Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Moga PRO - WIN8

OP AngelxSalazar

6th May 2013, 08:49 PM   |  #1  
AngelxSalazar's Avatar
OP Junior Member
Flag Long Beach
Thanks Meter: 2
 
21 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Hello XDA,

I am going to purchase the Moga Pro controller today and was wondering if the controller can be used on Win8Pro in HID mode? as I would like to use it to game on my Acer Iconia W700 as well as on my Samsung Galaxy Note 2.

Thank You,
9th May 2013, 08:13 AM   |  #2  
stab244's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 226
 
1,217 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More
I would like to know this as well. It does have HID mode so I would think it would work but since on the phone you need a special app to use it...
11th May 2013, 05:18 PM   |  #3  
stab244's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 226
 
1,217 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More
Hi,

Just found this review on Amazon. According to that person you should be able to though not all the buttons work, namely the triggers.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
12th June 2013, 11:15 AM   |  #4  
alexandrebe's Avatar
Junior Member
Flag Brussel
Thanks Meter: 2
 
22 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Thumbs up
Hello,
I have the Moga Pro.
It works on Windows 8 (mode B, HID)

Only R2 and L2 don't work, but it's not a problem with the controller.

R2 & L2 works with ShadowGun & Mupen64 in HID mode.
I don't understand the problem but it's software.
29th September 2013, 04:49 PM   |  #5  
Dr. lele's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 15
 
147 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Quote:
Originally Posted by alexandrebe

Hello,
I have the Moga Pro.
It works on Windows 8 (mode B, HID)

Only R2 and L2 don't work, but it's not a problem with the controller.

R2 & L2 works with ShadowGun & Mupen64 in HID mode.
I don't understand the problem but it's software.

Is it maybe possible to use the gamepad with a different driver, that is similar enough to detect all buttons but also the trigger? Cause that would be so great -.-
2nd December 2014, 10:19 AM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 16
 
67 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by Dr. lele

Is it maybe possible to use the gamepad with a different driver, that is similar enough to detect all buttons but also the trigger? Cause that would be so great -.-

Old thread, but in case anyone would like to know, the Moga Pro works just fine on Windows now. I use 8.1 myself.
I found this great page about it. It even has a how-to video.

http://gaming.stackexchange.com/ques...r-on-windows-7

Needed software referenced in the video is here: http://www.bitbanksoftware.com/tinytools.html
6th January 2015, 02:59 AM   |  #7  
Dr. lele's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 15
 
147 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Quote:
Originally Posted by Adso3000

Old thread, but in case anyone would like to know, the Moga Pro works just fine on Windows now. I use 8.1 myself.
I found this great page about it. It even has a how-to video. http://www.bitbanksoftware.com/tinytools.html

Have you managed to play any games on it?
9th January 2015, 05:32 PM   |  #8  
Member
Thanks Meter: 16
 
67 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
No, I just tested it as per the setup described. I currently only play games on my Playstation 3 (not with the MOGA obviously) and on my 12.2 tablet, and my PC it's only Civ 5, but that's mostly if I'm at sea. At home I mostly use the PS3. I just tested it with Win 8.1 in relation to a review I did for a website confirming that it works with Win 8.1. How well that would work in actual games I haven't tested, but I assumed it would, since there's be no reason for anyone to use this feature otherwise.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
acer iconia, moga, samsung galaxy note
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes