrier... hope thats work!
Well, you can still >disable< these apps in application menu. But I'm still going to try find a fresh rom. Anyway, I contacted Alcatel, they will reply in couple of days. You can PM me about this
The Following User Says Thank You to Piaer For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
kubomeduse
Old
(Last edited by kubomeduse; 10th September 2013 at 05:52 PM.)
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Jul 2013
Default How to root Alcatel STAR, IDOL etc.

Full tutorial you can find on this blog http://alcatelstar.blogspot.com/2013...tar-6010x.html
 
The Solutor
Old
#10  
The Solutor's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 127
Posts: 960
Join Date: Dec 2006
Location: Turin
Quote:
Originally Posted by Piaer View Post
Did I understand well that with this tool I can install stock rom on my branded STAR?
I'm sorry for the late reply.

Yes you can flash the phone with an unbranded rom, you can even flash it with the monosim rom, if you don't want the dual sim function.

Yes I know a lot of people who did it (they liked the phone features bu they don't need the DS functionality.)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes