Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,742,614 Members 41,418 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

No 4G connectivity

Tip us?
 
workoutas
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Aug 2010
Default No 4G connectivity

Hey,
Currently I'm on network Three in UK. My LG G2 is sim-free. As you know Three started to provide free 4g service. But the thing is in the settings menu there is no option to chose 4g connection , only GSM and 3G. I should get 4g service because I live in London and 4g works here since December. My software version is D80210f-EUR-XX. First time then I turned on the device I got a small app update which is called LteConfigs , but nothing happened after.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
 
muzamal
Old
#2  
muzamal's Avatar
Member
Thanks Meter 22
Posts: 83
Join Date: Oct 2010
Try this one: type this code *#*#4636#*#* and then take first option and scroll down and then you can select only 4g. Maybe this works.

Sent from my LG-D802 using xda app-developers app
 
GalaxySIIII
Old
#3  
GalaxySIIII's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 59
Posts: 938
Join Date: May 2013
Quote:
Originally Posted by workoutas View Post
Hey,
Currently I'm on network Three in UK. My LG G2 is sim-free. As you know Three started to provide free 4g service. But the thing is in the settings menu there is no option to chose 4g connection , only GSM and 3G. I should get 4g service because I live in London and 4g works here since December. My software version is D80210f-EUR-XX. First time then I turned on the device I got a small app update which is called LteConfigs , but nothing happened after.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
man start read up mine posts and threads here ull get to know
Vivo X3S (mine)
LG F320S (SOLD!)
LG F180S (GF's)
SmartAss®
 
workoutas
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by muzamal View Post
Try this one: type this code *#*#4636#** and then take first option and scroll down and then you can select only 4g. Maybe this works.

Sent from my LG-D802 using xda app-developers app
Tried few times, says that this application doesn't work on this phone and I cannot enter to the first section.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
 
workoutas
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by GalaxySIIII View Post
man start read up mine posts and threads here ull get to know

Can you give a link where exactly ? Cheers

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
 
Arkangel786
Old
#6  
Arkangel786's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 86
Posts: 370
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by workoutas View Post
Hey,
Currently I'm on network Three in UK. My LG G2 is sim-free. As you know Three started to provide free 4g service. But the thing is in the settings menu there is no option to chose 4g connection , only GSM and 3G. I should get 4g service because I live in London and 4g works here since December. My software version is D80210f-EUR-XX. First time then I turned on the device I got a small app update which is called LteConfigs , but nothing happened after.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Are you sure the three 4g roll-out has reached your area? I'm on the same software version and can choose LTE in the settings menu.
Try putting a Voda/EE sim in and then check.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
 
GalaxySIIII
Old
#7  
GalaxySIIII's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 59
Posts: 938
Join Date: May 2013
Quote:
Originally Posted by workoutas View Post
Can you give a link where exactly ? Cheers

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2589393

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2613229
Vivo X3S (mine)
LG F320S (SOLD!)
LG F180S (GF's)
SmartAss®
 
dukla2000
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 17
Join Date: Nov 2013
Location: Reading.Berkshire.EU
Quote:
Originally Posted by workoutas View Post
Currently I'm on network Three in UK. My LG G2 is sim-free. As you know Three started to provide free 4g service. But the thing is in the settings menu there is no option to chose 4g connection , only GSM and 3G. I should get 4g service because I live in London and 4g works here since December. My software version is D80210f-EUR-XX. First time then I turned on the device I got a small app update which is called LteConfigs , but nothing happened after.
Yup, Yup, Yup, yup, yup, yup & yup!

See this thread. Unlikely you will see any LTE stuff on your G2 yet from all accounts but in reality what speedtest are you getting? From deepest darkest Berkshire I am getting OK results for 3G
 
workoutas
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Aug 2010
Map shows that my home in Croydon are covered. Moreover, every day I'm travelling to London centre, near Oxford circus.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
 
GalaxySIIII
Old
(Last edited by GalaxySIIII; 5th February 2014 at 09:43 PM.)
#10  
GalaxySIIII's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 59
Posts: 938
Join Date: May 2013
Quote:
Originally Posted by workoutas View Post
Map shows that my home in Croydon are covered. Moreover, every day I'm travelling to London centre, near Oxford circus.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
check notice under pink 4G data writting.. they scrapped their 4G and they gonna be powered by EE : http://www.gsmarena.com/ee_and_three...-news-7726.php

Vivo X3S (mine)
LG F320S (SOLD!)
LG F180S (GF's)
SmartAss®

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes