FORUMS

Index Project For XDA Device Subforums

Another ambitious project from the collaborative efforts of Recognized Contributors and Forum … more

The Atlas of XDA

A few weeks ago, we asked you “How Does Your Location Affect Your Life As A Power User?”. In the days that … more

New Snapdragons: Some Context & Contrast

It hasn’t been a good year for Qualcomm so far. Every device featuring the Snapdragon 810 … more

Google To Launch Next Gen Android One On July 14

The first gen of Android One devices to be launched in India in September 2014 were … more

[Q] com.android.phone Crahes (VZW G2 - CM11 03/08 Snapshot)

294 posts
Thanks Meter: 36
 
By EtherBoo, Senior Member on 9th March 2014, 01:20 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi All,
I'm having an issue with my G2. I've been running the CM11 nightlies for a while now, they've been pretty decent.

I decided to flash the newest Snapshot today when I saw it pop up on my update list. As soon as I booted, I got the error "Unfortunately, the process com.android.phone has stopped".

This happened yesterday, so I booted into recovery, cleared cash, reinstalled the rom, cleared cache again, reinstalled gapps, cleared cache again, and it worked. Now I'm not getting so lucky. Anyone have any ideas on how to fix this? I'm really hoping this isn't going to be an issue with every CM nightly moving forward.

The best solution I could find seems to be specific to HTC phones, which involves reinstalling the boot.img. I don't think that applies to us, but if it does, how can I do that.

Thanks for your help.
The Following User Says Thank You to EtherBoo For This Useful Post: [ View ]
 
 
9th March 2014, 05:15 AM |#2  
Senior Member
Flag Notting Hill, London
Thanks Meter: 107
 
More
Quote:
Originally Posted by EtherBoo

Hi All,
I'm having an issue with my G2. I've been running the CM11 nightlies for a while now, they've been pretty decent.

I decided to flash the newest Snapshot today when I saw it pop up on my update list. As soon as I booted, I got the error "Unfortunately, the process com.android.phone has stopped".

This happened yesterday, so I booted into recovery, cleared cash, reinstalled the rom, cleared cache again, reinstalled gapps, cleared cache again, and it worked. Now I'm not getting so lucky. Anyone have any ideas on how to fix this? I'm really hoping this isn't going to be an issue with every CM nightly moving forward.

The best solution I could find seems to be specific to HTC phones, which involves reinstalling the boot.img. I don't think that applies to us, but if it does, how can I do that.

Thanks for your help.

You've done a clean flash? Meaning you wiped Dalvik, Cache, System, Factory reset? I usually erase twice and then install CM and then GAPPS then restart the phone (Don't install custom kernel) some custom kernels are having trouble because looks like they updates some things in their kernels.
The Following User Says Thank You to xxxrichievxxx For This Useful Post: [ View ]
9th March 2014, 07:53 AM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 36
 
More
Quote:
Originally Posted by xxxrichievxxx

You've done a clean flash? Meaning you wiped Dalvik, Cache, System, Factory reset? I usually erase twice and then install CM and then GAPPS then restart the phone (Don't install custom kernel) some custom kernels are having trouble because looks like they updates some things in their kernels.

Thank you.

After some more digging, I had the idea to check the development thread of the CM ROM here. Apparently, a few other users have had the same issue.

It turns out, the newest version of CM needs to be cleanly installed, a dirty flash won't work. I just did a wipe and it's now downloading all my apps and reinstalling.

*sigh* such a pain, but whatever. Could be worse.
9th March 2014, 09:40 AM |#4  
Senior Member
Flag Notting Hill, London
Thanks Meter: 107
 
More
Quote:
Originally Posted by EtherBoo

Thank you.

After some more digging, I had the idea to check the development thread of the CM ROM here. Apparently, a few other users have had the same issue.

It turns out, the newest version of CM needs to be cleanly installed, a dirty flash won't work. I just did a wipe and it's now downloading all my apps and reinstalling.

*sigh* such a pain, but whatever. Could be worse.

Yeah it can be such a pain, I flashed nightlies when they sounded like they fixed an important issue (it'd be every other day) and I flashed clean all the time. Now im just going to stick to CM11 M4 until the next milestone.
The Following User Says Thank You to xxxrichievxxx For This Useful Post: [ View ]
17th November 2014, 10:55 PM |#5  
MosesTheTool's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
Donate to Me
More
try changin network type to GLOBAL.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes