Post Reply

[Q] audio sounds like fastforward

28th July 2013, 06:24 PM   |  #1  
OP Member
Flag hyderabad
Thanks Meter: 6
 
35 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
okay ive been experiencing strange stuff on my one x. sometimes out of no where the audio (music,playback,riinger,internel speakers,headphones) sounds like its in fast forward. .. even video . when i play vid its like its skipping 2 seconds everytime. in other words, everything coming out of speaker or headphones sounds like chipmunks . to resolve this issue i have to restart the phone (evcen hot boot,shell restart helps ) . but it seems to come back once in a while. sometimes too fast.

what causes this problem . is this hardware issue or software issue. i m running viper 3.7.5 rom with xm kernel.is this about kernel? ( i doubt, coz i had this issue on different roms too)
28th July 2013, 07:14 PM   |  #2  
Alex-V's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter: 4,189
 
7,989 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
Installed any sound mods..?

Sent from my HTC One X using xda app-developers app
28th July 2013, 08:43 PM   |  #3  
snebojsa's Avatar
Senior Member
Flag Belgrade
Thanks Meter: 77
 
463 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by dragonflame8712

okay ive been experiencing strange stuff on my one x. sometimes out of no where the audio (music,playback,riinger,internel speakers,headphones) sounds like its in fast forward. .. even video . when i play vid its like its skipping 2 seconds everytime. in other words, everything coming out of speaker or headphones sounds like chipmunks . to resolve this issue i have to restart the phone (evcen hot boot,shell restart helps ) . but it seems to come back once in a while. sometimes too fast.

what causes this problem . is this hardware issue or software issue. i m running viper 3.7.5 rom with xm kernel.is this about kernel? ( i doubt, coz i had this issue on different roms too)

+1
I'm also on viper 3.7.5 with it's kernel, no modification of any kind, no sound mods. Sometimes it's occur after couple hours, sometimes after couple of days.
3rd August 2013, 06:49 PM   |  #4  
OP Member
Flag hyderabad
Thanks Meter: 6
 
35 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
found the reason
okay i found the culprit. i used to install beats enhanced mod http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1720770 with venom rom and that was the main culprit. seems its not compatible with viper rom

i reflashed the rom without the jb beats mod and now its working fine since 3 days now .
15th May 2014, 05:57 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 2
 
77 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
I am on SlimKat rom,. Same thing is happening with me. It happens when i take a call while listening to music.After the call it starts playing like fast forward. It is really annoying. After the restart it stars playing normal again. Any ideas guy?
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
audio fast, fast forward, playback
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes