Lockdown Pro 2 Brings Material Design and Media Support

Back in March of this year, we took a look at a rather innovated security application … more

Mural Watchface Brings 500px to Android Wear

On a traditional watch, you can’t really do too much to change its appearance once … more

Android 5.0 Favorite Features, Release November 3rd? – XDA TV

Google Confirms Android 5.0 Lollipop for November 3rd! That and much more … more

Prepare Your Build Machines: Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn Now Official

Today is an important day for any and all Linux enthusiasts. One of the … more
Post Reply

[Q]SystemUI Problem

OP mohsen01

20th May 2014, 04:24 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 8
 
67 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Whenever I Place new item on my SystemUI then Push Method on system > app. reboot, afterwards doesn't appear the statusbar but no error in recompiling and no force close appear.
20th May 2014, 04:31 PM   |  #2  
marcussmith2626's Avatar
Recognized Contributor
Flag London
Thanks Meter: 2,441
 
4,539 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
assiming you decompiled and recompiled the apk using apktool and the mod has been done correclty

have you set the correct permissions rw-r-r

if yes then the most likely reason the status bar dissappears is due to a signature mismatch

resign the apk with zipsigner (playstore) with most likely a platform key


and its always better to flash these kind of files in cwm with system mounted
20th May 2014, 04:55 PM   |  #3  
AbhiLP's Avatar
Senior Member
Flag Jammu
Thanks Meter: 61
 
192 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Quote:
Originally Posted by mohsen01

Whenever I Place new item on my SystemUI then Push Method on system > app. reboot, afterwards doesn't appear the statusbar but no error in recompiling and no force close appear.

You don"t really have to reboot. You can flash a no. of systemUI.apk with this little tool. Just follow these steps :-

1. Just install it as a normal apk.
2. Open your sdcard with root explorer and create a new folder named ".tjatoer" (without quotes)
3. Now copy your systemUI.apk that you want to flash in the above folder.
4. open the hackUI apk , follow instructions and that's it !
Attached Files
File Type: apk hackui.apk - [Click for QR Code] (34.1 KB, 3 views)
20th May 2014, 05:13 PM   |  #4  
OP Member
Thanks Meter: 8
 
67 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Quote:
Originally Posted by marcussmith2626

assiming you decompiled and recompiled the apk using apktool and the mod has been done correclty

have you set the correct permissions rw-r-r

if yes then the most likely reason the status bar dissappears is due to a signature mismatch

resign the apk with zipsigner (playstore) with most likely a platform key


and its always better to flash these kind of files in cwm with system mounted

Yup. Set it on rw-r-r. Im using Apk Multi-tool, Problem occur awhile ago. I copied the SystemUI[zip of the ROM] without any modifications/custom thing inside, decompile it. put an item on it, recompile signed(obviously). reboot, nothing problem. the only thing i'm confuse is my current systemui has a problem but dont have any idea why my current SystemUI disappear but not the SystemUI on the zip of ROM.
Last edited by mohsen01; 20th May 2014 at 05:15 PM.
20th May 2014, 05:22 PM   |  #5  
marcussmith2626's Avatar
Recognized Contributor
Flag London
Thanks Meter: 2,441
 
4,539 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by mohsen01

Yup. Set it on rw-r-r. Im using Apk Multi-tool, Problem occur awhile ago. I copied the SystemUI[zip of the ROM] without any modifications/custom thing inside, decompile it. put an item on it, recompile signed(obviously). reboot, nothing problem. the only thing i'm confuse is my current systemui has a problem but dont have any idea why my current SystemUI disappear but not the SystemUI on the zip of ROM.

like I said signature mismatch - if you do a logcat of the phone booting up it will probably say something like

package com.android.systemui has no certificate at entry Androidmanifest.xml ignoring!


if the rom systemui works and yours doesnt but doesnt force close just doesnt load its most likely signature related but without a logcat who knows

I would resign the apk using a platform key with zipsigner
The Following User Says Thank You to marcussmith2626 For This Useful Post: [ View ]
20th May 2014, 05:22 PM   |  #6  
xXx~~~SHLOK~~~xXx's Avatar
Senior Member
Delhi
Thanks Meter: 399
 
523 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Best thing is to have a logcat using an app like catlog.
If it says something about signatures or certificates just follow my tutorial here on how to disable signature verification
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2725233
Than you can sign the apk and copy and change permission

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to xXx~~~SHLOK~~~xXx For This Useful Post: [ View ]
20th May 2014, 07:43 PM   |  #7  
Himan Boro's Avatar
Senior Member
Flag Guwahati
Thanks Meter: 63
 
497 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Try Putting In Flashable Zip and Flash With Cwm.... It wil work

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy Y GT-S5360 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank