Post Reply

[Q] Can't enter fastboot or flashboot mode

OP PabuGuitar

14th May 2014, 05:12 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
My problem is:
When i try to enter fastboot or flash mode, the LED blinks once, and then the phone enter charging mode.
I've got a custom kernel, LuPuSv12-GB.
The fastboot mode was working, but now that i want to try another kernel, i can't go into fastboot anymore and i don't know why.
I have google usb drivers, android sdk, adb, already tried gordon's gate, tried to install the flashtool drivers too.
The system don't recognize any S1 fastboot either.
I'm using Windows 7 x64.
Last edited by PabuGuitar; 14th May 2014 at 05:34 PM.
14th May 2014, 07:14 PM   |  #2  
TheScriptKitty's Avatar
Senior Member
Flag Mexico City
Thanks Meter: 107
 
199 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by PabuGuitar

My problem is:
When i try to enter fastboot or flash mode, the LED blinks once, and then the phone enter charging mode.
I've got a custom kernel, LuPuSv12-GB.
The fastboot mode was working, but now that i want to try another kernel, i can't go into fastboot anymore and i don't know why.
I have google usb drivers, android sdk, adb, already tried gordon's gate, tried to install the flashtool drivers too.
The system don't recognize any S1 fastboot either.
I'm using Windows 7 x64.

I had the same problem, try this:
[SOLVED]Can't go into flash mode
14th May 2014, 08:06 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by TheScriptKitty

I had the same problem, try this:
[SOLVED]Can't go into flash mode

Still the same here
Still not booting into fastboot
Last edited by PabuGuitar; 14th May 2014 at 08:19 PM.
14th May 2014, 10:29 PM   |  #4  
TheScriptKitty's Avatar
Senior Member
Flag Mexico City
Thanks Meter: 107
 
199 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by PabuGuitar

Still the same here
Still not booting into fastboot

Have you tried FlashMode???
14th May 2014, 10:32 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by TheScriptKitty

Have you tried FlashMode???

Yes, the two modes only blink their respective color (ex: Flashmode = green) and starts the boot
14th May 2014, 10:37 PM   |  #6  
TheScriptKitty's Avatar
Senior Member
Flag Mexico City
Thanks Meter: 107
 
199 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by PabuGuitar

Yes, the two modes only blink their respective color (ex: Flashmode = green) and starts the boot

Are you disconnecting the USB cable from both the Phone and the PC? And then connecting them when Flashtool tells you too?
14th May 2014, 11:36 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by TheScriptKitty

Are you disconnecting the USB cable from both the Phone and the PC? And then connecting them when Flashtool tells you too?

I tried to reboot into fastboot with flashtool to get the log:
"
14/034/2014 19:34:37 - INFO - Device connected with USB debugging off
14/034/2014 19:34:37 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
14/034/2014 19:34:44 - INFO - Device connected with USB debugging on
14/034/2014 19:34:44 - INFO - Connected device : SonyEricson Xperia Play
14/034/2014 19:34:44 - INFO - Installed version of busybox : BusyBox v1.22.1-Stericson (2014-01-25 17:27:18 CET) multi-call binary.
14/034/2014 19:34:44 - INFO - Android version : 2.3.4 / kernel version : 2.6.32.9-LuPuS-GingerBread-v12 / Build number : 4.0.2.A.0.58
14/034/2014 19:34:44 - INFO - Checking root access
14/034/2014 19:34:44 - INFO - Root Access Allowed
14/034/2014 19:34:52 - INFO - Device Status: ADB mode
14/034/2014 19:34:54 - INFO - Please wait device is rebooting into fastboot mode (via ADB)
14/035/2014 19:35:02 - INFO - Device will soon enter fastboot mode
14/035/2014 19:35:03 - INFO - Device disconnected
14/035/2014 19:35:20 - INFO - Device connected with USB debugging off
14/035/2014 19:35:20 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
14/035/2014 19:35:35 - INFO - Device disconnected
"
15th May 2014, 12:07 AM   |  #8  
TheScriptKitty's Avatar
Senior Member
Flag Mexico City
Thanks Meter: 107
 
199 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by PabuGuitar

I tried to reboot into fastboot with flashtool to get the log:
"
14/034/2014 19:34:37 - INFO - Device connected with USB debugging off
14/034/2014 19:34:37 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
14/034/2014 19:34:44 - INFO - Device connected with USB debugging on
14/034/2014 19:34:44 - INFO - Connected device : SonyEricson Xperia Play
14/034/2014 19:34:44 - INFO - Installed version of busybox : BusyBox v1.22.1-Stericson (2014-01-25 17:27:18 CET) multi-call binary.
14/034/2014 19:34:44 - INFO - Android version : 2.3.4 / kernel version : 2.6.32.9-LuPuS-GingerBread-v12 / Build number : 4.0.2.A.0.58
14/034/2014 19:34:44 - INFO - Checking root access
14/034/2014 19:34:44 - INFO - Root Access Allowed
14/034/2014 19:34:52 - INFO - Device Status: ADB mode
14/034/2014 19:34:54 - INFO - Please wait device is rebooting into fastboot mode (via ADB)
14/035/2014 19:35:02 - INFO - Device will soon enter fastboot mode
14/035/2014 19:35:03 - INFO - Device disconnected
14/035/2014 19:35:20 - INFO - Device connected with USB debugging off
14/035/2014 19:35:20 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode
14/035/2014 19:35:35 - INFO - Device disconnected
"

Don't use Flashtool to Reboot into Fastboot Mode enter Fastboot manually.
15th May 2014, 01:12 AM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by TheScriptKitty

Don't use Flashtool to Reboot into Fastboot Mode enter Fastboot manually.

I am doing manually, did through flashtool just to get the log, i thought it would help!
15th May 2014, 01:28 AM   |  #10  
TheScriptKitty's Avatar
Senior Member
Flag Mexico City
Thanks Meter: 107
 
199 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by PabuGuitar

I am doing manually, did through flashtool just to get the log, i thought it would help!

For Now ignore Fastboot Mode and try to get into Flash Mode.

Try entering Flash Mode like this:

1.Open FlashTool
2.Select Flash Mode
3.Select Firmware (FTF)
4.Wait till FlashTool tells you to connect your phone in Flash Mode
5.Remove Battery from phone
6.Connect USB Cable to both the Phone and the PC while holding Back Button(With no Battery)
7.Insert battery
8.FlashTool will start Flashing the FTF, once done Reboot and enjoy

In order for this TO WORK Steps 6 and 7 have to be done REALLY FAST

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes